Hjem >> ernæring >> 7 Forholdsregler Personer med diabetes bør ta nå for å unngå COVID-19

7 Forholdsregler Personer med diabetes bør ta nå for å unngå COVID-19

Med koronaviruspandemien i full gang, Det er viktig at de som har større risiko for å få uønskede komplikasjoner med sykdommen, forblir så sunne som mulig i løpet av denne tiden. De som har diabetes antas å ha høyere risiko, men årsaken kan være en misforståelse.

Hvis noen har diabetes type 1, blir de ansett som immunkompromitterte? Hva med personer med type 2 diabetes?

Teknisk sett, Nei. Selv om type 1 diabetes er en autoimmun sykdom, og selv om noen studier tyder på at type 2 diabetes også kan være en autoimmun sykdom, Begge tilstandene (akkurat nå) ser ikke ut til å svekke immunsystemet så lenge det tas riktige tiltak for å håndtere symptomer. Dette kan oppnås, for eksempel, gjennom diett, trening, og håndtering av blodsukker (sukkernivåer).

"Mens nåværende forskning støtter det faktum at de med type 1 og type 2 diabetes er mer utsatt for bakterielle og virusinfeksjoner, vi venter fortsatt på en bedre forståelse av den eksakte fysiologien for å bedre lage en løsning, "sier sertifisert diabetespedagog Maryann Walsh MFN, RD, CDE. "Det vi vet er at det er en inflammatorisk respons som oppstår som et resultat av at immunsystemet reagerer på høye blodsukkernivåer."

Med andre ord, hvis blodsukkernivået blir for høyt, levende celler i kroppen kan bli skadet, som får kroppen til å frigjøre et signal tilbake til immunsystemet, gi beskjed om at noe er galt. Ifølge en nåværende diabetesanmeldelse, når noen med diabetes opplever hyperglykemi (tilstanden der blodsukkernivået er for høyt) antas det svekke kroppens immunrespons, "som resulterer i at den ikke kan kontrollere tilstrekkelig spredning av invaderende patogener som bakterier eller virus som kan forårsake sykdom, "sier Walsh.

Så, å ha diabetes gjør ikke automatisk at noen blir kompromittert. Men, hvis tilstanden ikke administreres riktig, andre komplikasjoner kan oppstå som et resultat som da kan utgjøre en trussel mot immunsystemet.

"Ifølge JDRF, en person med type 1 diabetes som har sin tilstand godt behandlet og under kontroll, har ingen økt risiko sammenlignet med noen uten type 1 diabetes. Det er når blodsukkernivået ikke er godt kontrollert at det er bekymring for å bli mer utsatt, "sier Walsh.

For å sikre at ingen med diabetes har høy risiko for å pådra seg sykdom i vår, vi laget en liste over syv ting alle med diabetes bør være oppmerksom på under pandemien.

Først, hvis du har diabetes type 1, bør du vite det ...

1

Fortsett å overvåke blodsukkernivået regelmessig

Shutterstock

Dette trinnet er avgjørende for noen med type 1 diabetes for å opprettholde god helse, uansett om det er en pandemi eller ikke.

"Hold et godt øye med blodsukkernivået ditt gjennom et kontinuerlig glukosemonitoringssystem eller fra hyppige kontroller med en blodsukkermåler, "sier Toby Smithson, MS, RDN, CDCES, grunnlegger av Diabetes EveryDay og forfatter av Diabetes måltidsplanlegging og ernæring for dummies . "Konstante høye blodsukkernivåer kan redusere immunsystemets respons."

2

Lagre opptil 3 måneder med insulin

Shutterstock

"Eksperter anbefaler at personer med type 1 -diabetes bør sørge for å ha en 30-90 dagers tilførsel av insulin og medisiner, samt mat og snacks for å korrigere blodsukkeret" lavt "og hvis det er bekymring for å gå til et apotek eller dagligvarebutikk, bruk av leveringstjenester kan være nyttig, sier Walsh. "Også, mange medisinske metoder bruker telehelseteknologi, så kommuniser regelmessig med legen din eller helsepersonell hvis du trenger reseptpåfyll. "

Nå, hvis du har diabetes type 2 bør du vite ...

3

Overspising kan svekke immunsystemet ditt

Shutterstock

"Som nevnt, forhøyede blodsukkernivåer kan svekke immunsystemets evne til effektivt å beskytte kroppen mot patogener, så å ta ekstra forholdsregler for å håndtere blodsukkeret er veldig viktig akkurat nå, "sier Walsh." Mange er bekymret for å spise for mye på grunn av å være mer hjemme og ha et lager med mat og snacks for hånden, så bruk av en matsporingsapp som MyFitnessPal kan hjelpe personer med type 2 diabetes til bedre å holde oversikt over matinntaket hver dag, spesielt karbohydrat og sukkerinntak. "

4

Trening er spesielt viktig akkurat nå

Shutterstock

Smithson påpeker at en person som har diabetes i tillegg til andre underliggende helsemessige forhold er mer sannsynlig å ha svekket immunitet og som et resultat har større risiko for å bli syk.

"For eksempel, to av tre mennesker med diabetes har også høyt blodtrykk. Legge til fysisk aktivitet i hvilken som helst form, kan bidra til å redusere stress og holde blodsukkeret samt blodtrykksnivået på målet, "sier hun." Start med ti minutter med å gå i eller rundt utsiden av huset eller leiligheten eller bruke grønnsaker på boks som håndvekter. "

I SLEKT: 5 måter å øke immunsystemet ditt naturlig, Ifølge helsepersonell.

5

For å overvåke blodsukkernivået daglig

Shutterstock

Personer med type 2 -diabetes blir ikke alltid instruert av helsepersonell til selv å overvåke blodsukkernivået - noe som er avgjørende for de med type 1 -diabetes. Derimot, midt i koronaviruspandemien anbefaler Walsh at personer med type 2 -diabetes begynner å kontrollere blodsukkernivået minst en gang om dagen hvis de ikke allerede gjør det.

"Personer med type 2 -diabetes bør være ekstra flittige på dette tidspunktet med å overvåke blodsukkernivået daglig og også daglig kontrollere hud og føtter for å fange opp eventuelle problemer som kan føre til infeksjoner før de blir alvorlige eller krever sykehusinnleggelse. Regelmessig kommunikasjon med legen din bør oppstår hvis det er problemer på plass, " hun sier.

Hvis du har diabetes type 1 eller type 2, bør du vite at ...

6

Lag kjøkkenet ditt med sunn mat

Shutterstock

"Enten du har diabetes type 1 eller type 2, en sunn spiseplan er avgjørende for diabetesbehandling. Og, i løpet av denne tiden med høy stress, følelsesmessig eller stress-spising kan presse blodsukkeret ut av målet, "sier Smithson." Lager kjøkkenet ditt med sunne matalternativer som mandler, frukt og grønnsaker."

Smithson sier også at noen studier har indikert at mandler kan senke blodsukkernivået etter inntak, som kan dempe sult og få deg til å føle deg fornøyd, lengre.

Endelig, Hvis du er en gravid kvinne med svangerskapsdiabetes, bør du vite det ...

7

Følg matinntaket, spesielt karbohydrater

Shutterstock

Svangerskapsdiabetes er karakterisert ved å ha høye blodsukkernivåer under graviditet.

"Akkurat som mennesker som lever med diabetes type 2, kvinner med svangerskapsdiabetes vil være ekstra forsiktige når det gjelder å håndtere blodsukkernivået for å forhindre komplikasjoner som krever sykehusinnleggelse, "sier Walsh." Regelmessig blodsukkermåling, konsistens med insulinregimer, hvis hun er på insulin, og sporing av karbohydrat og generelt matinntak kan være nyttig for blodsukkermåling. "

Spis dette, Ikke det! overvåker stadig de siste matnyhetene når det gjelder COVID-19 for å holde deg frisk, sikker, og informert (og svar på de mest presserende spørsmålene dine). Her er forholdsreglene du bør ta i matbutikken, maten du bør ha for hånden, levering av måltider og restaurantkjeder som tilbyr takeaway du trenger å vite om, og måter du kan hjelpe dem som trenger det. Vi vil fortsette å oppdatere disse etter hvert som ny informasjon utvikler seg. Klikk her for all vår COVID-19-dekning, og registrer deg for vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert.