Hjem >> ernæring >> 17 terapeutiske matvarer for å takle stress og forbedre humøret ditt

17 terapeutiske matvarer for å takle stress og forbedre humøret ditt

Med alle de daglige stressfaktorene vi opplever i våre liv, angst kan virke som den lurer rundt hvert hjørne.

Angstlidelser er alvorlige sykdommer som kan behandles av medisinsk fagpersonell. Angst er ofte preget av ekstrem stress, konstant bekymring, rastløshet, panikk anfall, og til og med tvangslidelser.

Du kan også oppleve angst og stress under visse omstendigheter uten å bli diagnostisert med generalisert angstlidelse. Og når angsten stiger høyt, du er prisgitt stresshormoner som kortisol - kjent som "magefetthormonet" for dets evne til å trekke lipider fra blodet og lagre dem i fettcellene våre. En nylig Søvnvitenskap gjennomgang fant at når stress forhindrer folk i å sove godt, det er mer sannsynlig at de tar dårlige matvalg, mellommåltid sent på kvelden, og velg snacks med høy karbohydrat.

Hvis du tror du lider av en angstlidelse, det første trinnet du bør ta er å kontakte legen din. Medisinering er ofte foreskrevet som behandling i de fleste tilfeller. For de som opplever generell angst som noen ganger kommer med stressende tidsfrister, Det er noen diettendringer du kan gjøre for å lindre symptomene. Disse matvarene hjelper deg med å slappe av, ro deg ned, og fokuser på nytt slik at du kan fortsette dagen din uten stress.

Her er en titt på 17 matvarer som bare kan få deg til å føle deg bedre - og midjen din vil takke deg, også.

1

Valnøtter

Shutterstock

Du vet sikkert allerede at nøtter inneholder mye sunt, umettet fett i hjertet. men når det gjelder å øke humøret ditt, du vil være spesielt oppmerksom på valnøtter. "I tillegg til sunt fett har magnesium og omega-3 fettsyrer som finnes i valnøtter begge vist seg å ha en positiv innvirkning på serotonin- og dopaminnivåer (humørhormoner), "sier Tanya Zuckerbrot MS, RD, og grunnleggeren av F-Factor Diet. "Balanserte nivåer av serotonin og dopamin kan bidra til å forhindre klinisk depresjon." Hun fortsetter med å forklare at magnesium hjelper til med å regulere kortisolnivået og fremme følelser av velvære. " Psykologi i dag omtalte det som "The Original Chill Pill" på grunn av den omfattende forskningen av magnesium i forebygging og behandling av angst og depresjon. Interessert? Finn ut mer med disse 19 magnesiumtipsene du ikke visste at du trengte.

2

Saffron

Shutterstock

Vanlig i persisk mat, safran er et krydder som fungerer som et naturlig antidepressivt middel. Forskning viser at safran kan være gunstig for mennesker som lider av angst og depresjon. "En studie fra 2015 vurderte effekten av crocin, hovedkomponenten i safran, som en behandling for depresjon og fant at det var mer effektivt enn placebo ved behandling av depresjon når det ble gitt med en SSRI, "sier Zuckerbrot." Safran har også vist seg å ha en positiv effekt på seksuell dysfunksjon og er en effektiv behandling for seksuelle bivirkninger fra antidepressiva hos menn. "

3

Havregryn

Havregryn endrer naturlig hjernekjemien din ved å skape kroppens følelsesmessige kjemikalie, serotonin, stemningshormonet vi nettopp nevnte. "Det vil sparke serotonin til høygir og hjelpe mot smerter, redusere appetitten, og produsere ro eller sove, "sier The Nutrition Twins, Lyssie Lakatos, RDN, CDN, CFT og Tammy Lakatos Shames, RDN, CDN, CFT og forfattere av The Nutrition Twins 'Veggie Cure . Få mest mulig ut av havre ved å også lære om havre over natten, en av de største mattrendene.

4

Bananer

Shutterstock

Billig, kompakt, og lett å skaffe, bananer er en av de beste snacks før trening. Men ernæringsprofilen - selv uten trening - gir bedre humør. "Bananer inneholder mye komplekse karbohydrater, som inneholder serotonin, den kjempefine kjemikalien, "sier Zuckerbrot." Komplekse karbohydrater forbedrer også transporten av tryptofan til hjernen, der det omdannes til serotonin. "Zuckerbrot fortsetter med å forklare at bananer inneholder aminosyrene tyrosin og fenylalanin." Tyrosin fører til balanserte nivåer av dopamin i hjernen og hjelper til med å redusere kroppsfett - og som ikke liker å kaste seg ut. litt fett!? - mens fenylalanin brukes til å danne tyrosin. "Bananer inneholder også vitamin B6, som hjelper til med å konvertere tryptofan til serotonin.

5

Laks

Som valnøtter, laks inneholder en sunn dose omega-3 fettsyrer, som er et viktig næringsstoff for hjernens sammensetning og funksjon. Zuckerbrot peker på en rekke studier som har vist at utilstrekkelige doser omega-3 fettsyrer kan øke risikoen for nevropsykiatriske lidelser, spesielt de som er opptatt av humør, hukommelse, og oppførsel. Laks er også rik på tryptofan, som er forløperen til serotonin, den kjempefine kjemikalien. Hun foreslår at du prøver lox/røkt laks om morgenen for å få et løft av omega-3 og protein, som vil hjelpe deg med å føle deg mett.

6

Poteter

Poteter er superstjerner når det gjelder å skape humørsvingende og angstbekjempende serotonin. "De er også en god kilde til vitamin C, et vitamin som også hjelper med serotoninproduksjonen, "sier The Nutrition Twins. Bonus:du tenker kanskje ikke på dem når du ønsker å bli mett, men poteter kan hjelpe til med å avverge forkjølelse siden en har 45 prosent av den daglige verdien av vitamin C.

7

Melk

Shutterstock

Forskning har vist at personer med lite D -vitamin har høyere depresjoner og angst. Det kan være vanskelig å få vitamin D naturlig fra sollyset, spesielt om vinteren, det er derfor du bør gjøre en innsats for å bli mett via forsterkede matvarer eller et supplement. Nutrition Twins foreslår at arbeidsmelk som er forsterket med vitamin D i kostholdet ditt. Du kan helle det på frokostblandingen din, legg det til i smoothiene dine, eller bruk den som erstatning for krem ​​i matlagingen.

8

Sopp

Shutterstock

"Sopp er en stor - og undervurdert - kilde til vitamin D for å bekjempe depresjon og angst, "si The Nutrition Twins." Faktisk, de er den eneste grønnsaken som naturlig inneholder vitamin D! Noen av de lyseksponerte soppene kan gi 100 prosent av den daglige verdien for vitamin D, så legg dem til salatene dine, omelettene dine, suppene dine, pommes frites, og gryteretter. "Apropos supper, du vil elske disse 20 beste fettforbrenningssupper noensinne!

9

kål

Grønnkål er så lett tilgjengelig at du virkelig ikke har en unnskyldning for ikke å unne kroppen din dette næringsstoffet tett, lavkalori bladgrønn. "Som valnøtter, grønnkål inneholder depresjonsbekjempende magnesium, men den inneholder også kobber, et mineral involvert i essensiell mobilfunksjon og generelt velvære, "sier Zuckerbrot." Kobber stabiliserer humøret og kan redusere risikoen for nevrodegenerative sykdommer som Alzheimers når det inntas tilstrekkelig. "

10

Spinat

Shutterstock

Spinat og sveitsert mangard er også fantastisk, næringstette humørforsterkere. "Rik på magnesium, som hjelper til med å lindre spenninger og slappe av musklene, vi forteller kundene våre å kaste spinat i salatene sine og stable det i smørbrødene sine, vikler, og burritoer, "si Nutrition Twins." Tilsett en spritz sitronsaft eller en annen kilde til vitamin C, og du vil øke jernabsorpsjonen mens du er i gang. "

11

Kiwi

Shutterstock

Folsyre mangel er funnet hos personer med depresjon og angst, det er derfor Nutrition Twins anbefaler at folk spiser kiwi hvis de føler seg svake. "Kiwier er også rike på vitamin C, som forskning har vist kan bidra til å senke blodtrykket og andre fysiologiske reaksjoner på stressende situasjoner. "

12

Brokkoli

Shutterstock

Brokkoli inneholder mye B -vitaminer, som kan bidra til å bekjempe angst. "Forskning tyder på at mennesker med lave nivåer av disse vitaminene er mer sannsynlig å ha depresjon og angst enn de med normale nivåer, "si Nutrition Twins." Ha litt i pastarettene dine, supper, og salater. "

1. 3

Grønn te

Shutterstock

Grønn te er ikke bare rik på antioksidanter, men forskning har vist at den også er rik på en depresjonsbekjempende aminosyre kalt theanin. Velg matcha, en grønn te i pulverform, som har opptil fem ganger så mye theanin som vanlig grønn te.

14

Sjokolade

Shutterstock

Før du strekker deg etter flere Hersheys kyss, Vær oppmerksom på at vi snakker om ren (eller nær ren) kakao. Jo mer kakao blir bearbeidet, jo færre fordeler det har. Det er ikke nær nok kakao i melkesjokolade for å få noen humørsykende fordeler. Faktisk, mat som inneholder mye sukker, mettet fett, kjemiske stoffer, og tilsetningsstoffer, som de fleste sjokoladebarer, vil sannsynligvis få deg til å føle deg verre fordi de fører til sukkertopper og krasj. Prøv å tilsette litt rent kakaopulver til smoothiene eller chia -puddingen din, eller velg økologiske sjokoladeplater som bruker færrest mulig ingredienser og høye prosentandeler kakao (70 eller høyere) samtidig som du beholder en tiltalende smaksprofil. Si farvel til tilsatt sukker - og farvel til magen din - med Null sukker diett ! Bestill ditt eksemplar i dag!

15

Chiafrø

Shutterstock

Tryptofan er en essensiell aminosyre som bidrar til å øke humøret og fremme avslappende søvn. Problemet er at det ikke er naturlig produsert av kroppene våre; du må absorbere det fra hele matkilder. En god kilde er chiafrø. Chiafrø får også browniepoeng for å ha mye fiber, betyr at selv om du spiser dem i noe søtt - som chia pudding - vil de sakte bli absorbert i blodet, bidrar til å forhindre blodsukkerkrasj. Plus, fiberen holder deg mett lenger.

16

Avokado

Shutterstock

Det er en grunn til at avokado toast har blitt en slik stift, og det er ikke bare fordi det ser pent ut på Instagram. Avokado er full av sunt fett som ikke bare er godt for hjertet ditt, men de hjelper til med å absorbere andre næringsstoffer i andre matvarer du spiser. Forskning har også vist at dietter med lite sunt fett er forbundet med stress, angst, og depresjon.

17

Blåbær

Shutterstock

Folat er et vitamin som hjelper til med å produsere humørforbedrende serotonin vi diskuterte tidligere. Selv om det er tilstede i alle bær, er det spesielt høyt i blåbær. Blåbær har også antocyaniner (vannløselige pigmenter, dette er grunnen til at blåbær er blå), som bidrar til å øke trivselen. Antocyaniner har også blitt knyttet til redusert betennelse, som også kan bidra til en nedgang i depresjon. En gang til, alle bær vil ha denne effekten, men det vil være spesielt sterkt med blåbær. Lagre opp disse 30 beste antiinflammatoriske matvarene, også!