Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du ikke spiser frukt og grønnsaker

Hva skjer med kroppen din når du ikke spiser frukt og grønnsaker

En skål med frokostblandinger til frokost, en kalkun sandwich og chips til lunsj, litt pasta eller kylling og ris til middag ... det er normen for mange amerikanere. Men når du hovedsakelig stoler på proteiner, pakket mat, og korn til å fylle måltidene dine - og bare se på frukt og grønnsaker som valgfrie pålegg eller sider - du gjør kroppen din en skummel bjørnetjeneste.

Til tross for ekspertens anbefaling om at halvparten av tallerkenen din skal ha frukt og grønnsaker, mange mennesker kommer ikke bare under det anbefalte beløpet. Faktisk, de er ikke i nærheten av å få nok. Det er et stort problem for kroppen din.

Ikke bare er frukt og grønnsaker deilig, men utallige studier er enige om at å spise regnbuen av grønnsaker og frukt kan hjelpe deg å gå ned i vekt, vær sunnere, og bekjempe sykdom. Les videre for å finne ut hva som skjer med kroppen din når du ikke laster opp på ROYGBIV-tilført sunn godhet. Og når motivasjonen din har sparket inn for å treffe produksjonsgangen, Vurder å nå disse 20 fruktene og grønnsakene som fyller deg!

1

Du blir sur

Shutterstock

"Hvis du hopper over frukt, redusere karbohydrater, og fokuserer mest på å spise protein, det er en god sjanse for at du blir irritabel, og det blir vanskeligere å fokusere, "sier aksjeregistrert diettist Mitzi Dulan, RD, forfatter av Pinterest -dietten:Hvordan feste deg tynn og teamernæringsfysiolog for Kansas City Royals. "Hjernen vår er glukoseavhengig og trenger karbohydrater for å fungere optimalt." Ikke opptatt av karbohydrater? Vi har satt sammen en liste over 25 grønnsaker til når du spiser lavkarbo.

2

Du får ikke nok fiber

Shutterstock

"Uten frukt eller grønnsaker i kostholdet ditt, du kommer sannsynligvis ikke til å mangle dine daglige fiberbehov, "sier registrert diettist Erin Palinski-Wade, RD, CDE forfatter av Belly Fat Diet For Dummies . Fiber hjelper til med å regulere appetitt og blodsukker, reduserer kolesterol, og fremmer et sunt fordøyelsessystem. "Når du mangler kostfiber, du har større risiko for fedme, hjertesykdom, og til og med visse kreftformer, " hun sier.

BLIV INFORMERT:Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få de siste matnyhetene levert rett i innboksen din.

3

Fordøyelsessystemet ditt vil ikke fungere jevnt

Shutterstock

"Fordøyelsessystemet ditt vil ha det vanskelig å fungere uten tilstrekkelig fiber, "sier registrert diettist Julieanna Hever, MS, RD, CPT, en plantebasert diettist og forfatter av Det vegetariske kostholdet og The Complete Idiot's Guide to Plant-Based Nutrition . "Frukt og grønnsaker inneholder en rekke forskjellige fibre som øker transittiden, fremme eliminering av giftstoffer, og forbedre immunfunksjonen. "Merk:frukt- og grønnsaksjuice, samt smoothies på flaske, kan være flott for deg, men husk at fiber går tapt gjennom juiceprosessen, så ikke stol på bare flasker for fiberrettingen din.

4

Du kan lide av forstoppelse

Shutterstock

"Uten fiber fra frukt og grønnsaker for å hjelpe til med å presse maten gjennom, avfall er mye mer sannsynlig å sitte i tykktarmen, forårsaker ubehag, "sier Lyssie Lakatos, RD, CDN, CFT og Tammy Lakatos Shames, RD, CDN, CFT, The Nutrition Twins, forfattere av The Nutrition Twins 'Veggie Cure . "Også, råvarer er rike på vann, som er nødvendig for å skyve avfallet ut av systemet. Frukt og grønnsaker blir spesielt viktig fordi mange mennesker er dehydrert og å spise disse vannrike matvarene bidrar til å forhindre forstoppelse. "Å spise frukt og grønnsaker og fortsatt er frustrert på badet? Kontroller deretter dietten med disse 15 matvarene som gjør deg forstoppet. !

5

Huden din kan bli tørr og kjedelig

Shutterstock

Frukt og grønnsaker er en hovedkilde for vitamin A (finnes i søte poteter, gulrøtter, gresskar) og vitamin C (funnet i papaya, paprika, jordbær, appelsiner). "Begge næringsstoffene regnes som antioksidanter, "gir registrert diettist ernæringsfysiolog Rebecca Lewis, MS, RD, den interne ernæringsfysiologen for Hello Fresh. "Disse antioksidantene er det som reparerer skaden vi gjør på kroppen vår daglig. For eksempel, vitamin A -mangel vil til slutt føre til nattblindhet og/eller tørr hud. "

6

Kroppen din vil ha vitamin K

Vezzani Photography/Shutterstock

Du kan ikke lese mye om det, men vitamin K er nøkkelen for å holde deg frisk. "K -vitamin er avgjørende for blodpropp og benmetabolisme, "sier Hever." De ideelle kildene til vitamin K er mørkegrønne grønnsaker. Ikke bare gir mørkegrønne grønnsaker dette viktige næringsstoffet, men de er også overfylte med tusenvis av beskyttende forbindelser som støtter optimal helse. "

7

Du bruker mer kalorier

Shutterstock

Å spise frukt og grønnsaker er nøkkelen til å redusere kaloriforbruket. "[Å spise frukt og grønnsaker] oppveier kaloriinntaket ditt, "sier Palinski-Wade." Grønnsaker og frukt er rike på fiber og høy i volum med få kalorier. Uten frukt og grønnsaker i kostholdet ditt, du vil mest sannsynlig spise mat som er mindre i volum og høyere i kalorier, fører til mangel på metthet eller overdreven inntak av totale kalorier. Jo mer frukt og grønnsaker du spiser, jo mer sannsynlig er det at du har en sunnere kroppsvekt og en mindre midjeomkrets. "Hvis du ønsker å konsumere færre kalorier, Prøv deretter disse 36 måtene å kutte 50 kalorier eller mer!

8

Du begynner å bli sliten

Shutterstock

"En vitamin C -mangel vil til slutt føre til svakhet, irritabilitet, og tretthet, "råder Lewis." I verste fall, Vitamin C -mangel kan forårsake skjørbuk, som fører til hovent og blødende tannkjøtt, hevelse i kroppen, og manglende evne til å helbrede sår! "

9

Kroppen din blir mer betent

Shutterstock

"Hvis du hopper over frukt og grønnsaker, går du også glipp av alle de viktige fytonæringsstoffene [fordelaktige stoffer som finnes i plantefôr] for å holde immunsystemet ditt sterkt, "sier Dulan." Frukt og grønnsaker gir også antioksidanter som hjelper til med å holde huden din frisk og bidrar generelt til å bekjempe betennelse. "Dette er de 30 beste antiinflammatoriske matvarene som begynner å tappe!

10

Du er mer sannsynlig å bli syk

Shutterstock

"Frukt og grønnsaker har forbindelser som reparerer skadene i kroppen vår, "sier Lewis." Disse fytokjemikaliene er ekstra kraftige, med noen som er 50-100 ganger kraftigere enn vitamin C! Så, når vi ikke spiser nok frukt og grønnsaker, vi legger større belastning på immunsystemet vårt, gjør oss mer utsatt for å bli syke. "

11

Du vil føle deg oppblåst

Shutterstock

På ekte, gutter og jenter. "Takket være mangel på fiber, avfall vil sannsynligvis sitte i magen over lengre tid, forårsaker stygge buler og skaper ubehag, "si The Nutrition Twins." Når avfall ikke skyves effektivt ut av tykktarmen, kan du også oppleve overflødig gass. Plus, grønnsaker og frukt er fullpakket med kalium og vann som vanligvis vil motvirke oppblåsthet de fleste opplever ved å få i seg for mye salt. "Trenger du inspirasjon til måltidsplanlegging? Se:25 matvarer som slår oppblåsthet!

12

Du blir ikke i godt humør

Shutterstock

"Ny forskning tyder på at folk som spiser frukt og grønnsaker faktisk er lykkeligere, "deler Dulan." I studien, jo mer frukt og grønnsaker som ble spist, jo større økning i lykke. De er ikke helt sikre på hvorfor, men mistenker at antioksidanter kan spille en rolle i optimismen. Å spise fersk vannmelon eller en saftig fersken får et smil om munnen på meg! "Det samme gjør disse 30 svømmeverdige avokadooppskriftene for Eat This, Ikke det! team…

1. 3

Kroppen din kan begynne å føle seg vond og vond

Shutterstock

Kroppen din gjør så mye for deg - hvorfor ikke returnere tjenesten? "Frukt og grønnsaker er også en rik kilde til kalium (tenk:spinat, bananer, avokado), som er et essensielt næringsstoff for riktig muskel- og nervefunksjon, for ikke å snakke om væskebalansen vår, "sier Lewis." Mangel på dette kan føre til muskelsvakhet, nummenhet, oppblåsthet, og forstoppelse. "Trenger du noen forslag? Sjekk disse kaliumrike matvarene for å holde musklene sunne og sterke.

14

Du kommer til å savne viktige næringsstoffer du ikke får andre steder

Shutterstock

Beklager, men kosttilskudd har ikke alle svarene. "Grønt og frukt er fullpakket med immunforsterkende vitaminer, antiinflammatoriske midler, og fytonæringsstoffer. Selv om noen av disse beskytterne kan finnes i andre plantefôrvarer, det naturlig forekommende, helsefremmende kombinasjoner av fytonæringsstoffer i hver frukt og grønnsak kan ikke replikeres, "si The Nutrition Twins." Dette betyr at den ikke kan finnes i andre matvarer eller isoleres og fylles i et menneskeskapt vitamintilskudd. Hvis du vil holde deg frisk, du trenger frukt og grønnsaker! "

15

Du vil føle deg ekkel

Shutterstock

Det nedslitte, lav energi, blah-times-tolv følelse burde ikke være din norm! "Den enkleste måten å føle seg lett på er å spise energiøkende, lys, immunforsterkende, sykdomsforebyggende mat, "gi råd til The Nutrition Twins." Uten frukt og grønnsaker, du pleier å spise tyngre mat. Mange av disse matvarene er høyere i fett og kan få deg til å føle deg treg fordi kroppen din fordøyer fett sakte. Den fete maten føles tyngre i magen og tynger deg. "Nå som du vet hva som skjer med kroppen din, fortsett helse- og velværeforbedringen med disse 30 ernæringsmytene - Busted!