Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du spiser sent på kvelden

Hva skjer med kroppen din når du spiser sent på kvelden

Nå som så mange av oss tilbringer mesteparten av tiden hjemme, mange av oss holder oss også oppe senere og spiser (mest sannsynlig) mer som et resultat av COVID-19-pandemien. Og hei, den sene kveldsmaten kommer bare noen ganger. Faktisk, 42 prosent av mennesker sier at de spiser mer snackmat siden viruset begynte å spre seg i USA og 23 prosent innrømmer å ha drukket mer alkohol, ifølge en Harris -meningsmåling.

Det kommer ikke som en overraskelse for eksperter innen stress og emosjonell spising. Ifølge klinisk psykolog Vaile Wright, Ph.D., senior direktør for helseinnovasjon for American Psychological Association, det er vanlig å strekke seg etter mat i tider med stress fordi det gir oss en følelse av kontroll.

"Den viktigste drivkraften [for stress akkurat nå] er usikkerheten med dette viruset:Det er usynlig, det skjedde veldig raskt; vi har fortsatt spørsmål om dets smittbarhet, og vi har ingen kur, "Sier Wright.

Stress og kjedsomhet kan være store overspising, sier Dwain Fehon, PsyD, førsteamanuensis i psykiatri ved Yale University og direktør for atferdsmedisin ved Yale New Haven Hospital. "Det er når vi ikke gjør mye, når vi er inaktiv eller føler oss overveldet, at vi kan spise som en måte å håndtere stress på. Kjedsomheten og den rastløse energien som kan komme fra å bli satt i karantene kan føre til at noen mennesker ønsker å strekke seg etter snacks som en måte å berolige seg selv på, " han fortalte Yale School of Medicine News .

Og når vi stresser spiser, vi velger ofte snacks som inneholder mye sukker og fett av en strategisk biologisk årsak:"De lager begge endorfiner; de får oss bokstavelig talt til å føle oss bedre, "Sier Wright.

En ulempe med de følelsesmessige hjernekjemikaliene fra midnatt som spiser halvliter Ben &Jerry's er at de kan være vanedannende, får oss til å overkonsumere. Her er hvordan spising av karantene sent på kvelden kan påvirke kroppen din.

1

Du kan gå opp i vekt.

Shutterstock

Det er allment akseptert at innholdet og mengden mat du spiser på en dag har mye større innvirkning på vektøkningen, at når du spiser det, men studier viser en sammenheng mellom å spise sent på kvelden og å legge på kiloene. En stor studie på 19, 687 japanske kvinner i Journal of Obesity fant ut at de 11 prosentene som spiste sen middag og 22 prosent som spiste sent på kvelden var mer sannsynlig å ha en høy kroppsmasseindeks og bli ansett som enten overvektige eller overvektige enn kvinner som spiste i løpet av dagen.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din.

2

Du kan føle deg skyldig.

Shutterstock

Det er ingenting grunnleggende galt med å ha en matbit sent på kvelden til det begynner å få deg til å føle deg dårlig etter å ha spist det.

"Skyld er sannsynligvis ikke en veldig nyttig følelse akkurat nå, "Sier Wright. Vær oppmerksom på hvordan du føler deg om å spise den isen, foreslår hun. "Det høres veldig enkelt ut, men hvis snackingen din sent på kvelden virkelig plager deg, sette opp barrierer som gjør det vanskeligere for deg å engasjere deg i hvilken oppførsel du ikke liker å gjøre. Det er en måte å gjenvinne litt kontroll på i en tid med slik usikkerhet. "

3

Du kan bremse fettforbrenningen.

Shutterstock

Langvarig spising om natten kan påvirke fettmetabolismen negativt og hormonelle markører som er involvert i hjertesykdom, ifølge resultatene av en studie ved Perelman School of Medicine ved University of Pennsylvania. I studien, ni friske mennesker fikk tilgang under to separate spiseforhold: spising på dagtid (tre måltider og to snacks mellom 08.00 og 19.00 i åtte uker) og forsinket spising (spiser tre måltider og to snacks mellom kl. 12 og 23 i åtte uker). Hver gang, deltakerne ble bedt om å legge seg innen kl. Da deltakerne inntok kaloriene sine sent på dagen, forskerne fant at de metaboliserte færre fettstoffer og flere karbohydrater. "Å spise senere kan fremme en negativ vektprofil, energi, og hormonmarkører - for eksempel høyere glukose og insulin, som er involvert i diabetes, høyt kolesterol og triglyserider, som er knyttet til kardiovaskulære problemer og andre helsemessige forhold, "sier Namni Goel, Ph.D., en forskningslektor i psykologi i divisjonen Sleep and Chronobiology i en pressemelding fra Penn Medicine.

I SLEKT: Dette er det enkle, hjemmeoppskrifter som hjelper deg å gå ned i vekt.

4

Du kan spise fetere, søppelmat.

Shutterstock

Hvis du spiser på slutten av en travel dag, det er ikke sannsynlig at du vil legge mye krefter på å lage et sunt måltid. De fleste pleier å spise ute foran TV-en og skjerf på kaloririke matvarer. "Typisk, folk som spiser om natten har sannsynligvis spist et kveldsmåltid, så da spiser natten deres snacks som is, informasjonskapsler, popcorn eller chips, "sier Betsy Day, leder ved University of Arkansas for Medical Sciences Weight Loss Clinic. "Og mesteparten av tiden er dette å spise forbundet med andre aktiviteter som å se på TV og spille på datamaskinen, som fører til tankeløs spising og, typisk, overforbruk. "

5

Du kan ha problemer med å sovne.

Shutterstock

Avhengig av hva du har for en mellommåltid, du kan sovne fort, eller ende opp med å kaste og snu hele natten. Et glass varm melk kan hjelpe deg med å slappe av og gli ned i søvn, og matvarer som inneholder store mengder tryptofan, som kalkun, metaboliseres til de søvnfremkallende hormonene serotonin og melatonin. Men kaffe, te, soda, eller sjokolade (hei koffein!) kan bidra til søvnløshet. Og mens en kveldsdrink kan få deg til å sove, den kroppsdøvende effekten av alkohol forsvinner snart og kan faktisk forstyrre søvnen din, sier leger. Hvis du ønsker å forbedre nattrutinen din, Det er noen måter å få den beste søvnen under karantene.

6

Du kan få GERD.

Shutterstock

Å spise tungt for nær sengetid kan føre til halsbrann, og hvis det blir kronisk, du har kanskje bare å gjøre med gastroøsofageal reflukssykdom, eller GERD.

"Du kan tenke deg hvis du går til et gatekjøkken, og du får en burger og pommes frites, og en stor drink, og legg deg ned, du kommer til å få en betydelig mengde tilbakeløp fordi det vil ta magen din noen timer å tømme ", sier Scott Gabbard, MD, en gastroenterolog i senter for esophageal og svelging lidelser ved Cleveland Clinic. Det tar vanligvis magen fire til fem timer å tømme helt etter et måltid. Gabbard anbefaler venter minst tre timer etter å ha spist for å legge seg. Siden du spiste stort, fete måltider har en tendens til å forverre halsbrann, hold dine sene måltider til 500 kalorier eller mindre og 20 gram fett, foreslår han.

7

Du kan bruke mer penger.

Shutterstock

Hvis du spiser middag etter kl. hver natt, sjansen er stor for at du ikke lager det selv. I stedet, du bestiller sannsynligvis i takeaway. Det er dårlige nyheter for lommeboken din hvis dette er noe du gjør hver kveld i stedet for bare en gang i blant. Den gjennomsnittlige amerikanske husholdningen bruker omtrent $ 3, 000 i året å spise ute, ifølge Bureau of Labor Statistics og gjennomsnittlig restaurantmåltid er omtrent 300 prosent dyrere enn et lignende måltid laget hjemme.

8

Du kan utvikle metabolsk syndrom.

Shutterstock

Metabolsk syndrom er et catchall -navn for en klynge av tilstander som vanligvis oppstår sammen og øker risikoen for slag, Type 2 diabetes, og hjertesykdom. En storstilt japansk studie som så på mer enn 60, 000 voksne mellom 20 og 75 år pekte på en interessant potensiell sammenheng mellom spising sent på kvelden og denne farlige klynge av symptomer. Av de som studeres, 14, 068 hoppet regelmessig over frokost mens halvparten av det antallet hoppet over frokost og spiste som regel sen kveldsmiddag. Mens det å hoppe over frokost alene ikke viste noen sammenheng med metabolsk syndrom, forskerne fant at de som vanligvis hoppet over frokost og spiste sent på kvelden, hadde en større forekomst av metabolsk syndrom.

9

Du kan skade nyrene

Shutterstock

Den samme store japanske studien nevnt ovenfor fant også en sammenheng mellom å spise middag sent på kvelden og uvanlig høye mengder protein i forsøkspersonens urin. Teknisk kalt proteinuri, tilstanden er ofte et tegn på nyresykdom.

10

Du kan bli enda mer engstelig og deprimert.

Shutterstock

Stress er en kjent utløser av overspising og kan føre til at du ønsker fettrik, sukkerrik mat. Men å spise fet mat om natten kan, i sin tur, utløse angst og depresjon, forårsaker en pågående humørsykdom. Forskere ved Yale University matet rotter seks ganger deres normale fettinnhold og fant ut at det faktisk hadde forandret plastisiteten til synapser i hjernen. Etter fire måneder på diett, rotter utviste tegn på angst og depresjon samt metabolske lidelser som type 2 diabetes.