Hjem >> ernæring >> 7 måter kjøleskapet ditt gjør deg syk

7 måter kjøleskapet ditt gjør deg syk

Selv om det er lett å klandre kjøleskapet for å ha gjort oss syke, la oss være ærlige her:Kjøleskapet er ikke problemet. Det virkelige problemet er ikke å vite hvordan vi skal bruke og ta vare på kjøleskapet vårt, i tillegg til at mat ikke lagres riktig. Derimot, ved å utrydde disse vanlige feilene, du kan unngå mulige måter kjøleskapet ditt gjør deg syk på. Så hvis du finner ut at du lager mye hjemme og bruker kjøleskapet ditt mer og mer, her er noen feil i kjøleskapet som du kan unngå som kan redde deg fra matbåren sykdom.

1

Du rydder ikke opp søl umiddelbart.

Shutterstock

Søl skjer, men hvor ofte rengjør du dem i kjøleskapet? Hvis du unngår å rengjøre det klissete rotet bak i kjøleskapet, ta dette som din advarsel:disse utslippene kan forårsake krysskontaminering med maten din og forårsake alvorlig sykdom. Ifølge eksperter, Det er viktig å rengjøre søl umiddelbart og rengjøre kjøleskapet minst annenhver uke med en mild blekemiddel og vann.

2

Du forstår ikke utløpsdatoer.

Shutterstock

Har ikke peiling på hva som er forskjellen mellom "bruk av, " "selg innen, "og" best by "er? Ved å forstå forskjellene i disse datoene, du kan spare deg selv for mye forvirring og sjansen for å bli syk av maten. Her er en enkel guide å huske.

  • Spis alt med "bruk innen" før utløpsdatoen, ellers kast den ut.
  • Spis alt med "selg innen" innen 5 dager etter salgsdatoen.
  • "Best by" -datoen betyr at varen har nådd sin beste kvalitet innen den datoen, men den har ikke gått ut. Disse er fremdeles greie å konsumere.
3

Du overpakker kjøleskapet.

Shutterstock

Selv om det er praktisk å fylle på mye mat, å ha et overfylt kjøleskap kan faktisk påvirke helsen din. Hvis kjøleskapet er for pakket, kulden vil ikke kunne spre seg fullt ut i kjøleskapet, la noen av disse matvarene stå ved varmere temperaturer enn de egentlig burde sitte ved. Hvis de sitter ved varmere temperaturer, dette kan åpenbart avle bakterier og forårsake matforgiftning.

I SLEKT: Din ultimate restaurant og supermarked overlevelsesguide er her!

4

Du holder døren åpen for lenge.

Shutterstock

Det er fristende å åpne kjøleskapdøren og stå der mens du tenker på noe å spise, men hvis du lar det stå åpent for lenge kan det føre til at elementene i kjøleskapet når en usunn temperatur. Selv om den ideelle situasjonen er å åpne og lukke kjøleskapdøren raskt, en god tommelfingerregel er å aldri gå over to minutter med kjøleskapdøren åpen.

5

Du lagrer ikke maten riktig.

Shutterstock

Selv om det kan virke som å plassere maten hvor som helst i kjøleskapet, spiller det ingen rolle, det er faktisk langt fra sannheten. Du bør plassere visse matvarer i visse områder av kjøleskapet, ikke bare for å regulere temperaturen på disse elementene, men også for å unngå krysskontaminering av bakterier-spesielt for alt rått kjøtt du måtte ha. Du vil sørge for at alt rått kjøtt er på den nederste hyllen for å unngå at bakterier søler over til kokte matvarer du kan ha i kjøleskapet. Oppbevar salatgrøntene dine, grønnsaker, urter, og frukt i de skarpere skuffene nedenfor. Når det gjelder matvarer som er "klare til å spise" - som rester, meieriprodukter, og matvarer - de kan gå på de to øverste hyllene i kjøleskapet.

6

Du spiser ikke maten din raskt nok.

Shutterstock

Hvis du lager mat for deg selv eller bare for to, du finner sannsynligvis deg selv med flere rester enn vanlig. Nøkkelen er å spise de restene med en gang. Ellers, du risikerer at maten blir dårlig (som kan gjøre deg syk) - og få deg til å kaste bort maten. I stedet, planlegger å spise måltidene du lager umiddelbart. Prøv å konsumere dem innen tre eller fire dager etter tilberedning av retten. Hvis du ikke kan spise det raskt nok, pakk den inn og legg porsjoner i fryseren som du kan varme opp senere. Dette vil gi deg minst tre eller fire måneder.

7

Du holder ikke kjøleskapet på riktig temperatur.

Shutterstock

Og til slutt, sørg for at kjøleskapet ditt er riktig på 40 grader! Dette vil sikre at maten holder seg kaldt og ikke provoserer noen matbårne sykdommer. Sørg for at fryseren din også har riktig temperatur - null grader - slik at du kan unngå de samme feilene.