Hjem >> ernæring >> Dette er den beste maten for lungene dine

Dette er den beste maten for lungene dine

Det du spiser har en innvirkning på stort sett alle aspekter av helsen din - og det inkluderer lungene, også. Det er riktig, det er noen mat som kan fremme god lungehelse , redusere betennelse og tilstedeværelse av slim, øke lungekapasiteten, og forbedre kroppens evne til å avverge lungesykdom. Det er spesielt viktig å gjøre alt du kan for å sikre at lungene er i best mulig form akkurat nå, også. Og du kan enkelt gjøre det ved å legge til noen av disse matvarene i kostholdet ditt.

Her er hva ekspertene våre anbefaler at du legger til på handlelisten din for å hjelpe lungene dine til å være så sunne som de kan være med disse beste mat for lungene .

1

Bananer

Shutterstock

Kaliumrike bananer er et utmerket valg for forbedret lungefunksjon, ifølge Lisa Richards, ernæringsfysiolog og forfatter av The Candida Diet, som bemerker at kalium er "essensielt" for god lunges helse og funksjon. Ifølge en studie fra Keck School of Medicine, bruker nok kalium, spesielt som barn, bidrar til å øke lungefunksjon og kapasitet. Sammen med bananer, avokado, squash, og appelsiner, er også rike på mineralet.

2

Tomater

Shutterstock

Tomater, også, er rik på kalium, og det er ikke den eneste måten de bidrar til å forbedre lungens helse. En studie ledet av forskere ved Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health fant at en diett med mye tomater bremset nedgangen i lunges helse hos tidligere røykere.

Tomater er også rike på vitamin C, som ikke bare styrker immunhelsen, men også kan forbedre lungens helse spesielt, ifølge Trista Best, registrert diettist ved Balance One Supplements og adjungeret ernæringsprofessor.

"En del av dets antioksidantegenskaper hjelper den til å bekjempe infeksjoner som potensielt kan true lungens helse, som lungebetennelse, og forhindrer frie radikaler i celler i lungene, " hun sier.

Tomatenes rikdom i plantekarotenoider, spesielt lykopen, kan også bidra til forbedret lungefunksjon. Disse forbindelsene, ifølge Erik Levi, sertifisert funksjonell ernæringsbehandling og helsecoach hos Holistic Nootropics, "vise evnen til å fjerne reaktive oksygenarter og redusere oksidativt stress, som er avgjørende for lungens helse. "

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

3

Søte poteter

Shutterstock

Ikke bare er søte poteter enda en flott kilde til kalium, men som tomater og bær, de er også rike på karotenoider og antioksidanter. Fordi antioksidanter motvirker effekten av celleskadelige frie radikaler på kroppen, antioksidantrike matvarer kan hjelpe til med å støtte lungens helse på mobilnivå.

Som andre oransje grønnsaker, søte poteter er også rike på vitamin A, hvilken, Rashmi Byakodi, redaktør for Best of Nutrition, forklarer, "støtter respirasjonsforinger og reduserer risikoen for lungeinfeksjoner."

4

Fet fisk

Shutterstock

Når kroppen metaboliserer mat, vi bruker oksygen og produserer karbondioksid. Som Dr. Lina Velikova, MD, Ph.D., en medisinsk rådgiver på Supplements101.net, forklarer, lungens primære funksjon er å belaste blodet med oksygen - og filtrere ut karbondioksid - "å redusere karbondioksid betyr mindre arbeid for lungene."

Mens metabolisering av mat krever at vi bruker oksygen og produserer karbondioksid, ikke alle matvarer produserer samme mengde karbondioksid for mengden oksygen som brukes. Karbohydrater, forklarer Colleen Wysocki-Woods, MS, RDN, Eieren, ZEST Nutrition, "lage mest karbondioksid for mengden oksygen som brukes."

"Fett, på den andre siden, " hun sier, "produserer minst mulig karbondioksid når det metaboliseres." Så dette betyr at omega-3 fettsyrene i fet fisk som laks, deretter, kan bidra til å redusere symptomene på lungesykdommer som kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL) og emfysem. Omega-3 fettsyrer har også en antiinflammatorisk effekt, som har vist seg å effektivt bekjempe sjansen for å utvikle lungesykdom.

"Omega 3 som finnes i fisk er relatert til forbedret kardiovaskulær og systemisk antiinflammatorisk funksjon, "sier Dr. NavNirat Nibber, ND og medisinsk rådgiver ved Advanced Orthomolecular Research. "Dette betyr at enhver betennelse i lungene eller luftveiene kan være til nytte."

Fet fisk er også rik på vitamin D, som Wysocki-Woods bemerker er en av "de viktigste vitaminene for lunges helse." Det har vist seg å ha en beskyttende rolle hos astmatikere.

5

Sopp

Shutterstock

Noen sopp er også rike på vitamin D, inkludert maitake, morell, kantarell, østers, og shiitake. Forbruker mer av disse, forklarer Lauren Manaker, MS, RDN, LD, kan bidra til å redusere betennelse i luftveiene.

"Sopp, generelt, er gode [for] lungene og kan støtte immunsystemet ditt samtidig, "sier Dr. Kyle Burton." Jeg tar personlig cordyceps. Det er en sopp som fordeler lungene og hjelper til med å regulere fuktighetsbalansen i lungene. "

6

Egg

Shutterstock

Egg inneholder protein av høy kvalitet, hvilken, Manaker forklarer, "kan bidra til å støtte lungens helse og opprettholde sterke respiratoriske muskler."

"Ettersom lungene jobber hardere for å puste, "sier Wysocki-Woods, "muskler krever mer protein for å opprettholde sin masse og styrke. Protein støtter også immunfunksjon og sårheling."

Som fet fisk, egg er rike på vitamin D og sunt fett, også. Og det er bare begynnelsen på deres helsemessige fordeler! Sjekk ut disse 20 grunnene til at egg kan være ditt hemmelige vekttapvåpen.

7

Epler

Shutterstock

En Johns Hopkins -studie som fant at tomater kan bremse nedgangen i lungesykdom hos tidligere røykere, tilskriver også denne kraften til epler. Epler inneholder mye quercetin, som kan skryte av antihistaminika, antiinflammatorisk, og antioksidantegenskaper som, ifølge Lynell Ross, Sertifisert helse- og velvære -coach og grunnlegger av utdanningsnettstedet Zivadream, kan redusere risikoen for kronisk lungesykdom, astma, og bronkial hyperreaktivitet.

Selv om mange matvarer inneholder mye quercetin, inkludert løk, druer, sitrus, kirsebær, og kapers, "epler er spesielt høye i quercetin, "Ross sier, spesielt røde deilige og nordlige spionsorter.

8

Timian

Shutterstock

Timian er spesielt et "flott middel for hoste, "sier Tsao-Lin Moy, akupunktør og alternativ medisinsk spesialist, og merker at det også "hjelper mot pust og ondt i halsen."

"Studier viser at timian var langt bedre for behandling av bronkitt sammenlignet med placebo, "sier hun." Du kan lage timian -smaksatt vann, ved å ta ferske kvister og blåmerker for å frigjøre oljene i urten og gi vann. "

9

Ingefær

Shutterstock

Vurder å legge litt ingefær til den infusjonen - denne roten er også flott for lungens helse. Dr. Josh Ax, D.N.M., C.N.S., D.C., grunnlegger av Ancient Nutrition og DrAxe, forfatter av de mest solgte bøkene Keto diett og Kollagen dietten , og vert for The Dr. Axe Show, legger til at ingefær (og også gurkemeie) inneholder "spesielle forbindelser" som har kraftige antiinflammatoriske effekter.

"Å konsumere dem kan bidra til å redusere lungeskader og beskytte mot DNA og vevsskader i lungene, " han sier.

Ingefær har ikke bare antiinflammatoriske fordeler, men ifølge Moy, "forskning viser at ingefær har en avslappende effekt på glatte muskler som vil hjelpe luftveiene med å åpne seg."

10

Hvitløk

Shutterstock

Ifølge Dr. Axe, hvitløk, "spesielt når de spises rå eller tas i ekstraktform, "leverer antioksidanter som kan" bidra til å beskytte celler i lungene og forsvare seg mot frie radikaler. "

"Hvitløk kan også øke kroppens avgiftningsveier og støtte immunaktivering som beskytter nesegangene, "fortsetter han.

Ifølge Dr. Velikova, hvitløk kan også skryte av "milde antiseptiske egenskaper" og kan bidra til å redusere betennelse i kroppen - et pluss for forbedret lungehelse.

Hvitløk er også en av flere matvarer som er klassifisert som "skarp" i tradisjonell kinesisk medisin, ifølge naturopatisk lege Anna Johnson, eier av Anna's Organics. Denne kategorien, som også inkluderer matvarer som cayennepepper, består av flere kjente slimløsende midler og "slimbusters, "som kan bidra til forbedret lungehelse.

11

Pepperrot

Shutterstock

Pepperrot og wasabi - begge andre "stikkende" matvarer i tradisjonell kinesisk medisin - kan "stimulere bihulene og tynne ut stillestående slim i lungene, "ifølge Moy.

"Forskning viser også at pepperrot aktiverer kreftbekjempende enzymer, " hun sier, og merker at pepperrot er "en kraftig antioksidant som kan tilføres et kreftbekjempende kosthold."

12

Benbuljong

Shutterstock

Hvis kyllingnudelsuppe er forbundet med å helbrede forkjølelse naturlig, det er ikke uten grunn!

"Den gamle kineseren brukte beinbuljong for å gi næring til vital essens, "sier Moy. Fylt med mineraler og kollagen, beinbuljong kan holde halsen fuktig og støtte kroppen og immunsystemet, forklarer hun.