Hjem >> ernæring >> 7 Å spise feil som utsetter deg for koronavirus

7 Å spise feil som utsetter deg for koronavirus

COVID-19-pandemien har fått oss alle til å tenke nytt om hvordan vi går til vanlig hverdag, fra å ta en tur utenfor til hvordan vi sosialiserer. En annen ting vi har måttet bli kreativ med, er hvordan vi kjøper, kokk, og spise mat på en trygg måte.

Du holder kanskje avstanden til folk i dagligvarebutikker og de som jobber for levering av mat, men det er bare en del av å redusere sjansene dine for å bli smittet av COVID-19. Det er flere andre tankeløse feil du sannsynligvis gjør regelmessig som potensielt kan sette deg i større risiko for eksponering.

Unngå å gjøre disse matfeilene for å holde deg frisk under, og etter, pandemien. Og, å holde deg informert, registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få de siste coronavirus -nyhetene levert direkte til deg.

1

Du rører ansiktet ditt mens du handler.

Shutterstock

Når du er i matbutikken, det absolutte siste du vil gjøre er å berøre ansiktet eller telefonen. Siden det fortsatt er uklart om viruset er overførbart gjennom objekter, det er best å spille det trygt og opptre som om det gjør det for å minimere eventuelle sjanser for eksponering. Vi vet at viruset kan overleve på plastoverflater i opptil tre dager, så igjen, det er ikke helt ute av linje å tro at det fortsatt kan være smittsomt. Og husk, bruk av hansker beskytter deg ikke mot viruset hvis du deretter berører ansiktet eller telefonen etter å ha rørt dagligvarer og handlekurven.

RELATERT:Din ultimate supermarked overlevelse guide er her.

2

Du rengjør og rengjør ikke kjøkkenbenken riktig.

Shutterstock

Det er mulig at du ikke desinfiserer kjøkkenbenkene dine ordentlig, som kan invitere bakterier og spor av viruset inn i maten din eller til og med direkte på hendene dine. En gang til, det er ennå ikke klart om vi kan smitte av COVID-19 fra overflater eller ikke, gjenstander, eller mat, derimot, Det er fortsatt viktig å rengjøre begge deler og desinfisere benkeplatene dine av mattrygghetshensyn generelt.

I et intervju med Spis dette, Ikke det! , Shelly Fiest, administrerende direktør for det ideelle organisasjonen Partnership for Food Safety Education, forklarer forskjellene mellom å rense en benkeplate med såpe og faktisk å ta tiltak for å desinfisere den. "Rengjøring og desinfisering er ikke det samme. De er separate, viktige skritt du kan ta for å redusere spredningen av skadelige bakterier, "sa Feist.

"Rengjøring fjerner bakterier, skitt, og urenheter fra overflater ved bruk av såpe eller vaskemiddel og vann. Sanering reduserer antall bakterier på overflater ved bruk av en fortynnet blekemiddeloppløsning som er lett å lage hjemme. "

3

Du spiser mat uten å vaske hendene først.

Shutterstock

Vi forstår det, de elendige du bestilte fra din favoritt lokale restaurant er bare for gode til ikke å dykke ned i det andre de kommer på døren din. Derimot, Vi oppfordrer deg på det sterkeste til å vaske hendene etter at du har rørt på pakkesekken og esken de lå i. Hvorfor? Ekstra forholdsregler bør tas uten å nøle i løpet av denne tiden.

4

Du deler mat med menneskene du er i karantene med.

Shutterstock

Så mye som du vil fortære resten av romkameratens hjemmelagde smeltede sjokoladekake som de la igjen på tallerkenen, det er best å motstå fristelser. Viruset overføres gjennom respirasjonsdråper og det å spise noe som en annen persons gaffel gjentatte ganger hadde stukket rundt i, kan sannsynligvis bli overført til deg. Selv om de ikke viser symptomer, de kan være asymptomatiske og bærere, og hvem vet hvordan det kan påvirke deg.

5

Du har ikke på deg en maske for å hente bestillingen din.

Shutterstock

Denne feilen er kanskje den viktigste av dem alle å fikse, fordi du ikke bare kan risikere deg selv for eksponering, men du kan også sette personen i fare bak disken, så vel som de som står i kø. Sørg for å bruke masken din når du skal hente mat til takeaway eller til og med bestille noe ved vinduet.

6

Du spiser tungt bearbeidet mat - ofte.

Shutterstock

Dette er på ingen måte en direkte lenke til COVID-19, derimot, å spise tungt bearbeidet mat regelmessig kan undertrykke immunsystemet ditt ved å forårsake det som kalles en inflammatorisk respons . I en annen Spis dette, Ikke det! artikkel, Syndey Greene, MS, RD forklarte hvordan søppelmat kan hindre immuniteten din.

"Bearbeidet mat, med sine høye sukkernivåer, omega-6 fettsyrer, overflødig natrium, og useriøse tilsetningsstoffer, på den andre siden, kan føre til brann av betennelse, "sier Greene." Når betennelsen er høy, det beskatter immunsystemet og gjør oss mer utsatt for sykdom og sykdom. "

7

Du leverer mat til en venn og stikker rundt for å chatte.

Shutterstock

Det er noen få måter du trygt kan levere mat til vennene dine under pandemien, men å slippe mat og så bli en stund for å chatte med vennen din, er ikke en av dem. Sørg for å slippe hjemmelaget mat eller take-away-bestilling på dørstokken og trekke deg tilbake til bilen din, sykkel, eller bare gå nedover gaten før de åpner døren. Nåværende forskning tyder på at koronaviruset kan overføres gjennom aerosoler i luften, så jo lenger du kommer bort fra noen, jo bedre.

For mer nyttig informasjon, sørg for å unngå disse matvarene som svekker immunsystemet.