Hjem >> ernæring >> Dette er det som skjer med kroppen din når du drikker vann

Dette er det som skjer med kroppen din når du drikker vann

Selv når du sitter fast hjemme og du ikke går så mye utenfor, Det er fortsatt viktig å drikke vann regelmessig. Ikke bare fordi det er bra for at du holder deg energisk og får stoffskiftet i gang for dagen, men å nippe til vann hele dagen kan hjelpe deg med dine vekttapsmål. Siden kroppen din består av omtrent 60 prosent H2O, Det er viktig at vi drikker nok til at organene våre fungerer som de skal og holder kroppen i toppform.

Sikker, drikkevann er omtrent i hver artikkel om helse og vekttap, men det er fordi det er så viktig. Og folk begynner å fange; i 2016, Amerikanerne drakk mer flaskevann enn brus.

Enten du foretrekker dyre flaske merker, filtrert fra kranen, eller rent gammelt vann fra springen, nipper til agua er avgjørende for generell helse. Sørg for at du drikker minst 64 gram om dagen for å høste alle helsemessige fordeler - og les videre for å finne ut hva som skjer når du drikker vann. Og for de beste måtene å gå ned i vekt, og vær slank for livet, ikke gå glipp av våre måter å gå ned 10 kilo - fort!

1

Du føler deg umiddelbart uthvilt.

Shutterstock

Det er ingenting bedre enn å ta den første sluken kaldt vann når du er tørket og føler at den umiddelbart fyller kroppen din med hydrering den trenger sårt. Faktisk, selv om du er super tørst, det tar fortsatt litt før vannet fyller cellene og organene dine. I stedet, den lettelsen du får kalles en forventningsrefleks. En studie publisert i tidsskriftet Natur fant ut at selv om prosessene i kroppen din som fører til tørst skjer sakte, kroppen din er i stand til å forutse når dehydrering kan skje, dermed signalerer kroppen din til å føle seg tørst.

Å slukke tørsten skjer også ganske raskt, vanligvis innen den første slurk eller to med vann. Dette er fordi når du drikker vann, smaksløkene dine signaliserer til hjernen din at vann kommer for å mate de uttørkede cellene, og signalfornøydhet når du har fått nok å drikke. Ellers, kroppen din ville ta mye lengre tid å faktisk behandle alt vannet i cellene og organene dine.

2

Du har mer energi.

Shutterstock

Kaffe er ikke det eneste som gjør deg glad når du føler deg grov. Mange ganger, folk føler seg trøtte fordi de ikke har hatt nok vann å drikke. I stedet for å strekke til enda en kopp med noe koffeinholdig neste gang du får et anfall av gjespene, Prøv et stort glass eller en flaske vann. H2O sørger for at kroppens systemer fungerer på sitt beste, og gir deg ekstra glede av å komme over den nedgangen i ettermiddag.

3

Du er mindre sulten.

Shutterstock

Føler seg sulten? Det kan faktisk være tørst, så ta et glass vann i stedet; noen studier har vist at hjernen din kan forvirre de to. Plus, drikkevann før et måltid fungerer som en naturlig appetittdempende og kan hjelpe deg med å spise mindre. En studie publisert i Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics fant ut at folk spiste 13 prosent færre kalorier enn de som ikke gjorde det.

RELATERT:Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

4

Metabolismen din får et løft.

Shutterstock

Å sette kroppen din i fettforbrenningsmodus kan være like enkelt som å treffe vannfontenen. Det er en grunn til at drikkevann er en av våre beste måter å øke stoffskiftet på. en studie publisert i Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism fant ut at mennesker som drakk 17 gram vann hadde en metabolsk hastighet på 30 prosent. Forskerne anslår at hvis folk økte vanninntaket med 1,5 liter om dagen (ca. 6 kopper), de kan brenne en ekstra 17, 400 kalorier i året. Det er omtrent 5 kilo vekttap!

5

Du er et dyr på treningsstudioet.

Shutterstock

Å bære en vannflaske til treningsstudioet er ikke bare for show; chugging nok H2O er avgjørende for atletisk ytelse. Å drikke nok vann hjelper kroppen din til å omdanne karbohydrater til energi og levere essensielle aminosyrer til muskelvev. Plus, fylle kroppen din med væske mens du svetter dem ut vil holde kroppen i gang på sitt beste.

6

Huden din er lysere.

Shutterstock

Sikker, hver kjendis krediterer sin feilfrie hud til drikkevann. Men det er noe med riktig hydrering som viser seg på huden din. Hvis du ikke får i deg nok vann, huden din blir tørr, rynkene dine er dypere, og din generelle hudfarge ser kjedeligere ut. Selv om drikkevann ikke er en kur for alle hudproblemer, det vil definitivt gjøre ansiktet ditt lysere og bekjempe betent hud.

7

Du er mindre oppblåst

Shutterstock

Det virker motstridende at å drikke mer vann vil hjelpe kroppen din til å gå ned i vekt. Men når du begynner å bli dehydrert, kroppen begynner å holde på mer vann, forårsaker oppblåsthet og hevelse. For å slanke seg, sørg for at du drikker nok H2O gjennom dagen.

8

Hjernen din er fokusert.

Shutterstock

Har du det vanskelig å være på sporet på jobb? Prøv å drikke et glass vann. Siden hjernen din består av 80 prosent vann, Det er ikke rart at riktig hydrering holder nokin -funksjonen på sitt beste. Ifølge en uttalelse publisert i ACSMs helse- og treningsjournal , et tap av kroppsvann på 1 til 2 prosent kan svekke kognitiv ytelse. Så drikk opp for minne og kreativitet!

9

Du skyller ut giftstoffer.

Shutterstock

Å drikke mer vann skyller ut giftstoffer fra kroppen din. Det høres for godt ut til å være sant, men det er en vitenskapelig grunn. Jo mer vann du drikker, jo bedre vil nyrene dine fungere. Siden nyrenes jobb er å filtrere bort avfall fra blodet ditt, jo mer effektive nyrene dine er, jo flere giftstoffer blir eliminert. For å holde dine verdifulle nyrer i toppform (og unngå smertefulle nyrestein), hold deg hydrert.

10

Du slipper smerter.

Shutterstock

Vanlig gammelt vann kan være en naturlig smertelindring. Folk som led av hodepine og migrene, fant lindring ved å drikke litt mer enn seks glass vann om dagen, ifølge en studie fra Nederland. Plus, dehydrering fører til muskelkramper som killer charley hester; drikke opp for å holde deg smertefri.

11

Fordøyelsessystemet ditt er normalt.

Shutterstock

Sikker, probiotika kan hjelpe badet ditt med å holde seg vanlig, men fordøyelsessystemet trenger også mye vann. For å holde tykktarmen din i toppform, den trenger å absorbere opptil 5 liter vann om dagen. Så drikk rikelig med H2O for å beholde ting ahem beveger seg langs.

12

Tisse er tydeligere.

Shutterstock

En av de enkleste måtene å fortelle om du får i deg nok vann er en visuell urintest; den mørkere fargen din tisse er, jo mer dehydrert du er. På den andre siden, hvis strømmen din regelmessig er veldig lys gul, nesten klar farge, det betyr at du drikker mye væske. For å holde seg frisk og riktig hydrert, sikte på å få tissefargen din mer på den lysegule/klare enden av spekteret. Enhver mørkere, og du vet at det er på tide å fylle på igjen vannflasken.

1. 3

Du er lykkeligere.

Shutterstock

Du har hørt om "hangry", men hva med "drangry?" Alvor, det er en ting:Når du er så dehydrert, det gjør deg sint og sur. Forskning har vist at drikkevann påvirker humøret ditt; selv mild dehydrering (definert som omtrent 1,5 prosent tap i normalt vannmengde i kroppen) kan føre til at folk blir irritable. Hold deg hydrert for å være lykkelig. Og vær slank med disse oversatte måtene å gå ned i vekt!