Hjem >> ernæring >> 6 grunner til at du bør slutte å spise kjøtt akkurat nå

6 grunner til at du bør slutte å spise kjøtt akkurat nå

Kjøtt er synonymt med "god mat" for mange av oss. Faktisk, 2018 var et rekordår for kjøttforbruk per innbygger i USA, øker fra 216,9 pund i 2017 til 222,2 pund. Derimot, vi kan ikke lenger benekte de ødeleggende effektene av animalsk jordbruk på planeten vår, vår helse, og dyrevelferd. Med kjøttmangel forårsaket av koronaviruspandemien, dette er en like god tid som noen til å revurdere hvor mye kjøtt vi egentlig trenger i kostholdet vårt. Selv en liten reduksjon i kjøttforbruket vårt, som å gå kjøttløs en gang i uken, kan ha store positive effekter på disse problemene. Her er noen av de viktigste grunnene til å slutte å spise kjøtt. Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få de siste matnyhetene levert rett i innboksen din.

1

Kjøttindustrien er den største bidragsyteren til global oppvarming

Shutterstock

Kjøttindustrien er nå anerkjent som den viktigste bidragsyteren til global oppvarming, og også den viktigste årsaken til avskoging og luft- og vannforurensning. Kyr, for eksempel, produsere klimagasser med alarmerende hastigheter, overrangerer de fleste land i total mengde utslipp. En studie fra 2017 fant at hvis hver amerikaner byttet ut alt kjøttet de spiser for bønner, det alene ville få USA halvveis til å nå målene i Paris -klimaavtalen i 2020 (som vi siden har trukket oss ut av). Det er virkelig ingen måte å føre en vellykket kamp mot global oppvarming mens vi fortsatt dyrker dyr for kjøtt i stor skala. Hvis du lurer på hvordan du kan bidra til å beskytte planeten vår mot fullstendig ødeleggelse, å spise et plantebasert kosthold er den beste måten å gjøre en forskjell raskt. Tenker du på å bli veganer for årsaken? Her er en enkel nybegynnerguide for å hjelpe deg med å ta en beslutning som er riktig for deg.

2

Dyremishandling trenger ikke å være en del av vår verden

Shutterstock

Så mye vi vil tro at human praksis er en del av kjøttindustrien, det er virkelig ikke noe som unngår tortur og lidelse når dyr blir behandlet som en vare i stedet for levende vesener. I de aller fleste tilfeller, dyr som er oppdrettet for slakting lever under beklagelige forhold, ofte full av sykdommer og med svært begrenset bevegelse i burene sine. Kyllinger og kalkuner er genmodifiserte, slik at brystene gir større kjøttstykker som får dem til å knapt stå, selv om de kunne vandre fritt. Kyr er faktisk utrolig milde mødre, som lider enormt når kalvene blir tatt fra dem før avvenning. Denne unødvendige lidelsen skjer fordi vi ikke er villige til å redusere kjøttforbruket. Neste gang du klemmer kjæledyret ditt eller ler av en video med et viralt vennskap mellom dyr, spør deg selv hvorfor du fortsatt spiser dyr.

3

Plantebasert kjøtt er mer appetittvekkende og allment tilgjengelig enn noensinne

Shutterstock

Forbruket og populariteten til plantebaserte "kjøtt" som Beyond Burger og Impossible Burger har skutt i været på veldig kort tid. Og ikke rart - disse kjøttalternativene er langt fra tiltalende tofu -terninger eller tørre veggieburgere fra før. Du kan nå unngå kjøtt mens du beholder den samme frosseriske tilfredsstillelsen ved å bite i en saftig burger (samt pølser og andre ting). Og det vil smake enda bedre å vite at du gjør noe godt for planeten mens du nyter middagen. Hvis du er ny i verden av plantebasert kjøtt, Slik velger du mellom Beyond og Impossible Burger.

4

Et plantebasert kosthold er bedre for helsen din

Shutterstock

Vi fortsetter å motstå å gi opp kjøtt som om det er bra for oss. Vi har allerede skrevet om alt det gode som skjer med kroppen din når du slutter å spise kjøtt, men her er essensen - å gå kjøttfri vil hjelpe deg å gå ned i vekt, senke kolesterolet, forbedre fordøyelsen, har bedre hud, og unngå sykdommer som visse kreftformer. Og ikke bekymre deg for å gå glipp av proteinet, Det er mange plantebaserte proteinkilder som er like gode om ikke bedre enn kjøtt. Her er nøyaktig hvordan et plantebasert kosthold kan beskytte deg mot sykdom.

5

Arbeidere ved slakterier trenger bedre beskyttelse

Shutterstock

Ettersom slakteriene ble beordret til å forbli åpne under pandemien, mange liv for lavtlønnsarbeidere ansatt der ble satt i fare. Faktisk, Noen fylker som ble identifisert som hotspots for utbrudd, var steder der slakteriearbeidere hadde blitt syke av COVID-19. Å spise mindre kjøtt ville bety mindre press på å holde disse virksomhetene åpne i slike farefulle tider.

6

Vår grusomme behandling av dyr fører til nye virus som koronavirus

Shutterstock

Coronavirus (og noen få andre beryktede virus som SARS og fugleinfluensa) stammer fra våte markeder, hvor mange dyr omsettes og slaktes for mat. Når dyr holdes under så trange forhold og deretter slaktes i nærheten av andre dyr og mennesker, sjansen for at et virus krysser fra en art til en annen er veldig reell.

Spis dette, Ikke det! overvåker stadig de siste matnyhetene når det gjelder COVID-19 for å holde deg frisk, sikker, og informert (og svar på de mest presserende spørsmålene dine). Her er forholdsreglene du bør ta i matbutikken, maten du bør ha for hånden, levering av måltider og restaurantkjeder som tilbyr takeaway du trenger å vite om, og måter du kan hjelpe dem som trenger det. Vi vil fortsette å oppdatere disse etter hvert som ny informasjon utvikler seg. Klikk her for all vår COVID-19-dekning, og registrer deg for vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert.