Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du spiser bacon

Hva skjer med kroppen din når du spiser bacon

Bacon kan bare være en av de mest populære frokostmatene som finnes. Lukten av baconlaging på komfyren alene er nok til å få munnen til å vanne. Men er det greit å spise bacon hver dag til frokost? Er bacon dårlig for deg? Er det noen næringsverdi for bacon? Og vil vi få energi etter at vi har spist det, eller blir dette deilig, fet mat gjør at vi føler oss sløve?

Vi vet - det er mange spørsmål. Men de er de vanligste som sannsynligvis går gjennom tankene dine mens du lager noen baconskiver, så vi bestemte oss for å svare dem for deg, slik at du vet nøyaktig hva som skjer med kroppen din når du spiser bacon.

1

Du får noen gode fettstoffer, og noen ikke så gode fettstoffer.

Shutterstock

Det er ingen hemmelighet at bacon er fullt av fett. Det saftige, fethet av en fin baconstrimmel er det som gjør den så god! Men hvilken type fett er bacon laget av?

Vi vil, bacon er hovedsakelig laget av 50% enumettet fett, 40% mettet fett, og 10% flerumettet fett og iflg The Nutrition Journal . Alle disse tre fettene kan være en del av et godt balansert kosthold.

Som The Nutrition Journal forklarer, Enumettet fett kan faktisk bidra til å balansere kolesterolnivået og redusere risikoen for hjertesykdom. Mettet fett har noen ganger en negativ omdømme, men de er ikke så ille. Du finner disse fettene hovedsakelig i animalske produkter, og de bør definitivt konsumeres i små/moderate mengder. Flerumettet fett, som finnes i mange fiskeprodukter, er også bra for hjertet og kolesterolnivået.

Selv om mettet fett i små mengder ikke er så ille for deg, bacon inneholder fortsatt omtrent 40% i hver porsjon. Det er viktig å fokusere på nøyaktig hvor du får mettet fett. På grunn av dette, Du vil kanskje begrense baconinntaket og være sikker på at du får mettet fett fra kokosolje eller kokosnøttsmør for å balansere kostholdet ditt.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Du får massevis av vitaminer.

Shutterstock

De fleste skjønner ikke dette, men bacon inneholder faktisk massevis av vitaminer også. Så når du spiser bacon, du vil bli behandlet med mange vitaminer, inkludert B6 og B12 sammen med jern, sink, magnesium, og selen.

The Nutrition Journal er enig i at dette er nyttige vitaminer å innta til frokost, men legger til at det er mange andre ferske, bladgrønt og magert kjøtt som du kan få disse vitaminene fra i stedet.

3

Fettet kan forårsake ubalanse i tarmen.

Shutterstock

Animaliske produkter og fet mat har vært kjent for å hjelpe til med å balansere tarmmikrobiomet og lindre magesekken. Dette er en av mange grunner til at folk er besatt av beinbuljong! Men ifølge World Journal of Gastroenterology , store mengder mettet fett eller fet mat kan faktisk slå av den naturlige balansen i tarmmikrobiota.

Når vi spiser sunnere fett som fett fra fisk eller avokado, vi hjelper balansen mellom kroppens fettsyrer. Men når vi spiser store mengder fet mat som er høyere i ikke-sunt fett, det kan faktisk slå ting ut av lur. Dette skjer fordi bearbeidet fett og oljer kan skape flere tarmbakterier, som skader de nødvendige bakteriene som tarmen vår naturlig trives med.

4

Risikoen for kreft kan øke.

Shutterstock

Bacon er en type bearbeidet kjøtt, så risikoen for kreft kan øke. Se, bearbeidet mat som bacon, pølse, og delikatesser er klassifisert som kreftfremkallende i gruppe 1. Dette betyr at disse produktene har vist seg å kunne føre til kreft. Spesielt for bearbeidet kjøtt, det har vært kjent for å føre til tykktarmskreft. Dette, selvfølgelig, er ikke isolert, som det også avhenger av livsstilen du lever også.

5

Å spise det regelmessig kan være et problem for personer med høyt blodsukker.

Shutterstock

Ifølge en studie publisert i Nasjonalt bibliotek for medisin , de store mengdene fett og salt i bacon som konsumeres regelmessig, kan forårsake problemer for mennesker med konstant høyt blodtrykk.

Studien sier at hvis du ikke gjør det har problemer med blodtrykket eller en historie med dette i familien din, og du spiser et balansert kosthold og trener, bacon med jevne mellomrom har kanskje ikke så stor effekt, selv om.

Så de store takeawayene her? Bacon er ikke så ille for deg, så lenge du spiser det på smarte måter og med måte.