Hjem >> ernæring >> 21 Rosé -tips du vil vite

21 Rosé -tips du vil vite

Himmelsk rosé lages når skinn av røde druer siles i vin i bare noen få timer - i motsetning til uker som noen røde viner. Som regel, sipperen vil smake fruktige smaker av melon, sitrus, blomster, og rød frukt med en rabarbra- eller sellerifinish. Det gir mye rom for variasjon blant produsentene og leting av forbrukerne, derfor har vi laget denne listen for å veilede deg. Så hev et glass, jubel, og oppdag deretter de 20 cocktailene alle burde vite hvordan de skal lage!

1

Når du er i tvil, Gå fransk

Shutterstock

For mange alternativer? Se etter noe fra fødestedet til rosé - AKA Provence. Det er vanskelig å gå galt når du velger mekkaet til den fruktige vinoen.

RELATERT:Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Nipp til dette smarte valget

Vi liker også Yellowglen Sparkling Pink 65 Soft Rosé (som faktisk er fra Australia). Den inneholder bare 65 kalorier per 5 ounces. Fortsett og nipp til det uten skyld, og du vil ikke avspore innsatsen din for vekttap.

3

Nyt det året rundt

Selv om den har en mer sommerlig appell, rosé er så smaklig, du kan nippe til det hele året. P.S. Roséviner av høy kvalitet reiser til og med godt.

4

Spis det med…

Shutterstock

Fordi roséviner faller et sted mellom rød- og hvitvinspekteret, de er ekstremt allsidige når det gjelder matpar. Enten du spiser svinekoteletter, fisk, egg, biff, chips, eller cupcakes, det er en rosé for det. Det er en av de sikreste innsatsene hvis du tar med en flaske vin til et middagsselskap, stevnemøte kveld, eller piknik!

5

Vet dens utløp

I motsetning til røde viner, visdom, og Beyoncé, rosé blir ikke bedre med alderen. Faktisk, mest rosé inntas best innen to år etter utgivelsen.

6

Lage mat med det? Ehh…

Akkurat som du kan lage mat med en rød eller hvitvin, du kan lage mat med de fleste varianter av rosé. Derimot, det kommer ikke til å gi mye smak til bordet. Heller, nyt et avkjølt glass med en forfriskende salat eller et stykke grillet fisk.

7

Ikke overkjøle Rosé

Som en generell regel, den lysere en rosé er i fargen, jo mer kjølt det skal være. Men ikke frys den eller legg til isbiter, som kan få det til å smake mer på vann enn vino.

8

Vær billig ... Denne gangen

Shutterstock

Du trenger vanligvis ikke å bruke mer enn $ 15 på en rosé av god kvalitet. Stol på oss. I motsetning til rødt, rosé varianter er billigere å lage fordi de ikke trenger å modnes på lenge.

På et stramt budsjett? Disse 20 billige lunsjtipsene for når du er ødelagt, vil redde livet ditt.

9

Slipp det etter en uke

En flaske ukorbet rosé vil stå i kjøleskapet i ca 5-7 dager. Hvis det henger litt lenger, ikke svett det. Gammel vin er ikke dårlig for deg; det begynner bare å miste sin opprinnelige smak. Apropos, se denne videoen om How to Make Wine Last Longer from Eat This, Ikke det! matjournalist Kelly Choi!

10

Velg små vinglass

I motsetning til røde, rosé trenger ikke plass til å puste og skal serveres i et lite glass. Det hindrer deg også i å ta inn for mange kalorier. Husk:For mye av det gode fører vanligvis til en ikke-så god ting-som, si, magefett.

11

Bruk den til å lage cocktailer

Shutterstock

Rosé er som vinen Channing Tatum - den ser nydelig ut uten å prøve. Og den delikate smaken komplimenterer blandingsstoffene den er parret med, gjør den ideell for kreative libations. Prøv å blande den med gin og grapefruktjuice, eller sitron, sitrus vodka, og basilikum.

12

Sjekk fargen

La oss innse det - noen av oss er tørrere enn vi er søte. Heldigvis, rosé har en variant som passer oss til en T. Her er avtalen:Jo lysere farge, tørrere rosé (fersken eller lys rosa). Generelt sett, hvis en rosé er lys eller dyprosa, det er søtere.

1. 3

Nipp sakte

Shutterstock

Som de beste tingene i livet, det er bedre å nyte roséen din. Virvel, lukt, og nippe. I tillegg, å ha et halvt glass er mer klassisk og en bedre måte å moderere inntaket på. (Vi vet alle hvordan ett glass blir til tre!)

14

Damer, La det få deg til å gå

En studie i Journal of Sexual Medicine fant ut at kvinner som drakk ett til to glass vin opplevde økt seksuell lyst. Vinos rike antioksidantprofil utløser produksjon av nitrogenoksid i blodet, øke blodstrømmen sørover og skape følelser av seksuell spenning. Psst! For å se best ut på soverommet, sjekk ut disse 25 beste matvarene for en tonet kropp!

15

Og mine herrer, Drikk opp

Shutterstock

Lytte, Det er absolutt ingen skam at en voksen mann vipper et glass rosé tilbake. Faktisk, forskere fra University of Western Australia fant at menn som drakk vino opplevde 25-30 prosent lavere frekvens av erektil dysfunksjon enn de som ikke drikker det. Salud!

16

Nipp etter HIIT

Forskning publisert i International Journal of Kinesiology &Sports Science fant at inntak av sprit resulterer i mindre muskeltretthet. Nyt et glass med middag og hjelp muskelgjenoppretting. Leter du etter et måltid før eller etter treningen? Sjekk ut disse 23 beste proteinshakeoppskriftene!

17

Bruk den til å bekjempe demens

Shutterstock

Å drikke rosé kan bare holde hjernecellene dine i gang lenger. Ifølge en studie publisert i Neuroepidemiologi fra Columbia University, forsøkspersoner som ikke spiste moderat vin, opplevde nedgang i hjernen i en betydelig raskere hastighet enn de som gjorde det.

18

Nipp til dessert

Fra sjokoladekaker til ostekake, lyset, sukkerholdig smak inne i et glass rosé par perfekt til enhver dessert. Ser du på vekten din? Disse 25 ernæringsfysiolog-godkjente måtene å tilfredsstille din søte tann vil gjøre ansvarlig å unne seg en lek.

19

Ta med Rosé til stranden

Etter en stressende uke på jobb, det er ingenting mer avslappende enn havbrisen og et glass avkjølt rosé. Faktisk, ifølge David L. Katz, M.D., grunnlegger av Yale University's Prevention Research Center, og forfatteren av Sykdomsbevis , "alkohol, inkludert vin, beroliger [en person] forbigående fordi det er et sentralnervedempende middel. "Fortsett og la bølgene og vino sedere deg under en lørdag solnedgang.

20

Forleng livet ditt med rosé

I en gjennomgang av 24 studier, forskere bemerket at kvinner som drikker et glass vin hver dag har lavere risiko for dødelighet av alle årsaker enn de som spiser sjeldnere. Så nyt et glass med middag eller som en kveldsdrink og lev muligens lenger! Men ikke glem å sjekke ut disse 40 vanene som gjør deg syk og feit for å forlenge livet ditt ytterligere.

21

Bruk den som en del av et balansert liv

"Å avgi en gang iblant litt av noe som [visstnok] er dårlig for helsen din, er ofte ekstremt bra for sjelen!" Det er i det minste det Dan Roberts, forfatter av motemodellen trening, Metodikk X hevder - og vi kunne ikke være mer enige. Av og til er det å nippe til et glass vino en av livets enkle gleder og kan nytes langs søket etter en slankere kropp. Vi drikker det!