Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du drikker melk

Hva skjer med kroppen din når du drikker melk

Vi ble fortalt som barn å drikke melk for sterke bein og god helse (takk, mamma!), men er det virkelig verdt sprøyten å drikke melk? På dette punktet, det er åpenbart kjent at melk er rik på kalsium for å øke bentettheten og har protein, selvfølgelig. Men hva skjer egentlig etter at du har drukket et glass melk? Og hva er fordelene, både på kort og lang sikt? Er det til og med viktig for voksne?

Vi er her for å svare på de brennende spørsmålene, en gang for alle. Her er hva ekspertene har å si om hva som virkelig skjer med kroppen din når du drikker melk.

Første ting først - hva skjer egentlig i magen rett etter et glass melk?

Når melk er i kroppen din, det fryser faktisk litt i magen mens det forbereder seg på å bli fordøyd.

"Etter inntak av kumelk, det tilbringer litt tid i magen, hvor enzymer begynner å denaturere proteinene slik at de kan fordøyes (eller brytes fra hverandre for absorpsjon) senere, "sier Kelly Jones MS, RD, CSSD, LDN.

Avhengig av fettinnholdet i melken, enzymet gastrisk lipase vil begynne å bryte større fettmolekyler til mindre komponenter - spesielt begynner gastrisk lipase å bryte fettsyrekjedene av triglyserider, Jones forklarer.

Etter hvert, den kommer til tynntarmen.

"Neste, kumelkkomponentene beveger seg til tynntarmen der enzymer fullfører proteinfordøyelsen slik at aminosyrer og polypeptider (som er mindre tråder på aminosyrer) kan absorberes, "sier hun. Andre former for lipase er der for å fullføre fordøyelsen av fett for absolutt absorpsjon, også.

Det er også en mye enklere prosess hvis du ikke er følsom for kumelk og meieri.

"Hvis en voksen ikke håndterer laktoseintoleranse, tynntarmen vil også ha laktase, enzymet som deler laktose i enkelt sukkermolekyler som kan absorberes i blodet, "Sier Jones. Så, blodet kan levere energien fra karbohydrater og fett samt aminosyrene til cellene for bruk senere, legger hun til.

Det er vanskeligere hvis du drikker et glass kumelk og har intoleranse - så du vil gå med en alternativ melk hvis du er sensitiv.

"Derimot, de med laktoseintoleranse (2/3 til 3/4 av voksne) produserer ikke tilstrekkelig laktase og klarer ikke å bryte ned laktose, "Sier Jones. Dette betyr at melken ikke kan absorberes og brukes til energi, og så går den i stedet til den nedre fordøyelseskanalen.

"Siden det ikke hører hjemme der, det forårsaker symptomer som gass, oppblåsthet, smerte, og ofte diaré, "sier hun. Ikke så bra, selvfølgelig!

Er kumelk bra for deg, uansett?

Det er fordeler med å drikke et glass melk, uansett hvor gammel du er. Kumelk er rik på proteiner og kalsium samt en rekke B-vitaminer.

"Protein bidrar til å fremme metthet i tillegg til å opprettholde muskelmasse og kalsium spiller en rolle i muskelsammentrekninger og blodtrykk, i tillegg til beinhelsen, "Sier Jones. Imidlertid, det er greit hvis du ikke spiser tre porsjoner meieri per dag, så lenge du har et godt balansert kosthold-så ikke stress hvis du går en dag uten å spise ost og drikke melk. Mange plantebaserte matvarer inneholder også kalsium, så du burde ha det bra der.

Det er noen ulemper, men det er egentlig hvis du bare ikke tåler meieri godt.

"Hvis du opplever et nivå av laktoseintoleranse, du kan påvirke absorpsjonen av andre næringsstoffer i melk, inkludert mineraler som kalsium, "Sier Jones.

I tillegg regelmessig inntak og ubehag kan forstyrre de gode tarmbakteriene, som er viktige for immunsystemets funksjon så vel som energimetabolisme og mental helse, legger hun til.

En gang til, Husk at du kan finne flere alternativer og plantebaserte alternativer i stedet, og de tilbyr noen store fordeler av sine egne.

"Ofte er ikke-meieriprodukter ikke bare lettere for fordøyelseskanalen, men de er forsterket for å gi større mengder kalsium og vitamin D, samt B-12, "Sier Jones.

Hvis du ønsker å slanke deg, det er en drink du burde ha mer av, og det er te. Lær hvordan du kan utnytte teens kraft for å gå ned i vekt!

Skal du drikke melk hver dag?

Det avhenger virkelig av din toleranse overfor laktose, i tillegg til myseprotein, og hvis du drikker melk regelmessig i uken mot å begynne å drikke det hver dag når du ikke er vant til det.

"Hvis noen tilfører kumelk til kostholdet daglig etter ikke å ha drukket det regelmessig på en stund, de kan være mer sannsynlig å oppleve problemer forbundet med laktose, "sier hun." I tillegg hvis noen ikke tåler myse godt, Å drikke mer enn åtte unse glass om gangen kan også forårsake ubehag i magen. "

Ennå, hvis du ikke er sensitiv eller har ubehag, du kan drikke et glass hver dag. Og du kan føle deg sterkere, og fyldigere, på grunn av den tykkere konsistensen, og få flere næringsstoffer i prosessen også.

"For de som ikke er intolerante mot meieri, å erstatte et lite protein, ikke-meieriprodukt, for eksempel mandelmelk, med kumelk, kan føre til økt fylde og bedre muskelreparasjon for de som er fysisk aktive, " hun sier.

Takeaway? Du kan drikke melk hver dag, og det vil komme kroppen din til gode, men bare hvis du tolererer det godt og har lett for fordøyelsen. Hvis du er klar, legg det til som et sunt tillegg!