Hjem >> ernæring >> 31 Utrolige fakta om Julia Child

31 Utrolige fakta om Julia Child

Julia Child er en av de mest elskede kokkene som noensinne har prydet verdens TV -skjermer. Barnets CV er imponerende; hun var på TV i 37 år og skrev 18 bøker. Hun er mest kjent for å ha innført fransk mat i amerikanernes hverdag - og for sin kjærlighet til smør.

Barnet begynte ikke å lage mat før mye senere i livet, og hennes første kokebok ble ikke utgitt før hun var 49 år gammel. Og det er bare å skrape overflaten! Lær hva barnets siste måltid var, der hun lærte å lage mat, hvilke jobber hun hadde før verden ble besatt av matlagingen, og mye mer som sikkert vil overraske deg.

Her er de mest forbløffende fakta om Julia Child selv de største fansen hennes vet kanskje ikke. Og hvis du liker å lage mat, registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

1. Julia Child var en idrettsutøver som vokste opp.
Barnet var ekstremt høyt. Hun var 6'2, "som betydde at hun drev mye sport i ungdommen. Mens hun vokste opp, Barnet spilte tennis, golf, og basketball. Hun fortsatte å spille basketball på college ved Smith College. Etter høyskolen, fokuset hennes flyttet oppmerksomheten fra sport til å bli militær.

2. Hennes første jobb ut av college var reklame.
Etter eksamen fra Smith College, Child flyttet til New York City i et forsøk på å bli forfatter. Hun endte opp med å få en tekstforfatterjobb i reklameavdelingen hos W. &J. Sloane, en eksklusiv møbelbutikk, ifølge The Julia Child Foundation.

3. Hun var for høy til å verve seg i Sjøforsvarets WAVES og Women's Army Corps.
Child var død på å slutte seg til militæret under andre verdenskrig og endte opp med å skrive seg inn på Office of Strategic Services som maskinskriver ved hovedkvarteret i Washington, DC Hun steg raskt i rekkene på OSS, og snart gikk hun videre fra å være maskinskriver til en topphemmelig forsker som jobbet direkte med OSS-direktøren den gangen. OSS var forgjengeren til Central Intelligence Agency. Ja, som i CIA.

4. Hun hjalp til med å utvikle et haiavstøtende middel for krigen.
Hun tilbrakte tiden sin på OSS med å fullføre spennende og skremmende oppgaver. Spesielt, Child var ansvarlig for å utvikle et hai frastøtende under andre verdenskrig som bidro til å holde haier borte fra sprengstoff under vann.

5. Hun mottok Emblem of Meritorious Civilian Service.
Child hadde mange titler mens han jobbet for OSS, noe som betydde at hun bodde over hele verden. Mens hun var på sitt siste innlegg i Chunking, Kina, Child har mottatt Emblem of Meritorious Civilian Service som sjef for registeret for OSS -sekretariatet. Emblemet for fortjenstfull sivil tjeneste er vanligvis den nest høyeste prisen, eller medalje, sivile ansatte ved føderale byråer kan motta.

6. Barnet og mannen hennes møttes mens de var på vakt.
En annen viktig del av Childs tid på OSS var at hun møtte mannen sin, Paul, utenlands på vakt. Paul og Julia møttes i 1944 da de begge var stasjonert i Kandy, Ceylon (nå kjent som Sri Lanka). De giftet seg to år senere da de begge forlot OSS.

7. Barnet lærte ikke å lage mat før hun møtte mannen sin.
Barnet vokste opp med en kokk, så hun slapp å lage mat i oppveksten. Det var ikke før hun møtte mannen sin Paul, at hun begynte å lage mat og fant gleden ved å lage mat. Paulus var en verdslig mann, og Julia ville lære å lage mat for å imponere ham. Etter krigen og tilbake i statene, Julia meldte seg inn på Hillcliff School of Cookery i Beverly Hills. Paul får æren for å ha introdusert Julia for fransk mat, dermed kickstartet hennes kjærlighet til fransk mat. Hun meldte seg til slutt inn i den berømte Le Cordon Bleu i Frankrike.

8. Barnet lærte en uformell kokkeskole ut av leiligheten hennes i Paris.
Mens jeg bodde i Paris, Child begynte i matlagingsklubben for kvinner Le Cercle des Gourmettes. Det var der hun møtte Simone Beck og Becks venninne Louisette Bertholle. De tre begynte deretter på kokkeskolen ut av Childs parisiske kjøkkenleilighet. Skolen deres het L'école des Trois Gourmandes, som oversetter til The School of the Three Food Lovers.

9. Child var en av tre forfattere av Beherske kunsten å fransk matlaging .
Det som startet Childs karriere som en anerkjent fransk kokk var hennes første kokebok, Beherske kunsten å fransk matlaging . Men Child's var ikke den eneste forfatteren av denne berømte kokeboken. Hun skrev den sammen med Beck og Bertholle, og det var opprinnelig Beck og Bertholles idé å skrive en fransk kokebok for amerikanere. De tre ville prøvekjøre oppskriftene sine på elevene ved L'école des Trois Gourmandes.

10. Det tok Child ni år å gi ut sin første kokebok.
På tross av Beherske kunsten å fransk matlaging som er kjennetegnet på Barns karriere, det var ikke lett å få det publisert. For nybegynnere, det tok år for barnet, Beck, og Bertholle for å fullføre manuskriptet og testoppskriftene. De tre signerte først en kontrakt med forlaget Houghton Mifflin, men etter hvert som tiden gikk, forlaget avviste kontrakten på grunn av kokebokens lengde og oppskrifter. Etter hvert, kokeboken på 726 sider ble utgitt etter ni år, takk til Alfred A. Knopf.

11. Hennes siste bok ble utgitt postuum.
Julia skrev 18 bøker i løpet av livet, de fleste er kokebøker. Hennes siste bok utgitt, Mitt liv i Frankrike, var en selvbiografi om hennes tid som bodde i Frankrike, lære å lage fransk mat. Den inneholdt håndskrevne notater fra Julia og mannen hennes, Paul, og hun skrev denne boken med ektemannens oldebarn Alex Prud'homme. Barn, dessverre, døde før boken ble utgitt, så fortsatte Prud'homme med å fullføre boken, og den ble utgitt to år posthumt.

12. Barns TV -debut var en omelettlaging.
Alfred A. Knopf ga veldig lite penger til Child, Beck, og Bertholle, å publisere boken sin. Child tok saken i egne hender ved å gå på flere talkshow for å promotere kokeboken. Et av programmene hun dukket opp på var Jeg har lest , et show om bøker som ble produsert av Bostons PBS -stasjon WGBH. Child møtte opp til intervjuet med utstyret hennes og lærte alle hvordan man lager en omelett ved hjelp av en kokeplate. Tjue-syv seere skrev til stasjonen og sang Childs lov, dermed overbevise WGBH om å gi Child et matlagingsprogram.

1. 3. Den franske kokken var det første matlagingsprogrammet på PBS.
Den franske kokken brøt mange barrierer, et er det første matlagingsprogrammet på PBS, og et av de første matlagingsprogrammene i Amerika. Den franske kokken hadde premiere i 1963 og varte i 10 sesonger. Hun ville deretter fortsette å vises på TV -skjermer de neste tiårene.

14. Childs Emmy-seier var banebrytende.
I 1966, Child vant en Emmy for prestasjoner i Education Television, gjør henne til den første pedagogiske TV -personligheten som vant en Emmy. Hun vil for alltid være kjent for å introdusere fransk mat i amerikanske hjem.

15. Den franske kokken var det første TV -programmet med teksting.
Den franske kokken var også det første TV-programmet som hadde tekst for døve og hørselshemmede seere. Det er riktig, lukket bildetekst var ikke engang en ting før Child's show! Ifølge National Captioning Institute, i 1970, ABC slo seg sammen med National Bureau of Standards for å lage teksting, som bidro til å presse finansieringen til å gjøre den til en tilgjengelig funksjon for alle kanaler.

16. Den franske kokken var uredigert.
Digital film fantes ikke i løpet av tiden Den franske kokken . Det betydde at de fleste av The French Chef -episodene er uredigerte og filmet i ett skudd, gir publikum full oversikt over Childs sjarmerende personlighet. Det betydde også at mange av feilene hennes ble vist på TV. Dette tillot barn å vise hvordan de fikser vanlige matlagingsfeil og forholde seg tettere til seerne sine.

17. Child's grunnla American Institute of Wine &Food.
I 1981, Barn, sammen med Robert Mondavi og Richard Graff, grunnla American Institute of Wine &Food. AIWF er en ideell organisasjon som hjelper fagfolk og mat- og vinentusiaster, og handler om å fremme og sette pris på mat og vin i all sin prakt.

18. Mange av Childs TV -programmer og kokebøker gikk hånd i hånd.
Barnet hadde 13 TV -programmer og 16 kokebøker. De fleste TV -programmene hennes hadde kokebok -ledsagere. Denne måten, lesere kan følge med på en oppskrift mens de ser Child cook.

19. Mens jeg filmet Baking With Julia, Barnet brukte 753 kilo smør.
Barn blir mest husket for sin bruk og kjærlighet til smør. PBS opplyser at når hun skyter showet hennes Baking med Julia , Child brukte totalt 753 kilo smør under filmingen av showet. Den ble sendt i fire sesonger fra 1996 til 1999.

I SLEKT: Den enkle måten å lage sunnere komfortmat.

20. Barnas virkelige kjøkken var oppsettet for tre av showene hennes
Barns kjøkken i Cambridge, Massachusetts hjem som mannen hennes designet for henne, var bakteppet for tre av hennes TV -programmer. Barn lagde mat på kjøkkenet hennes på showene På Julias kjøkken med mesterkokker , Baking med Julia , og Julia og Jacques lager mat hjemme .

"For å gjøre kjøkkenet til et sett, produsenter fjernet bordet, stoler, og bakveggskap, hvor de plasserte kameraene, "National Museum of American History sier." De la gardiner til vinduene, monterte lysstolper i taket, og installerte en stor matlagingsøy i sentrum. På TV, Julia og gjestekokkene brukte kjøkkenutstyret hennes. "

21. Barnas kjøkken er nå på et museum.
I 2001, Child donerte sitt egentlige kjøkken til Smithsonian National Museum of American History i Washington, DC Kjøkkenet hun ga var fra Cambridge, Huset i Massachusetts og var bakteppet for barnets tre siste matlagingsprogrammer.

22. Barn donerte hjemmet og kontoret til Smith College.
I 1990, Barn gikk med på å donere hjemmet sitt i Cambridge, og kontor for hennes almasaker Smith College når hun døde. Men fordi Child flyttet tilbake til California i 2001, hun bestemte seg for å fremskynde gaven og gi henne hjem og kontor til Smith College tidlig. Høgskolen solgte hjemmet og kontoret for 2,35 millioner dollar og brukte Childs donasjon til å bygge det første campus senteret ved Smith College.

23. Barnet har 10 æresdoktorer.
Child ble uteksaminert fra Smith College med en grad i historie og har 10 æresdoktorer. Hennes første æresdoktorgrad kom fra Boston University i 1976. Hun mottok en æresdoktor i humane bokstaver. Hun har også æresdoktorer fra Bates College, Rutgers University, Smith College, Brown University, og Harvard University.

24. Hun var en Costco -fan.
Ja, selv Julia satte pris på magien til Costco, som hun ofte unnet seg et av deres klassiske matretter. Det har blitt sagt at hun ville sitte under paraplyene på Santa Barbara Costco -stedet og nyte en pølse.

25. Barn har en rose oppkalt etter seg.
Før barnet gikk bort, hun hadde en rose oppkalt etter seg. Barnet var først uvillig til å ha en blomst oppkalt etter seg før hun så en smørfarget rose. Etter det, en hybrid ble laget, og nå heter den smørfargede rosen Julia Child. De er de perfekte rosene året rundt og har en behagelig lakrisduft. Høres ut, og lukter sannsynligvis guddommelig.

26. Hun overlevde brystkreft.
På 60 -tallet, Barnet fikk diagnosen brystkreft. Hun valgte å ta en enkelt mastektomi, noe som betyr at hun hadde fjernet kreftbrystet. Barnet holdt ikke mastektomi hemmelig, men det var ikke godt kjent.

27. Child var den første kvinnen som ble hentet inn i The Culinary Institute of America's Hall of Fame.
Barnet har mange førstegrader under beltet, men mest spesielt, hun var den første kvinnen som ble tatt opp i The Culinary Institute of America's Hall of Fame i 1993. Barnet skulle senere også motta en æresdoktorgrad i kunst fra skolen, og dens første Lifetime Achievement Award.

28. Hun var ikke fan av bloggeren Julie Powell som inspirerte filmen, Julie og Julia.
Filmen, med den eneste Meryl Streep i hovedrollen som barn, var basert på forfatteren Julie Powells blogg, der hun kokte gjennom hele Beherske kunsten å fransk matlaging på et år. Bloggen hennes ble omgjort til en bok som deretter ble omgjort til en stor film. Til tross for all suksess, Child var ikke Powells største fan. Matredaktør og spaltist for Los Angeles Times , Russ Parsons, viste barnet bloggen, og da han spurte henne over telefonen hva hun syntes, vi vil, hun var brutalt ærlig.

"Vi vil, hun virker bare ikke veldig alvorlig, gjør hun? Jeg jobbet veldig hardt med den boken. Jeg testet og testet oppskriftene på nytt i åtte år, slik at alle kunne lage dem. Og mange, mange mennesker har. Jeg forstår ikke hvordan hun kan ha problemer med dem. Hun må bare ikke være en kokk, "Sa barnet.

29. Child ble tildelt den amerikanske presidentmedaljen for frihet.
I 2003, Child ble tildelt den amerikanske presidentmedaljen for frihet fra president Goerge W. Bush. Den amerikanske presidentmedaljen for frihet er den høyeste prisen en sivil kan motta i Amerika.

30. Hun tilskriver sitt lange liv rødt kjøtt og gin.
Barnet døde to dager før hennes 92 -årsdag. Hun levde et langt og eventyrlig liv, som hun krediterer for å spise rødt kjøtt og drikke gin. I et TV -intervju fra 2001, Barnet sa, "Jeg anser ikke vegetarianisme som et fornuftig kosthold i det hele tatt, fordi du skal ha litt av alt. Hva med rødt kjøtt? Som jeg tror på. Som jeg ofte har sagt, rødt kjøtt og gin. "

31. Barns siste måltid var fransk løksuppe.
Barnet døde 13. august, 2004, i en alder av 91. Hennes siste måltid var hjemmelaget fransk løksuppe tilberedt av hennes mangeårige assistent, som passer for kokken og den kulinariske personligheten som førte fransk mat inn i amerikanske hjem. Barn omformet hjemmelaget mat og var en pioner innen TV -matlaging.

Og for flere tips, ikke gå glipp av disse 52 livsforandrende kjøkkenhackene som får deg til å kose deg igjen.