Hjem >> ernæring >> 7 dårlige dessertvaner som fører til magefett

7 dårlige dessertvaner som fører til magefett

Gå ned i vekt i mageområdet, og holde den av, kan være en vanskelig balanse. Noen ganger, selv etter at du har sørget for å trene regelmessig og endre kostholdet vårt, magefett overskrider fortsatt velkommen. Og så får du lure på hva du gjør galt, eller hva du kan gjøre annerledes.

Det kan være nyttig å se på hvordan du nøyaktig nærmer deg dessert i hverdagen. Vi satt med Amanda Sevilla, RD., å snakke om noen av de vanlige feilene folk gjør når det gjelder å spise dessert, og hvordan disse dårlige dessertvanene kan føre til det uønskede magefettet.

1

Du spiser for mye "dårlig" fett.

Shutterstock

Du forbinder ofte å spise deilige desserter med å spise store mengder sukker, men noen ganger glemmer du de store mengdene fett du kan bruke også. Sevilla advarer om at "når vi spiser desserter, vi tror vanligvis at vi bare spiser karbohydrater. Derimot, Det er en betydelig mengde fett i form av smør og olje som er lett å spise store mengder uten å innse det. "

Selv om noen fettstoffer som kokosnøttolje og avokado kan være sunne for kroppen vår, Det anbefales at vi alltid prøver å begrense inntaket av transfett (hydrogenerte oljer og smør) så mye som mulig. Ifølge en studie i Nutrition Journal , transfett øker ikke bare risikoen for kardiovaskulær sykdom sterkt, men de kan også øke betennelsen i kroppen drastisk. Disse transfettene i dessertene dine er lure, så det er sannsynlig at de kan forårsake magefett.

2

Du spiser for mye raffinert sukker og ikke nok naturlige søtningsmidler.

Shutterstock

Denne kan virke åpenbar for noen som prøver å gå ned i vekt, men noen ganger er det lett å glemme alle måtene hvor raffinert sukker kan skade kroppen din, spesielt mageområdet. Raffinert sukker inkluderer rørsukker, melasse, råsukker, og mais sirup med høy fruktose.

Sevilla sier at de fleste som spiser mye raffinert sukker "blir avhengige på grunn av sin svært rike profil og det faktum at det bokstavelig talt lyser opp flere nytelsessentre i hjernen." Disse sukkerne vil absolutt få oss til å komme tilbake for mer, selv om kroppen din har fått nok.

Det er også viktig å merke seg at raffinert sukker direkte påvirker magefett på grunn av signalene det sender til kroppen. I følge Loma Linda University Health, sukker fremmer fettlagring i kroppen, samt øker insulinnivået. Når insulinnivået øker, kroppen din bruker dette signalet som en melding for å lagre fett.

Leter du etter flere nyttige tips? Din ultimate restaurant og supermarked overlevelsesguide er her!

3

Du spiser dessert til feil tid.

Shutterstock

Det store spørsmålet blant dessertelskere er, "spiser jeg dessert for sent?"

Mest sannsynlig, svaret er ja.

Å spise dessert (eller mat for den saks skyld) for sent på kvelden kan forårsake noen forskjellige problemer i kroppen din. For en, "hvis du spiser for mye bearbeidet sukker før sengetid, "sier Sevilla, "søvnen din vil bli forstyrret når kroppen din jobber med å fordøye alt." Dette kan være dårlige nyheter hvis du prøver å gå ned i vekt, som søvn er en viktig komponent.

Sevilla påpeker også at hvis du teller kalorier hele dagen for å gå ned i vekt, Du kan være mindre tilbøyelig til å telle dessertkalorier hvis du spiser veldig sent på kvelden.

4

Du spiser kanskje følelsesmessig.

Shutterstock

Enten du prøver å miste magefett eller ikke, Det er alltid nyttig å sjekke inn med deg selv for å se om du kan spise følelsesmessig. Følelsesmessig spising, ifølge Sevilla, er vanligvis gjort med raffinert sukker på grunn av måten de tenner våre nytelsessentre i hjernen på. Hvis vi spiser følelsesmessig, da er vi mest sannsynlig ikke oppmerksom på kalorimålene våre eller hva kroppen vår virkelig trenger.

5

Du får ikke nok fiber.

Shutterstock

En annen viktig faktor for vekttap, spesielt i mageområdet, får i seg nok fiber. Ifølge en studie utført av Joanne L. Slavin i Science Direct , kostfiber er direkte korrelert med vekttap og behandling. Fiber bryter ned næringsstoffer i kroppen, samt holder deg mett lenger, og Sevilla uttaler at "fiber er det som mater mikrobakteriene i tarmen for å holde den sunn og sterk."

Sevilla påpeker også at dette er grunnen til at det er viktig å spise mat som er "hel" og ubehandlet når du kan. Når maten er i sin "naturlige" tilstand, hun sier, "da er de i sin form som kroppen kan gjenkjenne bedre, som hjelper kroppen vår til å behandle og bryte ned maten vi spiser. "I de fleste bearbeidede desserter, det er veldig lite fiber å finne, som kan legge vekt på vektkontrollen din.

6

Du ignorerer kroppen din.

Shutterstock

For å si det enkelt, noen ganger vil kroppen din faktisk ikke ha desserten! Sevilla mener at en av de viktigste komponentene for å gå ned i vekt og nyte dessert virkelig er å sjekke inn med deg selv for å spørre om kroppen din virkelig føler at desserten er verdt de ekstra kaloriene, sukker, og fett.

"Spør deg selv om du er sulten, eller om du har en dessert som du bare vil like, "sier hun." Hvis dette er tilfellet, Prøv bare å ta så mange biter du trenger for å nyte sødmen. "Vanligvis er den første biten den beste uansett!

7

Du utforsker ikke forskjellige typer desserter.

Shutterstock

Og med dette, vi mener desserter som kan lages uten raffinert sukker eller fett! Tenk på det - hva om du kunne glede deg over dessert og fokusere på vekttapsmålene dine samtidig? Vi snakker mye om desserter som inneholder mye bearbeidede karbohydrater, raffinert sukker, og transfett. Men hva med den naturlige sødmen som finnes i sunnere mat? Sevilla nevner at hvis du har en søt tann, Prøv å inkludere mer frukt i kostholdet ditt.

"Frukt er ikke det samme som en godteribar, men det har blitt spioneringen som naturens godteri, "sier hun." Det følger med fiber, protein, en liten mengde fett, mye vitaminer og mineraler og vann som hjelper, alle sammen, holde en person fornøyd. "

Hvis frukt ikke skjærer det for deg, Prøv å finne en dessert hjemme som du kan lage med naturlig lønn eller honning i stedet for raffinert sukker, og et sunnere fett som kokosnøttolje i stedet for vegetabilsk olje.