Hjem >> ernæring >> 10 beste tradisjonelle Hanukkah -matvarer

10 beste tradisjonelle Hanukkah -matvarer

Når du tenker på Hanukkah, åtte dager og netter med gaver og deilig mat er ofte det du tenker på. Men ferien symboliserer så mye mer enn det. De av jødisk arv samler seg åtte netter på rad (i år er det 10. desember til 18. desember) til ja, bytte gaver, men for å også spille dreidel, tenne menoraen, og, mens de reflekterer over hva ferien betyr, selvfølgelig, bånd til tradisjonell mat.

Det er en mengde viktige retter som ofte er tilstede på hver Hanukkah -samling. Og selv om du ikke feirer den gledelige ferien, du bør smake på disse 10 valgene minst en gang i livet. Fra latkes og brisket til kugel og gelé donuts, disse matvarene-som vanligvis består av stekt mat eller mat som er oljebasert for Hanukkah-er ikke bare deilige, men de lager gode oppskrifter som gir mulighet for en minneverdig Hanukkah -feiring med familie og venner.

Her, vi har rundet 10 tradisjonell Hanukkah -mat alle bør prøve minst en gang.

Og for mer, ikke gå glipp av disse 15 klassiske amerikanske desserter som fortjener et comeback.

1

Latkes

Kiersten Hickman/Eat This, Ikke det!

Latkes, også kjent som potetpannekaker, er, som du kan forestille deg, pannekakeformet og grunt stekt, og er tradisjonelt laget med malte poteter. De blandes vanligvis med løk, egg, mel, og krydder.

Nå for tiden, Det er forskjellige kreative oppskrifter der ute som krever courgette og søte poteter som base i stedet for hvite poteter, hvis du vil gå litt ut av esken. Disse stekte godbitene er deilige når de dyppes i rømme og/eller serveres sammen med litt eplemos.

Vil du prøve å lage dem selv? Sjekk denne oppskriften på The Best Ever Potato Latkes.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Oksekjøtt

Mitch Mandel og Thomas MacDonald

Fordi Hanukkah faller i de kjøligere månedene, biffbryst er en solid, varm, og deilig måltid å servere. Tilberedt i en nederlandsk ovn eller stekeovn, biffbryst er ofte beregnet som hovedrett.

Heldigvis, det er flere forskjellige måter å forberede det på, enten det er med spesifikke krydder, grønnsaker, eller sauser. Så lenge det er mørt og servert med andre tradisjonelle sider, det er en seier! Vi tror at denne kreative oppskriften på ølbryst ville gjøre et morsomt nytt tillegg til bordet ditt.

Og for flere feriematideer, se disse 20 må-lage Hanukkah-oppskriftene som hele familien vil elske.

3

Grillet kylling

Mitch Mandel og Thomas MacDonald

I tillegg til brystet, gyldenbrun helstekt kylling er en annen kjent hovedrett som skal serveres på en Hanukkah-samling for de som kanskje ikke spiser biff.

Den beste delen om den vanlige fjærfe retten? Det er en enkel oppskrift som er deilig med en sjenerøs mengde krydder og stekte grønnsaker. Vi liker denne velsmakende stekekyllingoppskriften til en enkel hovedrett og grønnsakskombinasjon.

4

Kugel

Shutterstock

Kugel er en eggnudelpudding eller gryte som vanligvis serveres som en tilbehør ved en Hanukkah -feiring. Den beste delen? Det tradisjonelle måltidet kan lages både salt eller søtt.

Noen ingredienser å legge til kugel på toppen av de vanlige eggnudlene, rømme, egg, smør, sukker, og cottage cheese inkluderer tørket frukt, honning, kanel, og til og med frokostblandinger. Vi liker denne oppskriften fra Savory Simple som tar den søte ruten med pekannøttetopp.

5

Matzo ball suppe

Shutterstock

Matzo ball suppe er varm, velsmakende, og en stift ved jødiske feiringer. Matzo baller er suppe dumplings som vanligvis er laget av matzo måltid, egg, vann, og et fett som smør, kyllingfett, eller olje.

De lyse og deilige ballene legges ofte i tradisjonell kyllingnudelsuppe eller bare vanlig kyllingbuljong. Du vil finne deg selv å spise mer enn en bolle med den smakfulle forretten.

Vi liker denne oppskriften fra Love &Olive Oil som du kan bruke lenge etter at ferien er over, også.

6

Rugelach

Shutterstock

Dette bakverket, som er fylt med en søt innside, er en godbit som delikatesser som vanligvis lages i en trekantform og serveres som en Hanukkah-dessert.

Overfloden av deilige fyllinger inkluderer rosiner, kanel, sjokolade, valmuefrø, fruktkonserver, og valnøtter. Vi liker denne oppskriften fra Sally's Baking Addiction som tilbyr en søt kaneloverraskelse.

7

Sufganiyot (geléfylte smultringer)

Shutterstock

Geléfylte donuts er en deilig dessert som er vanskelig å ikke unne seg på Hanukkah. Godbiten er vanligvis fylt med gelé eller vaniljesaus, fritert, og deretter belagt med pulverisert sukker. Når det er på tide å servere dem, jo varmere jo bedre!

Vi liker denne oppskriften fra My Name Is Yeh for den enkleste måten å lage disse herlige smultringene på.

8

Challah

Danilova Janna/Shutterstock

Dette flettede mesterverket er en stift ved jødiske feiringer, spesielt Hanukkah. Deigen er ofte laget med ingredienser som egg, vann, smør, gjær, salt, sukker, og/eller olje. Etter at den er kokt, den kan toppes med sesamfrø eller valmuefrø for en salt smak.

Hvis det er igjen challah etter en feiring, middagsbordet vil bli overrasket hvis du gjør det til krutonger, Brødpudding, Fransk toast, fyll, eller grillet ost. Mulighetene er endeløse!

Vi liker denne oppskriften fra Half Baked Harvest for en gylden, fullkornsversjon.

I SLEKT: Den enkle måten å lage sunnere komfortmat.

9

Hanukkah -gelé

Shutterstock

Gelt er små sjokolademynter som vanligvis brukes som penger mens du spiller et spill dreidel på Hanukkah - de er spesielt en favoritt blant barna på feiringen. I stedet for å kjøpe denne sjokoladen i år, Prøv å lage en hjemmelaget versjon med denne oppskriften fra Elana's Pantry.

10

Knish

Shutterstock

Knishes kan doble som en forrett eller en matbit, og fyllene inneholder vanligvis potetmos eller ost. Andre alternativer inkluderer søte poteter, spinat, eller bønner. Mens de gyldenbrune rektangulære eller firkantede godbitene er ekstremt velsmakende, de er ganske tunge, så ikke overdriv med dem før hovedretten - du vil spare plass.

Vi liker denne unike versjonen fra My Name Is Yeh, som er en blanding mellom en knish og hamantaschen for et lettere inntrykk av den tradisjonelle maten.

For mer, sjekk ut disse 108 mest populære brusene rangert etter hvor giftige de er.