Hjem >> ernæring >> Denne stille faren på kjøkkenet ditt kan forurense hjemmet ditt,

Denne stille faren på kjøkkenet ditt kan forurense hjemmet ditt,

Sier rapport

Som om vi ikke hadde nok å bekymre oss for med COVID-19 overveldende sykehus i minst 21 byer og forårsaker "ugudelige overspenninger" i minst en amerikansk stat, en oppsiktsvekkende ny rapport antyder at det er en annen usynlig helsefare som lurer i luften. Det kan påvirke ikke bare luftveiene, men også dine barns, og enda verre, det lurer på ditt eget kjøkken:Gassovnen din.

Hvis du har en naturgassovn eller ovn hjemme-og la oss være klare, millioner av amerikanere gjør det - du kan spre alle slags fryktelige partikler gjennom luften, ifølge en øyeåpnende artikkel publisert av Quartz. Blant dem er nitrogendioksid (NO2), som forårsaker alvorlige luftveisproblemer, spesielt hos barn; karbonmonoksid (CO), en luktfri gass som kan forårsake svimmelhet og på de riktige nivåene, til og med døden; formaldehyd, og partikler (PM), små partikler i luften som også kan skape ødeleggelse på luftveiene. Disse forurensningene produseres ved direkte forbrenning av drivstoff, som tydeligvis er verre hvis du lager mat med, si, kull, men eksisterer med gasskoking, også.

Eksperter er enige om at NO2 -nivåene som kan være tilstede i amerikanske hjem er de mest bekymringsfulle. "Det er ingen tvil om at dette har vært et forsømt problem, "T. Stephen Jones, en lege og epidemiolog for CDC, fortalte Quartz. "[Vi må la] folk vite hva risikoen er - spesielt når de kan være betydelige, livstruende risiko som kan drepe barn. "(Relatert:The One Vitamin Leges oppfordrer alle til å ta akkurat nå.)

Selv om forskere tilsynelatende har studert farene ved NO2 produsert av gassbrennende apparater i år eller til og med tiår-og EPA har slått alarm siden 1986-har problemet kommet frem igjen da amerikanerne er innesperret inne under COVID-19 lockdowns og lager mer enn noen gang før.

Tidligere i år, Rocky Mountain Institute publiserte en rapport som viser til alle måtene økt nivå av NO2 kan skade et barn, inkludert påvirkning av deres IQ og læringsevner, øke risikoen for astma, forårsaker lungeinfeksjoner, irriterer luftbølgene deres, og får dem til å hvesende. Nok en rapport, produsert av UCLA Department of Environmental Health Sciences og på oppdrag fra Sierra Club, fant ut at bare matlaging med både komfyrtopp og ovn samtidig kan øke NO2 til farlige nivåer.

"Under et tilberedningsscenario der ovnen og ovnen brukes samtidig i en time, akutte eksponeringer for NO2 fra matlaging med gassapparater overskrider nivåene for nasjonale og California-baserte terskler for luftkvalitet i mer enn 90% av modellerte utslippsscenarier, "konkluderte forskerne.

Da en administrerende direktør i et luftforurensningsselskap bestemte seg for å teste sitt eget hjem, han ble forskrekket over det han fant. "Ut av nysgjerrighet, Jeg satte opp noen [forurensningsmonitorer] i mitt eget hjem. Dataene var sprø, "sa han til Vox." I løpet av timen lagde jeg mat og bakte [med gasskomfyr, NO2 -konsentrasjonene steg] nær 200 ppb. "(For ordens skyld, de utendørs standarder for NO2, ifølge EPA, er 100 ppb.)

Hvis det ikke høres ille nok ut, ny forskning indikerer at NO2 kombinert med COVID-19 skaper en enda mer giftig og dødelig kombinasjon. En studie utført av forskere ved Emory University og publisert forrige måned i Cell Press -journal Innovasjonen fant risikoen for å dø av det nye koronaviruset øker hvis du også blir utsatt for NO2. Forskerne kom til sin konklusjon etter å ha studert data om koronavirus -dødelighet i 3, 122 amerikanske fylker. "Vi observerte signifikante positive assosiasjoner mellom NO2-nivåer og både dødsfallstall på COVID-19 på fylkesnivå og dødelighet på fylkesnivå, ved kontroll for kovariater, "sa rapporten.

I følge en artikkel med tittelen "The False Promise of Natural Gas, "som ble skrevet av tre leger (en av dem var den tidligere direktøren for National Center for Environmental Health ved CDC) og publisert i New England Journal of Medicine tidligere i år, "nye gassapparater bør fjernes fra markedet." Yikes.

Ifølge Quartz, lovgivningsmessige tiltak kan være truende for produsenter av gassdrevne apparater, spesielt i California. Men hvis du har en hjemme nå, det kan være en god tid å bytte den ut med sin elektriske motpart. Og for mer om det lumske som kan lure på kjøkkenet ditt, se denne oversikten over 30 overraskende farlige kjøkkenartikler.