Hjem >> ernæring >> 19 sunneste matvarer for å stoppe trangen din,

19 sunneste matvarer for å stoppe trangen din,

I følge RD

Hvis du finner ut at du sliter med matlyst, du er ikke alene. Matlyst er en hverdag for mange av oss, og de kan skje av flere forskjellige årsaker.

"Det er en rekke ting som kan påvirke trang som hormoner, mangel på søvn, og til og med hydreringsstatus, " sier Amber Pankonin MS, RD, LMNT , registrert diettist og eier av Stirlist. "Jeg har også funnet ut at når folk er superrestriktive med kostholdet eller kutter ut hele matgrupper, de har en tendens til å ha lyst på mat de savner. [Som et resultat, de] deretter binge på kaloririke matvarer, som kan føre til skyldfølelse og skam. "

En annen grunn bak suget ditt er stress. "Det primære stresshormonet er kortisol. Kortisol øker appetitten. Og mens stress kan forsvinne (ettersom det kan være midlertidig), kortisolnivået vil da vanligvis også senkes, " sier Amy Kimberlain, RDN, CDCES , registrert diettist ernæringsfysiolog og talsperson for Academy of Nutrition and Dietetics. "Derimot, hvis stress vedvarer og mer er et langsiktig stress, kortisolnivået kan også holde seg forhøyet, en gang til, spiller en direkte rolle i appetitten vår og maten vi trekker mot. "

Og spesielt i år, du kan oppleve mer cravings enn normalt. "En annen grunn til at folk tiltrekker seg" cravings/a appetite for junk "er fordi mat kan tilfredsstille et følelsesmessig behov - vi finner trøst i mat til tider (hei, pandemi!) Nøkkelen er å finne andre måter å finne trøst på og ikke stole på mat som vår eneste kilde, "legger Kimberlain til.

Ved å spise visse matvarer, du kan hjelpe deg selv med å avverge trang og til slutt oppnå dine helse- og vekttapsmål. Her er 19 matvarer som kan hjelpe deg. Les videre, og for mer om hvordan du går ned i vekt, du vil ikke gå glipp av The Best Ways to Lose Belly Fat for Good, Si leger.

1

Avokado

Shutterstock

"Fett generelt spiller en rolle i å holde oss fyldigere lenger (metning). De er også tilfredsstillende fordi de gir mat til maten og til slutt får maten til å smake godt. Avokado er gode alene (og kombinert med andre matvarer også), men fordi de inneholder mye fett (sunt plantebasert fett) hjelper de deg med å opprettholde deg ved å holde deg fyldigere lenger, i tillegg til å ha minimal effekt på blodsukkeret, "sier Kimberlain." Avokado inneholder også mye fiber. Fiber kan i tillegg hjelpe mennesker til å bli mette over lengre tid, i tillegg til å stabilisere blodsukkernivået. "

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Havre

Shutterstock

"Det er ingenting som er mer tilfredsstillende på en kald morgen enn å spise en varm bolle med havregryn. En bolle med havre kan hjelpe sapbehovet, takket være at den inneholder mye fiber og proteiner. Fiber og protein sammen er veldig mettende, " sier Roxana Ehsani, MS, RD, CSSD, LDN , en registrert dietist ernæringsfysiolog og talsperson for Academy of Nutrition and Dietetics. "Matvarer som inneholder fiber fordøyes vanligvis sakte over tid, sakte gir kroppen vår energi over tid, og en person vil sannsynligvis ikke oppleve høyt eller lavt blodsukker, noe som også kan forårsake sug. Proteinrike matvarer bidrar til metthetsfølelse takket være at det reduserer sulthormonet ghrelin. Havre kan tilberedes på mange forskjellige måter:varm havregryn, havre over natten, granola. Havre kan også brukes i stedet for brødsmuler i oppskrifter eller legges til smoothies, brukt i bakevarer eller kastet i slag. "For mer, ikke gå glipp av det som skjer med kroppen din når du spiser havregryn.

3

Sporblandinger

Shutterstock

"Trail mix kan være en sunn matbit som kan få deg til å føle deg mett, hold appetitten i sjakk til neste måltid, og tilfredsstille dine søte snacks. Hovedingrediensene du skal se etter i sti -blandinger er de med en rekke nøtter og frukt som er gode kilder til fiber! "Sier registrert diettist Jonathan Valdez, RDN , eier av Genki Nutrition, og talsperson for New York State Academy of Nutrition and Dietetics. "Å lage din egen stiemiksblanding lar deg kontrollere mengden natrium og kalorier du skal ha i den. Du kan også bruke denne tiden til å inkludere din favoritt sjokolade eller søte biter (men til en mindre porsjon), noe som er en fin måte å blande ditt cravings på en kontrollert og sunnere måte! Hvem sa at du ikke kan ha søtsaker/søppelmat i det hele tatt? " Hvis du er mer interessert i å kjøpe enn å gjøre det selv, Valdez anbefaler Planters NUT-rition (Omega-3 Mix), Seed and Fruit Mix Mountain Mambo av Enjoy Life, og Harvest Blend av Back to Nature Plat -baserte snacks.

4

Frosne druer

Shutterstock

"Jeg elsker druer fordi de er naturlig søte uten å være en kilde til tilsatt sukker. De er også en kilde til hydrering og fiber, gjør dem mer mettende sammenlignet med andre snacks, "sier Pankonin." Og å fryse dem er en godbit å glede seg over når det er varmt ute og de trenger litt krefter på grunn av den kalde temperaturen. "

5

Mørke grønne grønnsaker (grønnkål eller spinat)

Shutterstock

"Mørke grønne grønnsaker er full av næring! De inneholder vitamin A (nødvendig for øyehelsen), vitamin K (bidrar til å beskytte beinhelsen og fremmer blodstrømmen), vitamin C (en kraftig antioksidant som støtter et sunt og sterkt immunsystem), vitamin E (et fettløselig vitamin og antioksidant), folat (B -vitamin viktig for slagflyt og forhindring av fødselsskader), kalium (mer kalium enn en banan), fiber (fyll deg opp og viktig for sunn tarmfunksjon) og innehold noen få gram protein også! "sier Ehsani. (Hva ikke ' de har?!)

"Selv om det er lite bevis som støtter ideen om at når en person opplever et ønske, må det bety at de mangler det næringsstoffet, innlemme mørke bladgrønne grønnsaker i en persons diett garanterer at en person nærer kroppen sin med næringstett mat. Greens er så allsidige; du kan spise dem i hvilken som helst form for å få næringen fra:fersk, frossen, kokt, eller spis dem rå. Du kan legge dem til smoothies, du kan legge dem til hvilken som helst rett, supper, gryteretter, chili, stek, fyll greenene i en sandwich eller quesadilla. "Hva med å prøve dem i noen av de 53 beste smoothies noensinne for vekttap?

6

Popcorn

Shutterstock

"Vi kan ikke glemme den enkle og klassiske snacken, popcorn! Popcorn når det er gjort riktig, kan hjelpe deg med trang og få deg til å føle deg mett. Som matvarene ovenfor, popcorn er en god kilde til fiber, som hjelper deg med å føle deg mett og kontrollere den appetitten til neste måltid. I tillegg popcorn kan også pusses opp for en mer tilfredsstillende matbit, som løypemiks for å hjelpe deg med trang, "sier Genki." For å hjelpe med søte trang, du kan prøve et lett belegg av kanelsukker, eller tilsett noen søte godbiter som grovhakket Twix, M &Ms, mørk sjokoladeflis, Snow Caps, Rosiner, eller din favoritt søte snacks. Det viktigste å huske når du legger til disse matvarene, er å prøve å holde det på et minimum, og ikke la det være hovedingrediensen i snacken din! En porsjon vanlig popcorn gir omtrent 3,6 gram fiber. En porsjon er omtrent 3 kopper luftpoppet popcorn eller 1 gram-ekvivalent. "

7

Frukt og nøtter/nøttesmør

Shutterstock

"Jeg elsker denne kombinasjonen, karbohydrater og protein/sunt fett, fordi det er så mange forskjellige kombinasjoner, dvs., peanøttsmør og eple, mandelsmør og banan, blandede bær og blandede nøtter, kirsebær og pistasjenøtter, og så videre, "sier Kimberlain." Ved å kombinere karbohydrater med proteinet, det hjelper å opprettholde og holde energinivået oppe - mens hvis du bare hadde frukten, ville du være sulten før, og muligens ha den følelsen av et "sug" - du hadde frukten og det økte blodsukkeret, så den ønsker det samme svaret. Mens hvis vi kombinerer karbohydrater med protein og fett, hjelper dette til å stabilisere blodsukkeret og bidra til å oppveie eventuelle pigger i blodsukkeret, som til syvende og sist bidrar til å dempe alle mulige 'cravings'. "For flere ideer, sjekk ut 15 beste snackkombinasjoner som dobler vekttap.

8

Nøtter som mandler, valnøtter og peanøtter

Ignacio F./ Unsplash

"Nøtter er fullpakket med næringsstoffer, inkludert enumettet fett som er gode for hjertes helse og kan bidra til å fylle, "sier Pankonin." De er også en god kilde til fiber, som kan holde deg fyldigere lenger. Plus, de er en enkel matbit for travle mennesker. "

9

Chiafrø

Shutterstock

"Jeg liker å kalle chiafrø for ernæringssprinkler, fordi de fyller på med næring og du kan drysse dem på omtrent alt! En pose kan koste deg $ 5; derimot, du trenger bare å innlemme 1-2 spiseskjeer om dagen for å få helsemessige fordeler. Chiafrø inneholder omega-3, et fett de fleste ikke får i seg nok av. Omega 3 kan bidra til å redusere betennelse i kroppen og hjelpe hjernens helse, "sier Ehsani." De inneholder også noen få gram fiber og protein, som begge bidrar til å fylle deg lenger. De er super allsidige, du kan legge dem til drikkevarer, smoothies, salater, supper, pommes frites, på toppen av toast. Du kan til og med bruke dem til å lage chiafrøpudding eller chia syltetøy. Chiafrø kan hjelpe til med å dempe suget takket være den næringsrike profilen og inneholde både fiber og protein som fyller. "

10

Knasende kikerter

Shutterstock

"Leter du etter den perfekte salte snacken, men en sunnere? Crunchy Chickpeas Chipotle by Saffron Road er en fin måte å tilfredsstille dette ønsket om, og det kan også tilfredsstille appetitten din med sin fiberrike og gode proteinkilde! En porsjon (¼ kopp) har 5 gram fiber, 6 gram protein, med bare 170 mg natrium og 0 trans og mettet fett! "sier Genki." I tillegg til fiberens evne til å hjelpe med appetittkontroll og metthetsfølelse, snacks med et høyere proteininnhold har bedre metthetsfølelse enn snacks med høyere fett og karbohydrater. Neste gang du tar en matbit for å stille sulten din og holde suget i sjakk, se etter proteininnholdet på matetiketten, og du kan prøve denne snacken som et alternativ til potetgull! "For flere ideer, sjekk ut 25 beste kjøpte proteiner med høy kvalitet.

11

Datoer

Shutterstock

"Datoer er en fiberrik matbit og kan kombineres med forskjellige matvarer som peanøttsmør eller ost, som også fyller mat, "sier Pankonin." De er en velsmakende søt matbit, høy i fiber, og pakk et slag antioksidanter. "

12

Veggies (ikke-stivelsesholdig) og hummus

Shutterstock

"Fiber, fiber, fiber! Fiber spiller en så kritisk rolle i kroppene våre (avføring, redusere kolesterolnivået, senker blodtrykket, holde blodsukkernivået stabilt, osv.), og vi må spise mer! Ved å øke fiberen i vårt totale kosthold, dette bidrar til å holde oss fyldigere lenger, "sier Kimberlain." Grønnsaker i seg selv vil ikke fylle deg opp, men kombinere dem med et magert protein og sunt fett i form av bønnene (i hummusform), og dette er en perfekt kombinasjon! I tillegg denne kombinasjonen forhøyer ikke blodsukkernivået - så det er ikke noe problem med en plutselig økning (og deretter raskt fall) som kan påvirke valgene av mat. "

1. 3

Bringebær

Shutterstock

"Bringebær inneholder mye fiber, vitaminer, og antioksidanter! En kopp bringebær gir 8 gram fiber! Den inneholder også en høy mengde vitamin C (antioksidant støtter et sunt og sterkt immunsystem) og mindre mengder kalium, jern, og kalsium, "sier Ehsani." Selv om det vanligvis bare er en sommerfrukt, du kan fortsatt nyte bringebær i vinterhalvåret ved å få dem frosset og tilsette dem i smoothiene dine, yoghurt, havre. De er deilig søte! "

14

Lavnatriumhytteost

Shutterstock

"Hytteost kombinert med frukt eller servert med kjeks kan være en virkelig tilfredsstillende matbit, spesielt hvis du har lyst på noe salt uten å ha mye fett og kalorier. Hytteost er også en god proteinkilde, som kan hjelpe mot metthet, "deler Pankonin.

15

Bønner

Shutterstock

"Bønner er fylt med protein og fiber. Noen ganger vil jeg kombinere bønner og lage en salat med tre bønner, noen ganger steker jeg kikerter, og noen ganger har jeg bønner som en bønneburger, så det er forskjellige måter du kan spise bønner på, "sier Kimberlain." Bønner inneholder magert protein, karbohydrater, og fiber. Denne kombinasjonen går tilbake til stabile blodsukkernivåer - som er viktig for å kompensere for plutselige overspenninger og fall - og dette hjelper virkelig ved å opprettholde et stabilt blodsukker for å oppveie eventuelle "cravings" som kan oppstå. "

16

Vannmelon

Shutterstock

"De fleste sliter med å dekke sine væskebehov hver dag. Når dette skjer, Vi tror kanskje vi er sultne når vi i virkeligheten bare er tørste. Vannmelon er 92% vann. Takket være at vannmelon er så høy i vann, det kan ikke bare hjelpe oss med å dekke våre daglige væskebehov, men det er også en deilig forfriskende og søt frukt som kan bidra til å dempe enhver form for søtsug vi opplever, "sier Ehsani." Vannmelon er lav på kalorier og rik på næring. For 2 kopper vannmelon, den gir 80 kalorier, 21 gram karbohydrater, 1 gram fiber og 2 gram protein. Den inneholder også vitamin A, C, og lykopen, en kraftig antioksidant. Mat med høyt vann som vannmelon har også en tendens til å fylle tarmen, som hjelper på metthetsfølelse og kan forhindre oss i å oppleve trang også. "

17

Mørk sjokolade

Shutterstock

"Selv om porsjonsstørrelsen er viktig, å nyte en liten porsjon mørk sjokolade kan være veldig tilfredsstillende, "sier Pankonin." Ikke bare er smaken og konsistensen super tilfredsstillende, men det gir også næringsstoffer som magnesium og jern som kan påvirke energinivået. "

18

Fullkornskaker med nøttesmør

Shutterstock

"Fullkorn (karbohydrat med fiber) og magert protein og sunt fett - den ultimate kombinasjonen av alle næringsstoffene, "sier Kimberlain." Dette holder deg igjen fyldigere lenger, opprettholder deg så vel som opprettholder blodsukkernivået ditt - alt vi ønsker for å motvirke mulig "cravings". "

19

Oliven olje

Shutterstock

"Innlemme sunt fett som olivenolje, i kostholdet ditt kan hjelpe deg med å bli mett lenger og mer fornøyd. Fett fremmer metthet fordi de tar lengre tid å fordøye, slik at du kan holde deg mett i flere timer. Tilsetning av fett til salaten din vil også hjelpe deg med å absorbere de fettløselige vitaminene (vitamin D, E, K, og A) funnet i disse grønnsakene, "sier Ehsani." Når du heller fettfri salatdressing på grønnsakene og grønnsakene, går du glipp av å absorbere alle næringsstoffene som finnes i grønnsakene, så ikke gå glipp av fett! "Du vil spesielt være sikker på å fylle på med denne oljen når du leser Hva skjer med kroppen din når du spiser olivenolje.