Hjem >> ernæring >> Bivirkninger av å spise sjokolade,

Bivirkninger av å spise sjokolade,

I følge Science

Det er svært få søtsaker du kan føle deg like god til å spise som mørk sjokolade. Konfekten inneholder lite sukker (så lenge du kjøper en bar som er mer enn 70% kakao), inneholder sunt fett som faktisk vil tilfredsstille deg, og er rik på fordelaktige forbindelser som antioksidanter.

Siden en nattlig firkant med sjokolade er en vanlig vane, du lurer kanskje på hva det å spise dette søte kan gjøre med kroppen din - er fordelene like sunne som du tror?

Vi slo igjennom studier og så på bevisene for å støtte sjokolades vitenskapelig støttede fordeler. Les videre, og for mer om hvordan du spiser sunt, ikke gå glipp av 7 sunneste matvarer å spise akkurat nå.

1

Du kan avverge vektøkning

Shutterstock

En spesiell type antioksidant i kakao, en flavanol kjent som oligomere procyanidiner (PCer), har vist seg å forhindre at laboratoriemus får overvekt, ifølge en studie publisert i Journal of Agricultural &Food Chemistry . For å få flavanol -fordelene, du må velge mørk sjokolade. Disse plantebaserte næringsstoffene finnes i kakaofaststoffene, som er mer utbredt i mørkere barer enn melkesjokoladeplater som inneholder mer sukker og melk. Fordi denne studien ble utført på dyr, vi kan ikke nødvendigvis trekke de samme konklusjonene for mennesker; derimot, vi vet at å redusere kaloriinntaket definitivt vil hjelpe deg med å gå ned i vekt. Så hvis du erstatter din nattlige iskrem med en kalori med mørk sjokolade med lavere kaloriinnhold, du kan fremme vekttap.

Bare husk - for mye av alt kan føre til vektøkning, så vær oppmerksom på porsjonskontroll! Hold deg til serveringsstørrelsen.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Du kan føle deg mindre stresset

Shutterstock

Det er ikke bare fordi du strekker deg etter et stykke sjokolade når du er stresset over at denne mørke desserten er forbundet med mindre angst - forbindelser i sjokolade spiller faktisk en kjemisk rolle i å senke stressnivået. Å spise halvannen gram sjokolade (40 gram) hver dag i omtrent to uker kan hjelpe deg med å slappe av ved å senke nivået av stresshormoner, som kortisol, ifølge en studie publisert i Journal of Proteome Research . For å høste fordelene, du trenger bare å spise en halv bar sjokolade (vi anbefaler Alter Eco's Deep Dark Classic Blackout Bar med 85% kakao). Fordi den delen er 250 kalorier, Vi anbefaler å dele det opp slik at du ikke spiser alt i en porsjon. Ta en seksjon med noen nøtter som en ettermiddagsmat, snike noen i havrebaserte energibitt, og ha litt etter middagen sammen med noen bringebær.

3

Du kan redusere risikoen for kroniske sykdommer

Shutterstock

Din kjærlighet til sjokolade kan vokse når du lærer at det gjør hjertet ditt sterkere! En nylig Næringsstoffer metaanalyse fant at sjokoladeinntak er forbundet med redusert risiko for koronar hjertesykdom, slag, og diabetes. For å høste fordelene, bevisene tyder på at du bør spise minst 1 porsjon sjokolade i uken, men ikke mer enn 6 porsjoner. Forskerne mener at fordelene med hjerte-helse er knyttet til sjokoladeens overflod av flavanoler som epicatechin, katekin, og procyanidiner. Flavanolene kan tilby kardiometabolisk beskyttelse gjennom sitt antihypertensive, trombocytt (hindrer blodkoagulasjon), antioksidant, og antiinflammatoriske effekter.

4

Du støtter bedre fordøyelseshelse

Shutterstock

Tarmmikrobiomet ditt - bakteriesamfunnet, virus, sopp, archaea som lever i fordøyelseskanalen din - har vært knyttet til flere områder av helsen din, fra å støtte sunn hud til å redusere appetitten, for å forbedre humøret. Å sørge for at de gode bakteriene i tarmen din er matet og sunt, er avgjørende for at tarmmikrobiomet ditt skal kunne gjøre jobben sin. Det er der sjokolade kommer inn. Kakaopolyfenolene i mørk sjokolade har vært knyttet til å fremme veksten av antiinflammatoriske bakterier i mikrobiota. I en prøve på mennesker på friske frivillige, forbruk av en høy-kakao flavanol-drikke i fire uker viste seg å øke veksten av to stammer av probiotiske bakterier betydelig. Denne studien antyder at kakaopolyfenoler kan oppføre seg som prebiotika (maten for probiotika).

5

Du kan avverge betennelse

Shutterstock

Litt betennelse er bra og kroppens naturlige respons på stress. Men når kroppen din blir kronisk betent - oftest ved å spise et dårlig kosthold - kan du oppleve helseproblemer på mobilnivå. Kronisk betennelse har vært knyttet til hjertesykdom, kreft, og diabetes, samt forstyrre følelser av sult og metabolisme-regulerende hormoner. En studie publisert i The American Journal of Clinical Nutrition fant ut at å ha mørk sjokolade i moderate mengder kan bidra til å forhindre og reparere celleskade forårsaket av betennelse. Forskere tilskriver de antiinflammatoriske fordelene til kakaoflavanolene, som har antiinflammatoriske egenskaper. Styrk kampen mot betennelse med disse 14 tipsene for å redusere betennelse for å gå ned i vekt raskere, I følge RD.