Hjem >> ernæring >> 5 verste matvarer for hjernen din,

5 verste matvarer for hjernen din,

Ifølge leger

Hvis du ønsker å ha en hjerne som Sokrates, spise som en gresk.

Dietten i middelhavsstil, full av grønnsaker, frukt, oliven olje, moderate mengder fullkorn, fisk, fjærfe, og nøtter er nevrobeskyttende; med andre ord, det er bra for din noggin. Faktisk, en variant av middelhavskosten som kalles MIND diettintervensjonen, som også begrenser natrium og bearbeidede matvarer, har vist seg å senke hjernens aldring med 7,5 år og redusere risikoen for å utvikle Alzheimers sykdom.

"Mat er som en farmasøytisk forbindelse som påvirker hjernen, " sier Fernando Gomez-Pinilla, PhD , en UCLA professor i integrativ biologi og fysiologi. Og avhengig av hva du spiser, som enten kan hjelpe eller skade din kognitive evne. For eksempel:"Å spise en diett med høy fruktose på lang sikt endrer hjernens evne til å lære og huske informasjon, "sier Gomez-Pinilla." Men tilsetning av omega-3 fettsyrer til måltidene kan bidra til å minimere skaden. "

Så, mens du fisker for å få mer fet fisk inn i kostholdet ditt, brenne noen nevroner som fremkaller måter å eliminere disse verste matvarene for hjernens helse nedenfor. Og mens du holder på, Slett også disse 11 verste frosne matvarene fra handlelisten.

1

Pommes frites

Shutterstock

Mat stekt i delvis hydrogenerte oljer som pommes frites, Chicken nuggets, slått fisk, mozzarella pinner, wontons, og løkringer, inneholder noen av de høyeste mengder transfettsyrer. Transfett produseres hydrogenerte vegetabilske oljer som holder seg faste ved romtemperatur, så de ikke ødelegger. Transfettsyrer øker det dårlige kolesterolet og senker de gode tingene, øke risikoen for hjertesykdom; studier viser at de også er skadelige for hjernen. En 10-årig japansk studie med 1, 600 eldre som ikke hadde demens, fant at de med de høyeste nivåene av industrielt transfett i blodet var opptil 75% mer sannsynlig å utvikle Alzheimers sykdom eller demens ved slutten av forsøket.

Transfettfylte stekte matvarer dukket opp regelmessig i en diettundersøkelse av 1, 018 mennesker som også ble gitt en minnetest av forskere ved University of California, San Diego School of Medicine. Studien deres ble publisert i PLOS ONE fant ut at unge menn med det høyeste inntaket av transfett presterte dårligst på en test av tilbakekalling av ord. "Transfett var sterkest knyttet til dårligere minne hos menn i løpet av deres høye produktivitetsår, " sa Beatrice A Golomb, MD , professor i medisin ved UC San Diego School of Medicine. "Som jeg forteller pasientene, mens transfett øker holdbarheten til matvarer, de reduserer holdbarheten til mennesker. "Visste du at pommes frites også tilfeldigvis falt på listen over de 7 matvarene som mest sannsynlig får deg til å gå opp i vekt?

2

Sjokolade, Varm kakao og kakaopulver

Rawpixel/Unsplash

Du er klar over helsemessige fordeler av flavanolene som finnes i mørk sjokolade. Men du vet kanskje ikke at noen sjokolade, kakaopulver, kakao pinner, og til og med mørk sjokolade kan inneholde nevrotoksiske tungmetaller. En studie av kakaotrær i Peru fant at visse tresorter trekker høye nivåer av kadmium fra jorden som ender opp i sjokoladeplater og kakaopulver. I en analyse av sjokoladeprodukter som for tiden er på markedet, ConsumerLab.com fant ut at noen sjokoladeplater inneholdt giftige nivåer av kadmium. "Det er en grense for hvor mye kadmium du bør få, " sier Tod Cooperman, MD , president for ConsumerLab.com. Selv om USA ikke har fastsatt noen føderale retningslinjer for kadmium i matvarer, California anbefaler å begrense forbruket til 4,1 mikrogram per dag. "Jeg ville ikke ha mer enn en kopp kakao per dag, "Sier Cooperman. Du kan finne en anmeldelse av de testede sjokoladeproduktene på ConsumerLab.com.

Hvis du ønsker å trå nålen mellom å høste fordelene med sjokolade og unngå det dårlige, hold deg til ikke mer enn en porsjon sjokolade per dag.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

3

Brus og andre sukkerholdige drikker

Shutterstock

Å drikke sukkerholdige drikker kan være skadelig for din mentale kapasitet. De er fylt med raffinert sukker som mais sirup med høy fruktose (HFCS), som har vist seg å fremme betennelse og oksidativt stress. "Dessverre, akkurat som en dyr bil, hjernen din kan bli skadet hvis du får i deg annet enn drivstoff, "skriver Eva Selhub, MD , i Harvard Health Blog . "Flere studier har funnet en sammenheng mellom en diett med mye raffinert sukker og nedsatt hjernefunksjon - og til og med en forverring av symptomer på humørsykdommer, som depresjon, "skriver Dr. Selhub, som er klinisk medarbeider ved Benson Henry Institute for Mind-Body Medicine ved Massachusetts General Hospital i Boston. I studier på rotter, forskere fant at et kortsiktig kosthold med raffinert sukker endret mer enn 200 sekvenserte gener (som er sammenlignbare med mennesker) i hippocampus, et hjerneområde som er avgjørende for hukommelsen. Støtt hjernens helse og erstatt brus med noen av disse 13 sunne matvarene som øker hukommelsen, Ifølge ernæringseksperter.

4

Alkohol

Shutterstock

Du har kanskje lagt merke til, selvfølgelig hos andre mennesker, at alkohol kan svekke dømmekraften og få ellers intelligente mennesker til å gjøre og si dumme ting. Men, alvor, høyt alkoholforbruk kan forårsake betydelig kognitiv dysfunksjon. Faktisk, studier har vist at langvarig alkoholavhengighet kan redusere volumet av grå og hvit substans. Med andre ord, det kan krympe hjernen din. I arbeid publisert i tidsskriftet Alkoholforskning - kliniske anmeldelser leger som bruker funksjonell magnetisk resonansavbildning testet kroniske alkoholikere som hadde avstått fra å drikke i minst fem dager og oppdaget underskudd i områder av hjernen som er involvert i verbal læring, behandlingshastighet, Merk følgende, problemløsning, og impulsivitet.

Men som de fleste matvarer og drikkevarer som påvirker kroppen din, mengde avgjør ofte om du lider en kostnad eller får en fordel. Nylig en stor, nasjonalt representativ studie publisert i JAMA ga sosiale drikkere noe å skåle:noen drinker kan være gode å bevare, ikke syltet, hjernen din. University of Georgia -analysen undersøkte data om de mer enn 19, 000 deltakere involverte den tiår lange helse- og pensjoniststudien. Sammenlignet med aldri som drikker, lav til moderat drikker var mindre sannsynlig å oppleve en nedgang i mental status og slike kognitive evner som tilbakekalling av ord og ordforråd. Hvis du ikke er en drikker og tenker at du bør begynne, "ikke, "sier forskerne. Men hvis du er nysgjerrig, det optimale antallet drinker per uke var mellom 10 og 14, ifølge tilsvarende studieforfatter Changwei Li, MD, PhD, MPH , ved avdeling for epidemiologi og biostatistikk ved University of Georgia College of Public Health.

5

Lettbrus

Shutterstock

Kunstig søtet drikke inneholder ikke sukker, men som vi har rapportert tidligere, de har negative helseeffekter, nemlig vektøkning og økt risiko for type 2 diabetes. En studie fra 2019 i American Heart Association's journal Slag peker på et annet potensielt problem, denne involverer hjernen. Forskerne analyserte data om over 81, 000 kvinner og etter justering for vanlige slagrisikofaktorer, fant at kvinner som spiste 24 eller flere gram kunstig søtet drikke per dag var 23% mer sannsynlig å få slag enn de som drakk mindre enn 12 gram ukentlig. For mer, ikke gå glipp av Farlige bivirkninger av å drikke brus hver dag, I følge Science.