Hjem >> ernæring >> Bivirkninger av å spise en hel halvliter iskrem,

Bivirkninger av å spise en hel halvliter iskrem,

I følge Science

Hvorfor skitne opp en bolle når du kan spise iskrem rett ut av halvliteren? Det eneste problemet er at denne spisevanen kan føre til å overdrive det på iskrem - og du kan oppleve noen negative bivirkninger.

Selv om det sannsynligvis er lite langsiktig skade du kan gjøre på helsen din ved å spise en hel halvliter is bare en gang-i tillegg til å føle deg sløv og oppblåst-er det noen helseproblemer du bør være oppmerksom på hvis dette pleier å være en vanlig vane dine. Og risikoen for å spise en hel halvliter iskrem vil øke hvis du har eksisterende helseproblemer som overvekt eller fedme, har diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, og mer.

Les videre for å oppdage de forferdelige bivirkningene av å spise en halvliter is, og for flere positive nyheter, ikke gå glipp av 7 sunneste matvarer å spise akkurat nå.

1

Risikoen for hjertesykdom kan øke

Shutterstock

Noen av de absolutt verste halvliter is kan inneholde opptil 44 gram mettet fett - det er 220 prosent av ditt daglige anbefalte inntak! Disse mettede fettene kan øke nivåene av "dårlig" kolesterol, og dermed øke risikoen for kardiovaskulær sykdom.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Du kan oppleve tåke i hjernen

Shutterstock

Ikke bare inneholder en halvliter iskrem mer enn det dobbelte av anbefalt inntak av mettet fett, men det kan også inneholde dobbelt mengde tilsatt sukker. Hva betyr det for helsen din? En omfattende anmeldelse i journalen Næringsstoffer fant ut at dietter med mye mettet fett og sukker kan svekke kognitive ferdigheter og minne. Det stikk motsatte av disse 13 sunne matvarene som øker hukommelsen, Ifølge ernæringseksperter.

3

Du kan gå opp i vekt

Shutterstock

Hvis du øker kaloriinntaket med 500 til 1, 000 kalorier per dag, det kan resultere i en vektøkning på ett til to pund innen utgangen av uken, da det tar 3 ekstra, 500 kalorier for å få et kilo kroppsvekt. Spis bare en halvliter is på en uke - noen kan servere mer enn 1, 200 kalorier - og du er halvveis i ferd med å gå opp et ekstra kilo hvis du holder det samme kostholdet som du gjør hver uke. Spiser to halvliter is? Du vil se det ekstra pundet på skalaen.

4

Du kan få magefett

Shutterstock

Vektøkning er ikke det eneste du bør bekymre deg for når du spiser en hel halvliter is. Når tallet på skalaen øker, det kan bety en rekke ting. Mens noen er uskyldige eller til og med friske, som vannvekt eller muskeløkninger, de fleste er relatert til økning i kroppsfett. Kroppsfett - kjent som subkutant fett - kan akkumuleres hvor som helst på kroppen din, men magefett - også kjent som visceralt fett - er en unik fettklasse.

Visceralt fett lagres i magen, nær leveren, mage, og tarmene. Det kan også bygge seg opp i arteriene, som alle aktivt øker risikoen for alvorlige helseproblemer som diabetes type 2, noen typer kreft, og hjertesykdom.

Sukker, og fruktose spesielt, har blitt identifisert som den viktigste kostårsaken til økt magefett. Å spise en hel halvliter is kan tilsvare det å ta inn over 90 gram tilsatt sukker, hvilken, hovedsakelig fra sukker, vil være 50% fruktose, og kan bidra til magefett-spesielt sammen med en diett som allerede inneholder mye fruktose fra sukkersøte drikker som brus.

5

Din tarmhelse vil lide

Shutterstock

De gunstige bakteriene som lever i tarmmikrobiomet ditt og støtter din generelle helse, trives på et kosthold som er rikt på fiber. De gjør det ikke så bra når du legger på sukker og mettet fett - det du finner i en halvliter is. Studier har funnet ut at dietter med mye fett kan redusere nivået av gunstige bakterier Bakteroideter og øke nivået av dårlige bakterier Firmicutes , endringer som har vært assosiert med fedme og påfølgende utvikling av kroniske sykdommer. Andre studier legger til at et høyt inntak av fett og mettede fettsyrer kan påvirke mikrobiotas rikdom og mangfold negativt - noe som betyr at helsen til mikrobiomet ditt lider.

For mer om den frosne desserten, sørg for å sjekke ut The Unhealthiest Ice Cream Pints ​​in America -Rank!