Hjem >> ernæring >> Stygge farer ved å spise krydret mat,

Stygge farer ved å spise krydret mat,

I følge Science

Litt krydder kan være en sunn spisers beste venn. Vil du tilsette den mest næringsrike, men ellers tørre og smakløse maten? Bare legg til en skvett tabasco eller sriracha, og - voila! - du har umiddelbart gjort måltidet mer velsmakende uten å ha på deg kaloriene. (Bare ikke overdriv, ettersom varme sauser inneholder mye natrium.)

Men det er ikke den eneste fordelen med å legge litt spark til kostholdet ditt. Krydret mat kan hjelpe mot vekttap, hjertesykdom, til og med depresjon. Ifølge en studie publisert i British Medical Journal , mennesker som spiste krydret mat seks til syv dager i uken "viste en 14% relativ risikoreduksjon i total dødelighet." Med andre ord, en diett med litt capsaicin, kjemikalien i paprika som gir den brenningen du kjenner og elsker, kan til og med forlenge livet ditt. (For flere helsemessige fordeler ved å spise krydret mat, se her.)

Derimot, krydret mat er ikke for alle. Og hvis du spiser maten i for mye varm saus-eller hvis du spiser for mange måltider som er ekstremt høye i krydder-kan du også skade kroppen din. Les videre for noen av de styggere helsefarene ved å spise krydret mat. Og for flere vitenskapelige nyheter som kan påvirke kostholdet ditt umiddelbart, sørg for at du er klar over den farligste måten du drikker kaffe hver dag, Ifølge eksperter.

1

De kan virke avførende.

Shutterstock

Det er ganske enkelt et faktum at å spise krydret mat er en av de vanligste synderne bak magesmerter og diaré. Ifølge en vitenskapelig studie, Capsaicin som forbrukes i overflod kan irritere slimhinnen i magen etter at du har spist den. De resulterende symptomene på for mye capsaicin, ifølge folkene på Healthline, inkludere "kvalme, " "oppkast, " "magesmerter, "og" brennende diaré. "Så, hvis du finner ut at du er altfor sensitiv for krydret mat, det ville være en god idé å kutte dem ut.

2

De kan forårsake kviser og eksem.

Shutterstock

"Krydret mat kan få folk til å bryte ut, "Rebecca Tung, MD, en Florida-basert hudlege, fortalte Allure . "Når krydret mat skaper betennelse i tarmen - fra urolig mage, sure oppstøt, eller andre symptomer - noen ganger kan denne betennelsen også sees på huden med rødme, kviser, eller til og med eksem. Hvis en bestemt mat kan være synderen, hudleger kan foreslå en person å føre en matdagbok for å finne frem til gjerningsmannen. "

3

De kan forårsake søvnløshet.

Shutterstock

Hvis du liker et måltid som er rikt på krydder, Det kan være lurt å begrense det til lunsj. "Krydret og sur mat kan drepe søvninnsats fordi de forårsaker halsbrann, "sier helseeksperter på WebMD." Halsbrann er spesielt problematisk for personer med gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), også kjent som acid reflux. "

Ifølge mange ledende helseeksperter, Det anbefales ikke å spise krydret mat nærmere sengetid, fordi å ligge kan faktisk forverre ubehaget du føler.

4

De kan påvirke stemmen din.

Shutterstock

Ifølge helseeksperter ved Mayo Clinic, å spise for mye krydret mat er en av tingene som kan irritere halsen. Hvis du er noen som lider av sure oppstøt - noe som vanligvis forårsakes av inntak av krydret mat - kan det føre til ikke bare oppkast, men også ømhet, opphovning, og "en hest, dempet stemme. "

5

De kan føre til blemmer og utslett.

Shutterstock

I følge Barry Green, Ph.D., fra John B. Pierce Laboratory i New Haven, Conn, bare å berøre noen krydret mat kan potensielt ha helserisiko. "Krydret mat stimulerer reseptorene i huden som normalt reagerer på varme, "forklarte han til Vitenskapelig amerikansk . "Disse reseptorene er smertefibre, teknisk kjent som polymodale nociceptorer. De reagerer på ekstreme temperaturer og intens mekanisk stimulering, slik som klemming og skjæring; de reagerer også på visse kjemiske påvirkninger. Sentralnervesystemet kan bli forvirret eller lurt når disse smertefibrene stimuleres av et kjemikalie, slik i chilipepper, som utløser en tvetydig nevral respons. "

For flere måter å håndtere mat trygt på, ikke gå glipp av denne samlingen av Hidden Health Dangers You Can't Ignore.