Hjem >> ernæring >> Bivirkninger av å spise oppdrettslaks

Bivirkninger av å spise oppdrettslaks

Hvis du er noe som meg, du har sannsynligvis mange negative assosiasjoner knyttet til ideen om oppdrettslaks. Det er sannsynlig fordi tidligere studier og mange medier har dekket temaet oppdrettslaks kontra villfanget laks, å få oppdrettslaks til å virke som det absolutt verste alternativet for kroppen din. Vi har blitt opplært med denne ideen om at oppdrettslaks alltid er trist fisk fra en tank, mens villfanget laks er glad og fri og rett fra havet. Sikker, dette kan være sant i noen tilfeller, men det er ikke tilfelle for all oppdrettslaks og villfanget laks. Det er derfor vi bestemte oss for å dykke ned i de spesifikke bivirkningene av å spise oppdrettslaks og virkelig lære om de negative bivirkningene faktisk oppveier det positive.

Kort sagt:Nei, det gjør de ikke. Oppdrettslaks er fremdeles en utrolig sunn kilde til proteiner og omega-3 fettsyrer som kroppen din kan glede seg over. Selv Mayo Clinic bestemte at laks er den beste middagen du kan spise for hjertesykdom.

Så hvorfor harpe helseeksperter på de negative bivirkningene av å spise oppdrettslaks, og skal vi være bekymret for dem? Her er den ærlige sannheten du trenger å vite om å spise oppdrettslaks regelmessig. Og hvis du er i markedet for enda flere sunne tips, sørg for å sjekke ut vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Du får en seriøs økning i protein.

Shutterstock

"Laks inneholder mye protein og omega-3 fettsyrer som gir kjente fordeler for hjertet og hjernen, "sier Shannon Henry, RD for EZCare Clinic. "Laks er rik på proteiner av høy kvalitet, er en utmerket kilde til B -vitaminer, og er ganske høy i kalium. "

Her er hva som skjer med kroppen din når du spiser laks.

2

Det kan redusere betennelse og risikoen for sykdom.

Shutterstock

På grunn av de omega-3 fettsyrene, det sunne umettede fettet kan bidra til å redusere betennelse i kroppen din - noe som til gjengjeld hjelper med å redusere risikoen for sykdom, akkrediteres til American Heart Association (ACA).

"Oppdrettslaks er en utmerket kilde til protein og omega-3 fettsyrer, "sier Brenda Braslow, MS og registrert diettist med MyNetDiary. "Omega-3 fettsyrer gir fordeler for hjerte og hjerne. Omega-3 kan også redusere risikoen for depresjon, ADHD, demens, Alzheimers sykdom, diabetes, og leddgikt samt redusert betennelse. "

"Vitenskapen er klar på at å spise laks-enten villfanget eller oppdrettet-og annen sjømat gir store fordeler for hjertet ditt, hjerne, og resten av kroppen din, "sier Rima Kleiner, MS, RD på Dish on Fish.

Her er de 26 beste omega-3-matvarene for å bekjempe betennelse og støtte hjertehelse.

3

Du kan spise noen forurensninger.

Shutterstock

"Debatten om hvorvidt du skal spise oppdrettslaks eller ikke, er vanlig. For å hjelpe med dilemmaet, vurdere dette; Laks er en hjertesunn mat, en rik kilde til omega-3, proteiner, lite mettet fett og kalorier, "sier Edie Reads, RD og sjefredaktør på healthadvise.org. "Derimot, oppdrettslaks er stort sett oppdrettet i overfylte merder og buer. Slike kontrollerte forhold er vanlige med giftstoffer, for det meste polyklorerte bifenyler (PCB) hvis akkumulering i kroppen er kreft. "

PCB i oppdrettslaks kommer fra fôret de spiser, som er mest sannsynlig fra mindre fisk som sild og ansjos, ifølge Harvard Health. Forurenset vann som fisken er i kan også ha en effekt.

Likevel, mens noen tidligere studier har vist at akkumulering av PCB har blitt korrelert til økt risiko for kreft, mengden oppdrettslaks som må konsumeres for at dette skal gjøre en forskjell ville være utrolig høyt. En studie fra Harvard University viser at fordelene langt oppveier eventuelle potensielle risikoer. Plus, oppdrettslaks utgjør bare 9% av PCB i gjennomsnittlig amerikansk kosthold, som er mye lavere enn noen meieriprodukter og til og med grønnsaker.

"Amerikanerne får flere PCB fra andre sunne matvarer - som grønnsaker, kylling, og smør - enn fra sjømat, inkludert oppdrettslaks, "sier Kleiner." Bunnlinjen? Det er ingen bivirkninger av å spise oppdrettslaks. Realistisk sett, den største bivirkningen kommer av å ikke spise nok sjømat. "

Hvis dette er noe som bekymrer deg, Washington State Department of Health foreslår at du kaster huden og fettlaget på bunnen av oppdrettet laksefilet. Derimot, Husk at fettet er hvor du får de fleste omega-3 fettsyrene som gjør fisk så sunn for kroppen din. Og hvis forskningen (og USDA -forskriftene) begge sier at det å spise fett på oppdrettslaks fortsatt er trygt hvis det spises en eller to ganger i uken, det er ikke nødvendig å bekymre seg.

Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å registrere deg for vårt nyhetsbrev.

4

Og kanskje noen få kjemikalier også.

Shutterstock

Forskjellen i bærekraftig og uholdbar oppdrettslaksepraksis er den viktigste differensiatoren her. Det hele sirkler tilbake til fôret til fisken, som får laksen til å bli en bestemt farge sammenlignet med andre.

"Uholdbar oppdrettspraksis har også en tendens til å forårsake mer opphopning av giftstoffer i oppdrettsfisk, "sier Reads." For eksempel, for å oppnå sin rosa farge, de fleste bønder blander fôret sitt med andre kjemikalier. Siden de fleste lakser som finnes i supermarkeder og dagligvarer er oppdrettet, en grå ville se upassende ut for kundene. "

Vill laks er kjent for å mate alle slags villfisk som krepsdyr, reke, og krill. Disse mindre fiskeartene er fulle av antioksidanten astaxanthin, som gir laksen den rike rosa fargen naturlig. Her er hvorfor du trenger antioksidanter i kostholdet ditt - og hvordan du kan spise mer av dem.

Men her er det viktigste å merke seg:Ikke all oppdrettslaks er gjort lik. Faktisk, Det er noen få oppdrettslakseselskaper som finner bærekraftige metoder for å avle sunn fisk uten bruk av giftige kjemikalier , som BluGlacier.

I stedet for å heve laksen i tanker, BluGlacier skaper kontrollerte miljøer for at laksen fremdeles skal være havoppdrettet. Takket være en spesifikk nettteknologi de opprettet, oppdrettslaksen deres er faktisk fri for forurensninger fra havet, fri for forurensninger i usunne tanker, og også trygg for alle havdyr som villfanget laks faktisk må håndtere-som sel.

5

Du kan spise mer fett.

Shutterstock

Husk:Fiskefett er ikke en dårlig ting. Omega-3 fettsyrene som finnes i fisk er utrolig sunne for kroppen din, så ikke vær redd for en fisk med litt fett på.

Likevel, Det er viktig å merke seg forskjellene mellom oppdrettslaks og villaks. Oppdrettslaks har en tendens til å være fetere fordi den ikke er like aktiv av fisk sammenlignet med villfanget laks, som stadig trener i naturen, ifølge Wild Alaskan Company. Hvis en oppdrettslaks får et unaturlig kosthold og ikke trener så mye, det kan ha en opphopning av omega-6 fettsyrer, som er fett bør du konsumere med måte.

Det beste du kan gjøre når du plukker ut en fisk, er å se etter fettstrimlene på fileten når du kjøper den, og også undersøke leverandørene av den fisken og bli kjent med oppdrettspraksis. En sunnere filet vil ha tynnere striper med fett og sannsynligvis ha en rikere rosa farge.

6

Du kan fortsatt spise laks fra havet.

Shutterstock

En gang til, ikke all oppdrettslaks er skapt like! Begrepet "oppdrettslaks" er et helhetlig begrep for oppdrettslaksens forskjellige praksiser, og ikke alle er like.

BluGlacier (som også selger laks til forbrukere under navnet Oshēn) regnes fortsatt som et oppdrettslakseselskap på grunn av det tekniske rundt hvordan fisken lever i havet. For at en fisk skal betraktes som "villfanget", den må vandre fritt og blande seg med andre ville arter. Derimot, fordi selskaper som BluGlacier ikke kan avgjøre hva som vil skje med fisken deres (og hva slags forurensninger de kan konsumeres mens de streifer gratis), de holder fiskene sine i et stort kontrollert miljø rett i havet. Denne "oppdrettede" havoppdrettede laksen kan føles like fri som villfanget i sjøen, uten alt stresset som kommer fra de ville artene, rovdyr i havet, eller forurensningene som villfanget laks ville måtte håndtere.

Så selv om det er mange negative konnotasjoner som kommer med begrepet "oppdrettslaks", ikke døm en bok etter omslaget helt ennå. Les om den aktuelle typen oppdrettslaks, og vær din egen kritiker når det gjelder proteinet ditt.

7

Du bruker færre mikroplaster.

Fabio Balbi/Shutterstock

"Det er en veldig stor misforståelse hele tiden at villaks er som å streife fritt ute i naturen, men du vet, Jeg kan ikke snakke for alle produsenter, men [noe] villaks produseres og vokser i en tank, deretter sluppet ut i naturen for å konsumere alle naturressurser som finnes i det naturlige habitatet de er i, "sier Evelyn Torres, Markedsføringssjef i BluGlacier.

Selv om det er et utall fordeler ved å spise villaks i sitt naturlige habitat - spesielt for den astaxanthin -antioksidanten vi forklarte tidligere - er det fortsatt en risiko for forurensningene som disse fiskene kan konsumere. Spesielt mikroplast, som er hav er for tiden fulle av på grunn av den overveldende plastforurensningen i havet.

Med mindre fôret til oppdrettslaksen inneholder spor av den, det er en sjanse for at du ikke kommer til å spise så mye mikroplast når du spiser oppdrettslaks. Spesielt fra selskaper som Blue Glacier, som sikrer en sunn plastfri og tungmetallfri fisk ved å gi laksen et plantebasert fôr med en olje laget av ansjos og sardiner, å gjøre det "velsmakende" for fisken deres.

"For laksen vår, vi kontrollerer fra begynnelsen av egget helt til sluttproduktet gjennom våre produsenter, "sier Torres." Vi kontrollerer faktisk miljøene de befinner seg i. Derfor kan vi garantere at det ikke er tungmetaller eller mikroplast i laksen. "

For å sikre at du spiser laks uten mikroplast, tungmetaller, eller skumle giftstoffer og forurensninger, løsningen er enkel:Gjør research! Det er mange selskaper der ute som fokuserer på å produsere sunn laks - selv i oppdrettskategorien - som er fri for de skumle giftstoffene, mens de fremdeles produserer en rimelig, bærekraftig produkt som du vil elske.

For å oppsummere, du bør fortsatt spise den.

Shutterstock

Selv om vi synes det er viktig å forstå maten vi putter i kroppen vår, Det er også viktig å mate kroppen vår med næringsrik mat og være redd for dem. Mange mennesker har bestemt at oppdrettslaks er ond og usunn, når sannheten i saken er, oppdrettslaks er fortsatt en utmerket proteinkilde for kroppen din . Å bli utdannet om produktene dine kan hjelpe deg med å være en bevisst forbruker når du velger en laks å spise.

Det sier USDA Grand Forks Human Nutrition Research Å spise 4 gram oppdrettslaks to ganger i uken er helt trygt og kan gi deg all den ernæringsmessige fordelen du leter etter (omega 3 -fettsyrer, redusert risiko for hjertesykdom, magert protein, etc).

Når du har bestemt riktig laks for deg, og alle helsemessige fordeler har du overbevist om, hvorfor ikke lage en av disse 21+ beste sunne lakseoppskriftene?