Hjem >> ernæring >> Populære matvarer har vist seg å forårsake høyt kolesterol,

Populære matvarer har vist seg å forårsake høyt kolesterol,

I følge Science

Kanskje du allerede vet dette men hvis du ikke gjør det, vi er i ferd med å blåse i hodet:Det er faktisk to typer kolesterol. Det er høyt tetthet lipoprotein (HDL) kolesterol, som også er kjent som ditt "gode" kolesterol, og low-density lipoprotein (LDL) kolesterol, skurken "dårlige" kolesterolet. HDL -kolesterolet er der for å skylle ut LDL -kolesterolet i blodet og holder kroppen sterk for å avverge sykdom. Så når vi snakker om matvarer som har vist seg å forårsake høyt kolesterol, Vi ser spesielt på LDL "dårlige" kolesterol.

For å finne ut hvilke matvarer du må være forsiktig med, Vi gjorde noen undersøkelser og snakket med noen få registrerte diettister. De klarte å finne frem til de populære matvarene du kan være vant til som kan forårsake høyt kolesterol i kroppen din. Og nei ... det inkluderer ikke egg.

Her er hva de hadde å si, og for enda flere sunne tips, sørg for å sjekke ut vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Behandlet snacks

Shutterstock

"Mens mange tror at mat med høyt kolesterol øker kolesterolet, det er faktisk usant, "sier Amy Goodson, MS, RD, CSSD, LD, og forfatter av Sports Nutrition Playbook . "Forbruk av mettet fett er vanligvis en av de viktigste kostårsakene til høyt kolesterol. Mettet finnes i gatekjøkken, mange bearbeidede snacks, desserter, og bakevarer. "

Her er 20 fordeler med grøfting av bearbeidede matvarer.

2

Animalsk og plantefett

Shutterstock

"Animalsk fett som skinnet på kylling og marmorering i kjøtt, kokosnøtt, palme- og palmekjerneoljer, og full-fett meieriprodukter, "sier Goodson." Nåværende forskning, derimot, antyder at mettet fett i meieriprodukter kanskje ikke har samme effekt på kolesterol i blodet som noen av de andre matene med mettet fett som er oppført. Det er ikke å si at du aldri kan spise mettet fett, men målet er å holde inntaket av mettet fett til 10% eller mindre av totale kalorier. "

Her er 5 advarselsskilt du spiser for mye fett.

3

Hurtigmat

Shutterstock

"Mat med mye mettet fett øker kolesterolnivået vårt og kan bidra til hjertesykdom. Disse inkluderer rødt kjøtt, fritert mat, og fullfett meieri inkludert ost og helmelk, "sier Lisa R Young, PhD, RDN, forfatter av Endelig full, Endelig Slank . "[De] største synderne inkluderer hurtigmat som cheeseburgere, Pommes frites, og stekt kylling. Mettet fett øker blodnivået av usunt kolesterol-LDL (lipoproteiner med lav tetthet) som kan tette arteriene. "

Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å registrere deg for vårt nyhetsbrev.

4

Bearbeidet kjøtt

Shutterstock

Shannon Henry, RD for EZCare Clinic påpeker at bearbeidet kjøtt - som pølser, bacon, og pølser - vil alle skape høyere kolesterol. Å begrense disse matvarene ville være det beste alternativet for å holde LDL -kolesterolet lavt, og for å unngå andre sykdommer det er knyttet til som hjertesykdom og kreft.

5

Desserter

Shutterstock

Sukker har vist seg å senke det gode "HDL" -kolesterolet og øker det dårlige "LDL" -kolesterolet fordi det øker triglyserider, også kjent som blodfettet ditt, ifølge Cleveland Health. Dette betyr at altfor sukkerholdige desserter som kake, iskrem, sukkertøy, og til og med sukkerholdige drikker som milkshakes bør begrenses hvis du håndterer høyt kolesterol. Derimot, hvis målet ditt er å holde kolesterolet lavt, så kan du hente disse 5 sunne dessertvanene for en flat mage som vil hjelpe med din sunne innsats generelt.