Hjem >> ernæring >> Populære matvarer har vist seg å forårsake varig skade på kroppen din,

Populære matvarer har vist seg å forårsake varig skade på kroppen din,

Sier Science

Selv om du teller hver kalori og kjenner dine ideelle makroer utenat, sjansene er at noen få mindre enn sunne matvarer sniker seg inn i kostholdet ditt fra tid til annen. Derimot, det er ikke bare de sporadiske juksematen som kan forårsake alvorlig skade på sikt.

Noen av matene du spiser hver dag - hvorav mange sannsynligvis anser som relativt uskadelige - kan skade kroppen din uopprettelig. Les videre for å finne ut hvilke populære matvarer du er bedre til å slippe for godt hvis du vil at helsen din skal ha høyeste prioritet. Og hvis du vil snu kostholdet ditt på kort tid, start med de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Bearbeidet kjøtt

Shutterstock

Selv om et stykke delikatskjøtt her eller en pølse lenke ikke kan virke som forferdelige tillegg til kostholdet ditt, eksperter sier noe annet.

"Bacon, pølse, og annet bearbeidet kjøtt, som salami og bologna, anses nå som kreftfremkallende i klasse 1, sier internist Dana enklere, MD , av Mercy Medical Center i Baltimore, MD. "Det er anslått at 50, 000 mennesker dør hvert år over hele verden på grunn av kreft forårsaket av rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt. "

I SLEKT :Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Sukker med høy sukker

Shutterstock

Hvis du spiser dessert hver kveld eller sukkerholdig godbit for å komme deg gjennom dagen, du kan skade helsen din alvorlig.

"Med disse matvarene, hjernen får rett og slett for mye energi for raskt, tvinge kroppen til å jobbe overtid og stresse og overvelde den på mobilnivå, "forklarer nevrologer Dean Sherzai, MD, PhD , og Ayesha Sherzai, MD, forfattere av den kommende boken 30 dagers Alzheimers løsning .

Det er ikke den eneste typen skade disse matvarene kan gjøre, derimot. "Når det er for mye sukker, cellene blir resistente mot insulin, fører til insulinresistens - en tilstand som alvorlig forringer celler som tar opp sukker, "sier Sherzaene. Dette kan ikke bare være en forløper til diabetes, men det kan til slutt forårsake skade på arteriene som fører til hjernen, forklarer de. Og hvis du vil holde deg frisk, Prøv disse 20 måtene å avslutte sukkersug for godt, Ifølge ernæringseksperter.

3

Mikrobølgeovn

Shutterstock

Ernæringsetiketten kan hevde at mikrobølgeovn er sunt, men hvis du varmer det opp i et plastbrett, du kan stille deg opp for store skader på kroppen din.

"Uansett hvor sunn maten er, hvis du mikrobølgeovn den i plast, kjemikaliene i plasten - som BPA - vil slippe ut i maten, " sier Alicia Galvin, RD , fastboende diettist ved Sovereign Laboratories. "Selv om det står på etiketten at det er mikrobølgeovnssikkert, dette betyr bare at beholderen ikke vil smelte, ikke at det er trygt å mikrobølgeovn. "

Faktisk, en 2015 gjennomgang av forskning publisert i tidsskriftet Medisin (Baltimore) fant ut at BPA kan utløse vekst av både bryst- og prostatakreftceller. Og for mer insentiv til å slippe de varme og spise måltidene for godt, sjekk ut de farlige bivirkningene av å spise mikrobølgeovn, I følge Science.

4

Potetgull

Shutterstock

Karbo-tung og frityrstekt, Det kommer sannsynligvis som en liten overraskelse at potetgull ikke akkurat er helsekost, men i hvilken grad denne populære maten kan skade kroppen din, kan bare overraske deg.

"De tilfører en stor mengde inflammatoriske karbohydrater til kostholdet ditt, sammen med fett og natrium, "forklarer ernæringsfysiolog Lisa Richards , forfatter av Candida -dietten .

Ikke bare kan deres høye mettede fett og natriuminnhold bidra til hjertehelseproblemer, men vanlig forbruk av potetgull kan også få deg til å pakke på kiloene. Ifølge en undersøkelse publisert i New England Journal of Medicine i 2011, potetgull var maten som mest sannsynlig var assosiert med vektøkning blant forsøkspersonene. Og hvis du er klar til å bytte snackingvaner, definitivt unngå disse 15 sjetongene som alltid skal stå igjen i dagligvarebutikkhyllene.

5

Loff

Shutterstock

Det er ikke bare merkbart salt mat som kan få blodtrykket til å stige - hvitt brød kan gjøre det samme.

Mens de fleste eksperter påpeker at hvitt brød inneholder mye sukker og karbohydrater, Det mange ikke skjønner er at denne maten også inneholder mye natrium, som kan føre til høyt blodtrykk.

Faktisk, en studie fra 2018 publisert i tidsskriftet Næringsstoffer fant at personer som spiste et eller flere stykker hvitt brød i uken, hadde en 39 prosent økt risiko for å utvikle forhøyet blodtrykk sammenlignet med de som spiste hvitt brød tre ganger i måneden eller mindre. Er du usikker på hvordan din favorittskive brød stabler seg? Sjekk ut de 20 beste og verste kjøpte brødene for hvert helsemål.