Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du spiser en pose potetgull

Hva skjer med kroppen din når du spiser en pose potetgull

Når tanken på en snackmat kommer til tankene, det er en god sjanse for at du umiddelbart tenker på en pose potetgull. De er sprø, sprø, fettete, og å så deilig. Plus, det er veldig enkelt å spise en hel pose chips i en sittende. Det er en virkelig elsket komfortmat, og servert sammen med en dukkert, vi vil, du bare gikk videre og hevet den elskede crisperen.

Men har du noen gang stoppet og lurt på nøyaktig hva som skjer med kroppen din når du spiser potetgull? Spesielt hvis du tilfeldigvis spiser en stor pose hver dag?

Vi vil, len deg tilbake og slapp av - helst uten en pose chips - mens vi røper de skjulte sannhetene om hva som skjer i kroppen din når du spiser en pose potetgull. (I stedet for å fylle opp sjetonger, Prøv noen av de 7 sunneste matene du kan spise akkurat nå.)

1

Du kan gå opp i vekt.

Shutterstock

Hvis du tilfeldigvis liker å spise potetgull hver dag, Det er en god sjanse for at du kan begynne å pakke på kiloene. Se, forskere ved Deakin University fant ut at de som bruker overflødig salt ender opp med å ha lyst og spiser mer fet mat generelt. Jo mer salte chips du spiser, jo mer du vil, og det fører til vektøkning. Plus, en Harvard -studie fant at deltakerne som hadde potetgull som en del av kostholdet, gikk opp i vekt hvert år de ble vurdert. Det er ikke rart de er på vår liste over snacks som får deg til å gå opp i vekt.

2

Du kan bli avhengig.

Shutterstock

Noen gang funnet deg selv bare tankeløst å spise en pose potetgull bare for å se ned og se at det ikke er annet enn smuler? Du har nådd bunnen av posen, ganske raskt. Og når du har posen sittende foran deg, dette kan være en ganske vanlig forekomst! Vi vil, det er faktisk en grunn hvorfor, og alt dette har å gjøre med "knase" lydbrikkene.

En studie fant at deltakerne assosierte en høy knase lyd med friskheten i maten, gjør det mer ønskelig. Nok en samling studier publisert i tidsskriftet Appetitt fant ut at deltakerne var mer sannsynlig å konsumere flere chips hvis posen ble merket som "knasende" og de spiste mer chips når de kunne høre lyden av knase, sammenlignet med da de hadde hodetelefoner på og lyden ble blokkert.

Hvis du oppfatter en matvare som ferskere, du synes det er mer ønskelig, og det kan føre til at du spiser en hel pose chips i en sittende. Dette forklarer hvorfor dette kan fortsette å skje hver gang du spiser chips, også. Så du kan se hvorfor de er en alvorlig avhengighetsskapende matbit.

3

Du bruker tomme kalorier.

Shutterstock

Når du ser på ernæringsoppdelingen av en standard pose med potetgull, du kommer til å se at de er kaloririke, fett, og natrium, men er lave på omtrent alt annet. Du får ikke mye av noe fra sjetonger, da de ofte stekes. Når du spiser mat som ikke har noen reell ernæringsverdi, du kommer til å ende opp med å spise mer, generelt, da blir du sulten raskere. Ikke en god kjedereaksjon! I stedet, vil du spise mye mat som lar deg føle deg fyldigere lenger. (Og hvis du leter etter en enkel måte å få flere sunne tips daglig, sørg for å melde deg på vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!)

4

Blodtrykket ditt kan bli høyt.

Shutterstock

Det er mange bevis der ute som støtter ideen om at et høyt natriuminntak er forbundet med en høyere risiko for høyt blodtrykk. En av hovedkomponentene i potetgull er mengden natrium. De er den typiske salte snacken, og så det kommer som ingen overraskelse chips er fylt med salt. Hvis du spiser super salte snacks som potetgull regelmessig, over tid, du kommer til å ende opp med å sette deg opp til å utvikle hypertensjon. En studie fant en sammenheng mellom å spise potetgull og en økning i hjertesykdom, så hvis du vil beskytte tickeren din best, Det er best å legge fra deg de daglige posene med potetgull.

5

Du kan påvirke risikoen for å få kreft.

Shutterstock

Dette virker litt ekstremt, men det er data som forklarer. Se, ifølge American Cancer Society, potetgull inneholder forbindelsen akrylamid som dannes i mat med høy stivelse når de stekes, stekt, eller bakt. Det er studier som knytter denne forbindelsen til kreft når den studeres hos mus, og mens du tydeligvis ikke er en mus, du vil ikke spise noe hver eneste dag som muligens kan øke risikoen for å utvikle kreft.

Hvis du bare kan begrense deg til en liten, snackpose med chips en gang i blant (og ikke spis en pose i full størrelse daglig), da vil du ha det bra. Alt om måtehold, tross alt!