Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du spiser sorte bønner

Hva skjer med kroppen din når du spiser sorte bønner

Faktisk, bønner er gode for mer enn bare hjertet ditt. Faktisk, bønner er fulle av alle slags næringsstoffer og vitaminer som er utrolige for kroppens generelle helse. Fra den løselige fiberen til det plantebaserte proteinet som finnes i bønner, du kan få mye av en enkelt servering. Men hva skjer egentlig med kroppen din når du spiser svarte bønner? Hva er de spesifikke næringsstoffene i bønner, og gjør de, um, virkelig få deg til å tote?

Vi snakket med noen få registrerte diettister for å se nærmere på hva som skjer når du spiser bønner til måltidet. Ja, de får deg til å passere litt gass (fibrøs mat vil få det til å skje), men det bør ikke stoppe deg fra å spise denne utrolige plantebaserte proteinkilden. Her er hvorfor du bør spise svarte bønner, og for enda flere sunne tips, sørg for å sjekke ut vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Du får et løft i fiber.

Shutterstock

"Svarte bønner er en kilde til plantebasert protein og fiber, noe som betyr at de kan hjelpe deg med å bli mett raskere og bli mett lenger, "sier Amy Goodson, MS, RD, CSSD, LD, forfatter av Sports Nutrition Playbook . "Begge næringsstoffene bidrar til å øke metthetsfølelsen ved et måltid. Du kan tilsette sorte bønner i salater, boller, elendige, og til og med omeletter. "

I bare 1/2 kopp svarte bønner, du får 8 gram fiber. Det er over 30% av ditt anbefalte daglige inntak på 25 til 30 gram fiber, ifølge American Heart Association. Ikke rart at svarte bønner regnes som nr. 1 beste karbohydrater å spise hvis du prøver å gå ned i vekt.

2

De kan bidra til å senke kolesterolnivået.

Shutterstock

"Svarte bønner, sammen med andre belgfrukter, er naturlig fettfattig, nesten helt fri for mettet fett, og er naturlig kolesterolfrie, "sier Theresa Gentile, MS, RDN, Eier av Full Plate Nutrition and Media Talsperson for NY State Academy of Nutrition and Dietetics. "Å spise sorte bønner regelmessig kan bidra til å senke total- og LDL-kolesterolnivået. Dette skyldes sannsynligvis fiberinnholdet og den høye mengden antioksidanter."

Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

3

De vil styrke tarmen din.

Shutterstock

"Når du spiser svarte bønner, kroppen din mottar en god balanse mellom karbohydrater, protein, og fiber, "sier Ricci-Lee Holtz, RD, og ekspert på Testing.com. "Dette gjør at kroppen din kan få flere sunne ernæringskilder samtidig og bidrar til å styrke tarmen, fyll opp avføringen din, og bidrar til å holde blodsukkeret stabilt i lengre tid når det spises i en rimelig mengde. "

Hvor mye vil anses som et rimelig beløp? En 1/2 kopp porsjon med svarte bønner gir deg en tilstrekkelig mengde fiber, plantebasert protein, antioksidanter, og komplekse karbohydrater for bare 114 kalorier i en porsjon.

Er du usikker på hvor stor en porsjonsstørrelse på svarte bønner skal se ut? Slik ser den perfekte matdelen ut egentlig.

4

Svarte bønner hjelper lungene og hjernefunksjonen.

Shutterstock

"Svarte bønner er en god kilde til plantebasert protein og jern som hjelper til med å transportere oksygen gjennom kroppen din slik at store organer som lungene og hjernen fungerer som de skal, "sier Meghan Sedivy, RD, LDN, Fresh Thyme Market's Corporate Registered Dietitian og Health &Wellness Strategy Manager. "Svarte bønner er også fulle av fiber som bidrar til å gjøre måltidet tilfredsstillende og holder deg mett i flere timer."

5

Fordøyelsen din blir bedre.

Shutterstock

"Når du spiser svarte bønner, du kan forbedre fordøyelsen, "sier Megan Byrd, RD fra The Oregon Dietitian. "Den løselige fiberen som finnes i svarte bønner bidrar til å holde oss mett og opprettholde en sunn tarm, og prebiotika mater de sunne bakteriene i GI -kanalen vår som vi trenger for å holde oss friske. Kalium, kalsium, og fosfor som alle finnes i svarte bønner er avgjørende for sunn beinvekst og reparasjon, så svarte bønner er gode for beinhelsen, også!"

Leter du etter smarte måter å legge til svarte bønner i kostholdet ditt? Byrd anbefaler å bruke svarte bønner som et erstatningsprotein for noen av dine meksikanske favorittretter, som elendige eller til og med huevos rancheros. Vi elsker også å legge sorte bønner til denne meksikanske quinoa- og kyllingsalaten.

6

Blodsukkernivået ditt vil være stabilt.

Shutterstock

"En utmerket kilde til fiber, sorte bønner bidrar til å holde blodsukkeret stabilt og er bra for fordøyelseshelsen, "sier Lisa Young, PhD, RDN, forfatter av Endelig full, Endelig Slank . "De inneholder også jern, folat, og magnesium. Svarte bønner inneholder også fytonæringsstoffer som quercetin, som fungerer som antioksidanter og motvirker ødeleggelse av frie radikaler. "

På grunn av alle disse utrolige fordelene har svarte bønner på kroppen din, Young sier at dette komplekse karbohydratet gir god mat for vekttap. Selv om svarte bønner anses som stivelse, Young sier "de vil ikke få deg til å gå opp i vekt" så mye som du tror. Hun anbefaler å legge sorte bønner til noen av favorittmåltidene dine, som salater, supper, og til og med grønnsaksgryter.

Er du usikker på hvordan du skal lage en boks med sorte bønner ordentlig? Prøv dette trikset får bønnene dine til å smake bedre.