Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du drikker grønn te

Hva skjer med kroppen din når du drikker grønn te

Te er en av de mest populære drikkene som serveres over hele verden.

Enten du liker grønt, svart, eller oolong, alle tre kommer fra det samme Camellia sinensis anlegg. Når du produserer grønn te, teblader dampes umiddelbart for å forhindre gjæring for å holde tebladene grønne. I årtusener, Østlig medisin har anbefalt grønn te for sine helsemessige fordeler. Nå, moderne forskning viser de utallige måtene grønn te forbedrer helse og velvære-fra å redusere kroppsfett og blodsukker til å øke hjernens helse. Les videre for alle de utrolige måtene å drikke grønn te kan støtte helsen din, og for mer om sunt kosthold, ikke gå glipp av 7 sunneste matvarer å spise akkurat nå.

1

Grønn te reduserer risikoen for å utvikle noen typer kreft.

Shutterstock

En av de mest dokumenterte fordelene med grønn te er kreftbekjempende egenskaper. Mer enn 5, 000 studier har blitt publisert om grønn te og kreft, inkludert kliniske studier på mennesker, befolkningsbaserte studier, og laboratorieanalyser. Tusenvis av disse studiene dokumenterer at grønn te polyfenoler og andre bioaktive forbindelser som finnes i grønn te kan bidra til å forhindre flere typer kreft, inkludert bryst, lunge, tykktarm, spiserøret, munn, mage, tynntarm, nyre, og bukspyttkjertelen.

I følge Katherine Brooking MS, RD , en registrert diettist i New York, "flere befolkningsbaserte studier tyder på at både grønn og svart te bidrar til å beskytte mot kreft. Flere foreløpige kliniske studier tyder på at polyfenolene i te-spesielt epigallocatechin gallate (EGCG)-kan spille en viktig rolle i forebygging av kreft. Forskere mener også at polyfenoler hjelper til med å drepe kreftceller, og de kan beskytte friske celler mot kreftfremkallende farer, "bemerker Brooking.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Grønn te er rik på antioksidanter.

Shutterstock

Som den ikke-fermenterte teformen, grønn te gir mer av de fordelaktige katekinene enn enten svart eller oolong te, ifølge en anmeldelse papir publisert i Journal of the American College of Nutrition . Katekiner er en underkategori av flavonoider som finnes i høy konsentrasjon naturlig i bladene på Camellia sinensis anlegg. Det er fire hovedkatekiner i te:epicatechin (EC), epikatekin-3-gallat (EKG), epigallocatechin (EGC), og epigallocatechin-3-gallate (EGCG). Av disse katekinene, EGCG og EGC finnes i den høyeste konsentrasjonen i grønn te og har vært gjenstand for de fleste studiene. Antioksidantkatekiner finnes også i andre sunne plantebaserte matvarer som epler, bær, og kakao.

3

Grønn te er bra for hjernen din.

Shutterstock

Hvis du leter etter måter å holde hjernen skarp når du blir eldre, Vurder å legge grønn te til kostholdet ditt. I en publisert randomisert, dobbeltblind klinisk studie på mennesker publisert i Journal of Medicinal Food, deltakere som tok et daglig tilskudd med grønn teekstrakt og L-theanin ekstrahert fra te, opplevde forbedringer i mild kognitiv svikt. I en test av oppmerksomhet og selvrapportert mål for årvåkenhet, minnet ble bedre etter te sammenlignet med placebo. I tillegg til å drikke grønn te, du kan også forbedre din kognitive ytelse med disse 13 sunne matvarene som øker hukommelsen, Ifølge ernæringseksperter.

4

Grønn te bidrar til å forhindre diabetes type 2.

Shutterstock

Mange studier viser at grønn te bidrar til å redusere fastende blodsukker og risiko for å utvikle type 2 diabetes. Grønn te har også vist seg å bidra til å øke insulinfølsomheten, slik at insulin bukspyttkjertelen din produserer mer effektivt kan opprettholde normale blodsukkernivåer. Grønn te beskytter cellene som produserer insulin, og flavonoider i te kan hjelpe til med å tørke opp skadelige frie radikaler og dempe betennelse. Disse fordelene er alle nyttige for å forhindre diabetes type 2, samt redusere komplikasjoner fra diabetes som diabetisk retinopati, ifølge en oversiktsartikkel publisert i tidsskriftet Antioksidanter .

5

Grønn te er bra for hjertet ditt.

Shutterstock

Grønn te er en superstjerne når det gjelder hjertehelse, forklarer Eat This, Ikke det! Medlemmer av Medical Expert Board og registrerte diettister på Manhattan Lyssie Lakatos, RDN, og Tammy Lakatos Shames, RDN , kjent som The Nutrition Twins. "De polyfenoliske katekinene som finnes i grønn te har vist seg å forbedre totalt og LDL (dårlig) kolesterolnivå, som er to risikofaktorer for hjertesykdom. "

I en landemerke befolkningsbasert studie rapportert i JAMA med mer enn 40, 000 japanske voksne fulgte i mer enn 11 år, resultatene rapporterte at å drikke mer enn 5 kopper grønn te daglig reduserte risikoen for hjerteinfarkt eller slag med 26%, sammenlignet med personer som rapporterte å drikke mindre enn en kopp grønn te om dagen. En annen studie publisert i European Journal of Preventive Cardiology fant ut at å drikke grønn te tre eller flere ganger i uken kan forbedre din generelle hjertehelse betydelig, som kan disse 17 sunne spisevanene for å starte i dag, Ifølge våre medisinske eksperter.

6

Grønn te kan gjøre deg mer våken og bidra til å holde deg rolig.

Shutterstock

Mens kaffe gir et spark med koffein for å øke dagen din, koffein og andre bioaktive forbindelser i grønn te kan få deg i gang uten at du føler deg kablet. Ifølge registrert diettist Sarah Koszyk, MA, RDN , medgründer av MIJA og forfatter av 365 snacks for hver dag i året , "Grønn te inneholder aminosyren, L-theanin, som gir et rolig fokus og arbeider med koffein i grønn te for å gi en langsom frigjøring som ikke forårsaker uttak eller pigger og krasjer som man kan oppleve fra vanlig koffein som finnes i kaffe. "

Grønn te kan gi en mer avslappende opplevelse med mindre avhengighet, sammenlignet med å drikke kaffe. L-theanin kan også redusere angst ved å øke produksjonen av dopamin i hjernen, dermed forbedre ens mentale helse og la folk slappe av fra stress, legger hun til.

LES MER:Ulemper ved å drikke kaffe hver dag

7

Grønn te øker flavonoider i kostholdet ditt.

Shutterstock

Mange av de dokumenterte helsemessige fordelene med grønt, svart, eller oolong te er knyttet til flavonoider som finnes i teblader. En nylig publisert studie i tidsskriftet Fremskritt innen ernæring rapporterte at daglig flavonoidinntak fra te var forbundet med redusert risiko for død av hjertesykdom og dødsårsak.

I følge Joy Dubost, PhD, RD, Sjef for ernæring og helse på Lipton, "Flavonoider er naturlig forekommende kosttilskudd i te som har vært forbundet med hjertes helse. Daglig inntak av minst 200-500 milligram flavonoider, funnet i 2-3 kopper te, kan hjelpe til med å støtte et sunt hjerte som en del av en diett som er i samsvar med kostrådene for amerikanere. "For flere måter å beskytte hjertet ditt på, vurdere å gi opp disse 5 drinkene som kan føre til hjerteinfarkt, I følge Science.