Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du hopper over lunsj,

Hva skjer med kroppen din når du hopper over lunsj,

Sier ernæringsfysiolog

Å starte dagen med en solid frokost og lage middagsplaner pleier å være på de fleste daglige gjøremålslister. Men så er det lunsj. Dagens ofte glemte måltid som noen kanskje bare hopper helt over. Det har skjedd med de beste av oss der snacking mellom frokost og middag ender opp med å være tilfelle.

Men å hoppe over lunsj er ikke ideelt.

"Lunsj er en sentral del av kostholdet vårt som utgjør en tredjedel eller mer av vårt daglige matinntak, og det er måltidet som driver oss gjennom det meste av arbeidsdagen vår, " sier ETNT ekspert på medisinsk styre, Dr. Brooke Scheller, DCN, CNS. "Dessverre, med trenden med 'trist skrivebordslunsj, 'vi spøker om brunposete måltider som rester som vi tuter i Tupperware, en kjedelig sandwich, eller til og med noe vi tar med deg (hallo $ 16 salater). Men enda verre er det at vi får dem til å sitte rett ved skrivebordene våre for å fortsette å jobbe. Hvis du ikke erkjenner viktigheten av å stoppe for lunsj, kan det sabotere produktiviteten på ettermiddagen og til og med være årsaken til overbelastning om kvelden eller stressing senere på dagen . "

For de som er så heldige å ha en jobb der de kunne svinge fra å jobbe på et kontor til å jobbe hjemmefra under pandemien, å trene sunne lunsjvaner var ikke øverst på prioriteringslisten.

"Å jobbe hjemmefra skaper en ny utfordring i timeplanene våre. Det som en gang føltes som rutinemessig - å våkne opp samtidig pendler til jobb, planlagte pauser, osv. er nå erstattet av økt tid bak skjermen og mindre struktur rundt dagen og måltidene våre, "Dr. Scheller forklarer." Nylig undersøkte 2, 000 amerikanere i august 2020 om hvordan deres produktivitetsproblemer og spisevaner har utviklet seg mens de jobbet hjemmefra under pandemien. Bunnlinjen, [jobbe hjemmefra] er ikke så glamorøst som det oppfattes - og mens folk vil spise sunnere, ernæring tar ofte baksetet i disse dager. "

Så hva skjer nøyaktig når du hopper over lunsj? Og hvordan kan du bryte disse vanene? Les videre for å avdekke Dr. Schellers innsikt, og for å gi deg noen ideer om hvilke matvarer du bør legge til i kostholdet ditt, sjekk ut de 7 sunneste matene du kan spise akkurat nå.

1

Produktivitetsnivåene på ettermiddagen synker.

Shutterstock

"Mens lunsj ofte blir bagatellisert av ideen om at den må være rask, stormet, og satt seg fast i dagen vår, drivstoff spist ved lunsjtid er ekstremt viktig for å sette oss opp for en produktiv ettermiddag og avslappet kveld, "Dr. Scheller sier, "Har du noen gang opplevd den klokken 14.00 følelsen? Gesper, energikrasj, og cravings for deg neste hente meg? (Tenk:kaffe, chips, godteri.) Denne følelsen er direkte relatert til det du har spist til lunsj. "

Hvis du ikke brenner deg ordentlig til lunsj, du kan stå overfor en stor nedgang på ettermiddagen der du ikke klarer å fokusere på arbeidet ditt.

"Det er flere viktige ting å ta hensyn til når det gjelder ernæring og produktivitet eller fokus. Selv om de to ikke nødvendigvis virker sammenhengende, hva du har spist til frokost, lunsj, og snacks gjennom dagen spiller en stor rolle i din evne til å fokusere og konsentrere seg i løpet av dagen, "Dr. Scheller legger til.

2

Du kan overindulge senere.

Shutterstock

Enkelt sagt:Hvis du hopper over lunsj, du kan få flere problemer senere på kvelden.

"Hvis vi ikke spiser nok gjennom dagen, vi pleier å gjøre opp for det senere på dagen ved å overdrive det på kveldssnacks, og det er en biokjemisk grunn til at dette skjer, "Dr. Scheller sier." Fokuser på måltidene dine i løpet av dagen, og du vil ha mindre sannsynlighet for å overindulge om natten. "

3

Blodsukkeret kan påvirkes.

Shutterstock

Du vil kanskje legge merke til at når du hopper over lunsj, du vender til slutt til mindre enn fantastiske alternativer når du kommer deg rundt for å lete etter noe å spise. Og dette kan føre til at blodsukkeret ditt er overalt på kartet.

"Når vi spiser høyt sukker og høy karbohydratmat, vi har en tendens til å oppleve svingninger i blodsukkeret som kan forårsake tretthet, mangel på fokus, og få oss til å være sultne (eller ha lyst på mer søte, karbohydraterik mat), "Dr. Scheller sier." Lavt blodsukker reduserer også vår selvkontroll, gjør det vanskeligere å si nei til de mer overbærende matvarene. "

Du kan unngå at dette skjer, så lenge du spiser riktig mat.

"For å bekjempe dette, det er ideelt å fokusere på å ha en kilde til protein og/eller sunt fett til hvert måltid og mellommåltid, "Dr. Scheller anbefaler." Dette betyr å parere frukten din med noen nøtter, ost, avokado, eller annen proteinrik mat. Eller inkludert fisk, kylling, eller til og med bønner til lunsj. Dette bidrar til å redusere kroppens blodsukkerrespons, holde oss mett og fokusert lenger. "

Mens du vil sørge for at du spiser en næringsrik lunsj for å holde deg fokusert og blodsukkernivået stabilt, det er ikke noe galt i å bite i mat når sulten treffer. En gang til, så lenge du gjør de riktige valgene!

"Min generelle tommelfingerregel er at du bør spise hver 3-4 time for å opprettholde blodsukkernivået. Det betyr at for noen, en liten ettermiddagsmat kan være nyttig for å avverge nedgang i energi og produktivitet for å komme gjennom ettermiddagen, "Dr. Scheller sier." Snacks bør alltid fokuseres på å inkorporere proteiner og sunt fett for å stabilisere energien. Forbruk av søtsaker og høy karbohydrat vil sannsynligvis føre til et krasj senere på dagen. "

Leter du etter flere nyttige tips? Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

4

Du går kanskje glipp av viktige næringsstoffer.

Shutterstock

Nå, det er klart at når du hopper over lunsj, Det er en god sjanse for at du sannsynligvis kommer til å ende opp med å velge feil mat senere på dagen. Selv om du synes du er for opptatt med å ta deg tid til å lage deg en solid lunsj, dette kan være skadelig.

"Ifølge en studie publisert i American Journal of Health Behavior , lange og uregelmessige arbeidstimer ble studert som en av de viktigste hindringene for sunt kosthold. Ikke overraskende, de som jobbet lengre timer fant ut at de var mer sannsynlig å spise på farten, blir for forhastet til å sette seg ned og spise et måltid, og med lavere forbruk av næringsrike matvarer som frukt og grønnsaker, "Dr. Scheller sier." Mange næringsstoffer er avgjørende for riktig hjernefunksjon og energinivå. B -vitaminer, som de som finnes i mange av fruktene og grønnsakene våre, meieri, og proteinkilder, er kritiske for våre energiproduksjonssystemer. Andre næringsstoffer, som omega-3 fettsyrer, vitamin C, og vitamin D kan være viktig for riktig hjernefunksjon og er viktig å få gjennom dietten. "

Hva bør du egentlig spise til lunsj?

Shutterstock

Nå som du er klar over hvorfor du ikke bør hoppe over lunsj, du lurer kanskje på hva som er den beste maten å spise.

" Den beste lunsjen består av noen få forskjellige komponenter:protein, sunt fett, fiber, og grønnsaker , "Dr. Scheller forklarer." Tenk på en porsjon stekte grønnsaker med kyllingbryst og avokado, en stor salat med grønne grønnsaker, laks, og dressing av olivenolje, eller en bolle laget med fiberrike korn, grønnsaker, og kylling. "

Trenger du noen måltider? Dr. Scheller har noen enkle alternativer, slik at du kan starte din sunne lunsjreise.

  • Tilberedte måltider :"Måltider som de fra Freshly kan hjelpe til med å støtte arbeidsstyrken hjemme med et grab-and-go-alternativ som du kan spise ved skrivebordet ditt, "sier hun." Med de fleste måltider med fokus på proteinrike ingredienser og en sjenerøs servering av grønnsaker og mat fremover, alt innenfor en kontrollert del, Dette er en flott løsning for en sunn lunsj på farten uten forarbeid. Måltider er ferske (aldri frosset), og alt du trenger er en mikrobølgeovn og gaffel for å gjøre lunsj klar på 3 minutter. "
  • Enpanne lunsjer :"Jeg er en stor fan av en" set it and forget it "-metode, som Crock Pot. Men en lunsjpanne kan være en fin måte å få mett på proteiner og grønnsaker uten å måtte stå over komfyrtoppen, "foreslår hun." Forvarm ovnen til 400 grader og fyll en panne med kyllingbryst eller fisk og en rekke grønnsaker (jeg liker å lage søte poteter og rosenkål), kast med olivenolje og krydder, og stek i ca 30 minutter. Sett dette opp før du tar en pause til lunsj, så du har tid til å ta en tur ute før du går tilbake til datamaskinen. "
  • Hakket salat :"Hakk alt på forhånd natten før eller over helgen, så du kan bare kaste sammen, tilsett protein, og topp med dressing, "sier hun." Alternativt Du kan kjøpe ferdig hakkede salatblandinger i matbutikken for å spare mer tid. Min favoritt er en rask hjemmelaget dressing av olivenolje, eplecidereddik, et snev av dijonsennep, salt, og pepper. "

Hva bør du gjøre for at du ikke skal hoppe over lunsj igjen?

Shutterstock

Alt du trenger å gjøre er en liten planlegging! Å ta en pause fra arbeidet litt for å strekke bena og spise en skikkelig lunsj er generelt bra for helsen din. Det er mye lettere enn du kanskje tror for å unngå å hoppe over lunsj, i henhold til Dr. Schellers forslag.

  • Planlegg pauser :"Blokker en lunsjtid (eller minst 30 minutter) på arbeidskalenderen hver dag. Uten dette, du kan ofte ende opp med en dag full av back-to-back møter som ganske enkelt gir deg null tid til en lunsjpause, "sier hun." Selv om det bare er å flytte til kjøkkenet eller spisebordet ditt, sitter ute, noe som tar deg ut av arbeidssonen din som tvinger deg til å koble fra og ta en pause. "
  • Ha en spillplan :"Om dette er å ha måltider tilberedt på forhånd som er klare til å spise, eller har måltider som er raske og enkle å sette sammen, vil du ikke ha noen unnskyldninger for å hoppe over lunsj, "sier hun." Jo mindre tid du bruker på å forberede deg selv i lunsjpausen, jo mer tid du har til deg selv. Jeg anbefaler å bruke ekstra tid til å gå en utendørs spasertur, gjør en rask online trening, eller til og med utføre en meditasjon. Eksponering for utendørs øker positiviteten og forbedrer trivsel og kan til og med øke trivsel. "