Hjem >> ernæring >> 9 måter bananer kan hjelpe deg å gå ned i vekt,

9 måter bananer kan hjelpe deg å gå ned i vekt,

Si dietister

Når det gjelder vekttap, bananer virker ikke som den vanlige frukten å vende seg til. Bær pleier å være en overlegen frukt på grunn av det lave karbohydrat- og sukkerinnholdet - sammen med det høye fiberinnholdet - mens vanlige frukter som bananer og epler ligger på hyllen. Hvorfor? Fordi disse fruktene er høyere i karbohydrater og sukker sammenlignet med resten, og mange har ansett dem for å være den "usunne" frukten å spise. Men dette er en vill misforståelse. Faktisk, mange dietister sier at bananer kan hjelpe deg å gå ned i vekt raskt , gjør dem til en av de beste fruktene å spise for vekttap.

Uansett frukt eller grønnsak, å ha en diett rik på disse naturlige plantematene er nøkkelen til vekttapssuksess. USDA My Plate Guidelines foreslår deg til og med fyll halvparten av tallerkenen med frukt og/eller grønnsaker med hvert måltid. Bananer er absolutt på den listen over frukt som skal inkluderes på tallerkenen din.

"Frukt og grønnsaker er en viktig del av et sunt kosthold, "sier Edie Reads, RD og sjefredaktør på healthadvise.org. "Dette er vanligvis den grunnleggende delen av samtalene mine, måltidsplaner, og råd til mine klienter. Men gitt feilinformasjonen i omløp om disse fruktene, å vite hvilken frukt og når du skal spise den er avgjørende. Jeg elsker bananer, de savner knapt på min og mine pasienters dagligvarehandlelister. "

Her er hvorfor du bør vurdere å strekke deg etter en banan hvis du prøver å slanke deg, og for enda flere sunne spisetips, sørg for å sjekke ut vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Grønne bananer gjør tarmen sunnere og gir deg energi.

Shutterstock/Alliance bilder

"Hvis du spiser bananene dine mens de fremdeles er litt undermodne (jo mindre modne jo bedre i dette tilfellet) får du faktisk en tett kilde til tarmsunn prebiotisk resistent stivelse, "sier Kara Landau, RD og grunnlegger av Uplift Food - Good Mood Food. "Dette betyr at du faktisk nærer tarmen din, hjelpe med metthet, og hjelpe cellene dine til å være mer lydhøre for insulin. Når cellene reagerer mer på insulin, dette hindrer en av de vanlige fettlagringsmekanismene i kroppen din, og i stedet, du kan føle deg fyldigere lenger, og kan til og med spise mindre ved ditt neste måltid, til slutt støtte det totale energiinntaket. "

Her er en stor bivirkning av å spise bananer hver dag, Si eksperter.

2

Bananer har fiber, som holder deg mett.

Shutterstock

"Bananer har fått en dårlig rap i ernæringsverdenen på grunn av deres høyere karbohydratinnhold i en karbo-fobisk verden, "sier Theresa Gentile, MS, RDN, Eier av Full Plate Nutrition og en talsperson for NY State Academy of Nutrition and Dietetics. "Men, bananer kan faktisk hjelpe deg å gå ned i vekt hvis du spiser dem som en del av et balansert kosthold. En middels banan inneholder 3 gram total fiber og 0,6 gram løselig fiber, hjelper deg til å føle deg fyldigere lenger. Umodne bananer inneholder også resistent stivelse, som slipper unna fordøyelsen i tarmen og bidrar til å produsere gunstige bakterier i tarmen, som kan bidra til å forhindre fedme. "

"Denne fiberen som finnes i plantefôr bidrar til å holde oss fyldigere lenger, som kan føre til at du spiser færre kalorier gjennom dagen, "sier Mackenzie Burgess, RDN, og oppskriftsutvikler hos Cheerful Choices. "For å øke denne metthetseffekten, Prøv å koble bananer med et protein som gresk yoghurt, peanøttsmør, eller eggerøre. "

Føler du deg ikke mett etter måltidene? Her er den hemmelige formelen for alltid å føle seg full, Ifølge en diettist.

3

De er søte nok til å være en sunn dessert.

Shutterstock

"Bananer kan hjelpe deg med å gå ned i vekt ved å inkludere dem i dine spisevaner som en god erstatning for søtsaker/desserter, "sier Ricci-Lee Holtz, RD og ekspert på Testing.com. "Hvis du kombinerer banan med en proteinkilde som mandler, peanøttsmør, eller til og med en ostepinne, Dette gjør at kroppen din kan føle seg mett og hjelpe hjernen din til å føle seg mett ved å gi den søte erstatningen. Ved å erstatte dessertgodbiter med et valg som bananer, det kan hjelpe deg å gå ned i vekt ved å gi kroppen din et mer næringsrikt alternativ, i motsetning til et kalori-tett alternativ som ikke har god ernæring, som er til fordel for kroppen din som helhet. "

Få enda flere sunne spisetips rett i innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

4

Bananer kan hjelpe mot overspising.

Shutterstock

"Bananer vil hjelpe deg til å føle deg mett lenger, som kan føre til vekttap ved å unngå overspising, "sier Trista Best, MPH, RD, LD, en registrert diettist på Balance One Supplements. "Bananer er fulle av løselig fiber, pektin, og resistent stivelse, som reduserer appetitten og øker metthetsfølelsen etter banan. "

"Bananer er relativt kalorifattige, men har et høyt fiberinnhold, ca 3 gram per middels banan, "sier Megan Byrd, RD, fra The Oregon Dietitian. "Fiber bidrar til å holde oss mett fordi det er vanskelig for kroppen å bryte ned, så den forblir i GI -kanalene våre over lengre tid. Dette gir oss en følelse av fylde som bidrar til å dempe suget vårt og forhindrer oss i å overspise senere på dagen. "

5

Bananer hjelper på blodsukkernivået.

Shutterstock

"Bananer forbedrer insulinfølsomheten, som hjelper kroppen til å behandle glukose mer effektivt, reduserer dermed vekten, "sier Best." Bananer er en utmerket kilde til resistent stivelse, som har en positiv innvirkning på insulinresistens. "

Relatert:Kontroll av dette hormonet kan hjelpe til med å senke blodsukkeret, Studiefunn

6

Bananer kan hjelpe med søvn.

Shutterstock

"Forbedringer i søvn kan bidra til å øke energien gjennom dagen for mer effektive treningsøkter og bedre mat, "sier Best." Bananer inneholder melatonin, den naturlige kjemikalien som er ansvarlig for god søvn, og kan bidra til å forbedre søvnkvaliteten. "

Ifølge en studie publisert av tidsskriftet Annals of Internal Medicine, søvnfall kan endre energiinntak og utgifter, betyr at redusert søvn forårsaker redusert vekttap. Fordi bananer kan hjelpe med søvnkvaliteten din, de kan bare være til fordel for søvnen din, noe som resulterer i raskere vekttap over tid.

Her er de farlige bivirkningene av å ikke sove nok, Si eksperter.

7

Bananer hjelper på trening.

Shutterstock

"Treningen din kan også være mer effektiv på grunn av færre muskelkramper. "sier Best." Muskelkramper kan være forbundet med en ubalanse i elektrolytt, spesielt fra kalium, og bananer er fullpakket med dette næringsstoffet. "

Trening er viktig for å bygge muskler, og muskler er nært knyttet til å ha en raskere metabolisme - noe som hjelper vekttap over tid. Bananer kan bidra til å holde musklene sunne og trygge, og gir deg den energimengden du trenger for en treningsøkt.

8

De har lite kalorier, men rik på næringsstoffer.

Shutterstock

"En mellomstor banan har omtrent 100 kalorier og inneholder 3 gram fiber, "sier Lisa Young, PhD, RDN, og forfatter av Endelig full, Endelig Slank . "Bananer er fulle av fiber som hjelper deg å holde deg mett og stabiliserer blodsukkeret, noe som gjør dem til en god mat for vekttap. De er også rike på mineralene kalium og magnesium som hjelper muskler til å slappe av og til og med hjelpe til med søvn."

"Pakningen med næringsstoffer er det som fascinerer meg mest, "sier Reads." Den har en perfekt balanse mellom vitaminer (B6 og C), fiber, magnesium, mangan, kalium, og karbohydrater - hvorav en større prosentandel består av kalorier. Antallet kalorier i bananer er ofte grunnen til at de fleste forbinder bananer med vektøkning. Derimot, Vær oppmerksom på at en banan bare inneholder 102 kalorier, 12% av ditt anbefalte kaloriinntak. "

9

Bananer bidrar til å forhindre oppblåsthet i magen.

Shutterstock

"Banan er et flott tillegg til et sunt kosthold, siden den har et bredt spekter av viktige næringsstoffer og fibre, "sier Shannon Henry, RD for EZCare Clinic. "Det reduserer ikke vekten direkte, men bidrar til å forhindre oppblåsthet, kontrollere appetitten, og det er en god erstatning for bearbeidet sukker. "

Nå som vi har fullstendig overbevist deg om å legge til bananer i måltidsplanen din, her er 10 sunneste bananoppskrifter du kan prøve hjemme!