Hjem >> ernæring >> 12 enkle måter du kan kutte ned på matavfall nå,

12 enkle måter du kan kutte ned på matavfall nå,

Ifølge eksperter

Torsdag er jordens dag, og mens vi alle bør ta tiltak for å ta vare på planeten vår hver dag, det er enda mer grunn til å gå den ekstra milen i dag. Fra å plukke søppel på en offentlig park eller investere i en kompostbinge for å redusere matsvinn, det er så mange måter du kan gi miljøet litt ekstra anbud på, kjærlig omsorg i dag.

Bortsett fra kompostering - en prosess som gjør at matrester og andre organiske materialer som ellers ville gå til spill kan brukes på nytt som gjødsel for planter - er det andre tiltak du kan gjøre for å redusere det individuelle matsvinnet ditt med jevne mellomrom. I følge Move For Hunger, en ideell organisasjon som har skapt en bærekraftig måte for flytteindustrien for å redusere matsvinn og bekjempe sult, matvarer som ender på deponier en store mengder kraftig klimagass kalt metan, som bidrar til klimaendringer. (Relatert:100 enkleste oppskrifter du kan lage)

I tillegg til Move For Hunger, mange andre organisasjoner og selskaper hjelper aktivt til med å forhindre at helt fin mat blir kastet i søpla. For eksempel, Too Good To Go (aka #1 Anti-Food Waste App) kobler brukere over hele USA og Europa til matvarer som ikke ble solgt i dagligvarebutikker og restauranter.

"At Too Good to Go, vi drømmer om en planet uten mattap og sløsing og ønsker å inspirere og gi alle muligheten til å ta affære. Det er den eneste måten vi kommer dit, "Lucie Basch, grunnlegger av Too Good To Go, sier. "På bare seks måneder, appbrukere har allerede lagret over 200, 000 måltider, som tilsvarer karbonavtrykket til 491 flyreiser mellom New York og London! "

For å hjelpe deg med å redusere matsvinn, vi spurte flere eksperter og kokker om å dele tips og triks for hvordan du bedre kan støtte miljøet og bruke alle dine dagligvarer.

1

Planlegge på forhånd.

Shutterstock

"Sørg for at når du spiser et måltid, har du en plan for maten som kan være igjen den neste dagen eller to, "Frank Proto, direktør for kulinariske operasjoner ved Institute of Culinary Education, sier. "For eksempel, hvis du bruker kyllinglår til elendige en natt, planlegger å lage kylling med ris og bønner en annen kveld den uken. "

2

Kok uten oppskrift.

Shutterstock

"Jeg finner ut at når folk følger en oppskrift til punkt og prikke, de ender ofte opp med mye avfall, "Barbara Rich, lederkokk ved Institute of Culinary Education, sier. "Tenk mer på maten du liker, og bruke litt tid på å lære grunnleggende matlagingsteknikker. Den veien, Du kan få tilberedt mat i kjøleskapet og lage mange forskjellige måltider av dem. "

Rich liker å kjøpe grønnsaker hun elsker og enten blanchere, stek, eller stek dem, og deretter par dem med grillet kylling, pasta, og til og med håne cacciatore.

3

Gjenbruk og bruk maten din på nytt.

Shutterstock

En viktig måte å redusere matsvinn er å bli kreativ ved å gjenbruke og bruke maten på nytt, Sier Basch. For eksempel, i stedet for å kaste ut gulrotplater, Reilly Brock, assosiert kreativ direktør i Imperfect Foods, foreslår at du bruker de grønne og gjør dem til en saus.

" Ikke kast gulrottoppene dine! De har en lignende smak som persille, så kast dem i en saus som chimichurri for å legge til litt smak, "sier han." Du kan også koble stekte gulrøtter med en saus laget av greenene for å lage et godt måltid uten avfall. "

4

Behold dine grønnsaksrester.

Shutterstock

Apropos gjenbruk av gulrottoppene dine. . .

"Jeg må si at det mest sløsing jeg ser på kjøkken er folk som kaster grønnsaksrester, "Christopher Arturo, kokk-instruktør ved Institute of Culinary Education, sier. "Jeg holder løkender, gulrot trim, sopp, og urtestammer for å lage min egen grønnsak eller kyllingkraft. Jeg reduserer ofte aksjen med opptil 89%, så det passer bedre i fryseren min. "

5

Sosial distanse løk og poteter.

David Smart/Shutterstock

"Enkel, dagligdagse handlinger som å lagre maten riktig eller finne kreative måter å bruke rester som vi vanligvis kaster kan ha stor innvirkning på å redusere matsvinn i matsystemet vårt, " Reilly Brock, Imperfect Foods 'assisterende kreative direktør, sier. "For å forlenge levetiden til løk og poteter, oppbevar dem på separate områder på kjøkkenet. Hold dem kjølig, mørk, godt ventilerte steder for den mest ideelle holdbarheten. "

6

Handle som om du har begrenset lagringsplass.

Shutterstock

"Kjøp mindre mat oftere. Jeg vet at folk har begrenset tid og pleier å gjøre en stor butikk per uke. Men, Jeg finner det når jeg gjør en stor butikk, Jeg pleier å ha mer avfall. Bare kjøp det du trenger for en dag eller to, "Sier Proto.

I tillegg, foreslår han å delta i en månedlig eller halvårlig frysing for å forhindre at matvarer gjennomgår fryseskader, som gjør dem mindre velsmakende!

"Spis det du har i huset, "legger han til." Utfordre deg selv til å bare bruke det du har i huset i en uke. "

7

Forstå "Best by" vs. "Best before" vs. "Use by"

Shutterstock

Teamet på Too Good to Go understreker viktigheten av å forstå forskjellen mellom "Bruk etter" og "Best etter" eller "Best før, "slik at du vet om matvarens holdbarhet kan forlenges.

"Bruk etter" indikerer at en mat er trygg å spise til den datoen, mens "Best før" eller "Best by" ganske enkelt betyr at matvaren er på topp eller optimal kvalitet frem til den datoen. Etter den angitte datoen, det kan miste noe av sin smak og tekstur, men det kan fortsatt være trygt å spise.

8

Oppjuster kaffemassen din.

Shutterstock

"Kaffegrut er en av de mest kastede matvarene i amerikanske husholdninger. Gjør disse begrunnelsene til en kroppsskrubbe, mat til plantene dine, eller bruk som en naturlig deodorizer for kjøleskap, "Brock sier." Du kan også bruke dem som et slipemiddel for å skrubbe brent mat av gryter og panner. "

Ikke gå glipp av 21 livsforandrende hacks for å bruke den resterende kaffen.

9

Ikke vekk fra "stygge" råvarer.

Shutterstock

Bare fordi en gulrot eller tomat ikke ser objektivt ut ganske betyr ikke at det ikke er like deilig eller næringsrikt som dets skjønnhetsdronning, som finnes i supermarkeder. Husk teamet på Imperfect Foods redder råvarer, plantebasert protein, animalsk protein og biprodukter, snacks, og så mange andre matvarer som ikke passer til dagligvarebutikkers standarder. Det er flere forskjellige måter du kan tilpasse abonnementet ditt slik at du får alt du trenger uke etter uke.

10

Bruk den vinen.

Shutterstock

"Jeg har alltid en flaske vin som bare ikke er nok til et glass, eller jeg lot korken stå av over natten. Jeg lagrer den vinen og legger den til min hjemmelagde lager, "Arturo sier." Antall ganger jeg har pisket opp en enkel ramen med beholdningsrester fra det de fleste ville kaste er uvirkelig. "

For flere ideer, sørg for å sjekke ut 15 smarte måter å bruke resterende rødvin på!

11

Lær hvordan du sylter og konserverer.

Shutterstock

"Jeg lager mange raske pickles som rødløk. Jeg har nesten alltid en halv løk i kjøleskapet mitt. Så, Jeg lager en saltlake og kaster løken inn for en rask sylteagurk, "Proto sier." Jeg bruker dem til salater, elendige, og pålegg på smørbrød. "

12

Hold matlagringen organisert.

Shutterstock

"Etikett og dato åpnet produkt som tomatpuré, "Proto sier." Jo mer organisert du er, jo lettere er det å se hva du har. "

For flere tips, Les de beste tipsene for matlaging med øl.