Hjem >> ernæring >> Overraskende bivirkninger Havregryn har på hjertet ditt,

Overraskende bivirkninger Havregryn har på hjertet ditt,

Sier Science

Har du noen gang lurt på hvorfor havregryn regnes som en hjertesunn frokost? Denne morgenstiften blir stadig anbefalt av leger og diettister når det gjelder å velge en hjertesunn frokost. Men hvorfor er havregryn egentlig ansett som sunt for hjertet ditt? Vi spurte noen få eksperter om den virkelige årsaken til at denne frokostmaten anses som sunn for hjertet ditt, og svarene deres skuffet ikke. Her er noen overraskende bivirkninger havregryn har på hjertet ditt (det gode og det dårlige), og for enda flere sunne spisetips, sørg for å sjekke ut vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Havregryn kan redusere kolesterolet ditt.

Shutterstock

"Å spise havregryn er en fin måte å støtte et sunt hjerte på grunn av det løselige fiberinnholdet, "sier Amy Goodson, MS, RD, CSSD, LD, og forfatter av Sports Nutrition Playbook . "Løselig fiber kan bidra til å senke totalt og" dårlig "LDL -kolesterol, som kan bidra til å redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom. Tilsetning av pålegg til havregryn som bær, skiver mandler og/eller frø kan også bidra til å øke fiberinnholdet og smaken. "

Her er 17 matvarer som senker kolesterolet.

2

Havregryn gir deg et løft av fiber - noe som hjelper med hjertets helse.

Shutterstock

"Havregryn kan være et veldig hjertesunt frokostalternativ, spesielt hvis den er full av næringsrike pålegg, "sier Sarah Schlichter, MPH, RDN for Bucket List Tummy. "Havregryn er en fantastisk kilde til beta-glukanfiber, en form for løselig fiber som er knyttet til å forbedre LDL og totalt kolesterolnivå, og hjelper derfor på hjertehelsen. På egen hånd, vanlig havregryn er fri for tilsatt sukker og kombinert med sitt høye fiberinnhold, Det er et flott alternativ for blodsukkerkontroll. Når toppet med fiberrike alternativer som frukt, nøtter, og frø, havregryn får enda mer næringsøkning. "

Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

3

Sukkerholdige havregryn kan øke risikoen for hjertesykdom.

Shutterstock

"Jeg anbefaler generelt folk å holde seg borte fra havregryn med en smak, som vanligvis inneholder mye sukker, "sier Sarah Schlichter, MPH, RDN for Bucket List Tummy. "Overflødig sukker kan være knyttet til en økt risiko for kardiovaskulær sykdom. I stedet smak havregryn hjemme med kakaopulver, nøttesmør, nøtter, frø, frukt, og krydder, som kanel, muskat, fedd, og ingefær. "

Sørg for å også unngå Den usunneste måten å tilberede havregryn på, Ifølge en diettist.

4

Natriuminnholdet kan også øke risikoen for hjertesykdom.

Shutterstock

"En ulempe med havregryn er at mange typer havregryn, spesielt øyeblikkelig havregryn, er ekstremt høy i sukker og natrium, "sier Megan Byrd, RD, fra The Oregon Dietitian. "Disse to ingrediensene får havregryn til å smake bedre og koke mye raskere, men er ikke bra for hjertets helse og kansellerer sannsynligvis alle fordelene vi kan få ved å spise havregryn. I stedet, Prøv å lage havregryn med vanlig havre, og lagre det på forhånd. Eller, bake den til en sunn proteinkake til frokost mens du er på farten! "

5

Havregryn hjelper til med vekttap, som hjelper hjertet ditt.

Shutterstock

"Havregryn inneholder fiber som bidrar til å senke kolesterolet, "sier Jamie Feit, MS, RD, og ekspert på Testing.com. "Fiber hjelper deg også med å føle deg mett, noe som hjelper med vekttap. Både senking av kolesterol og vektreduksjon er verktøy for å holde hjertet sunt. Prøv å lage havregryn med vann og tilsett frisk frukt og nøtter for å få det til å smake godt."

Her er grunnen til at fiber regnes som den viktigste tingen å spise hver dag for å gå ned i vekt for godt.

6

Sukkerholdig havregryn kan øke sjansen for diabetes.

Shutterstock

"Hvis du har en ekstra sukkerholdig, ferdigpakket havregryn eller ta med for mye sukkerholdig toppers (som å legge på brunt sukker eller lønnesirup) samt å tilsette smør eller andre høymettede fettartikler kan gjøre havregryn til en dessert, "sier Ricci-Lee Hotz, MS, RDN hos en smak av helse og ekspert på Testing.com. "Hvis havregryn konsumeres på denne måten kombinert med flere lignende valg i løpet av dagen, dette kan føre til motsatte effekter, for eksempel fettavleiringer på hjertet eller andre organer, økt sjanse for diabetes, og til og med potensielt avbryte de kolesterolreduserende effektene av havregrynene selv. "

7

Usunne tilsatte ingredienser kan forårsake betennelse.

Shutterstock

"Dessverre, som med mange sunne matvarer, de fleste helsemessige egenskapene til havregryn blir nesten negert når smaksforsterkere liker smør, sukker, og sirup tilsettes, "sier Trista Best, MPH, RD, LD, med Balance One -kosttilskudd. Overskytende kalorier og inflammatoriske ingredienser kan sette stress på hjertet gjennom økt blodtrykk, kolesterol, og vektøkning. "

8

Havregryn inneholder næringsstoffer som beskytter hjertet ditt.

Olga Kudriavtseva/ Unsplash

"Havre er blant de sunneste kornene på jorden og er utrolig næringsrik. [De] er kjent som en sunn sunn mat som reduserte risikoen for hjertesykdom, "sier Talia Segal Fidler, MS, HHC, AADP, og helhetlig ernæringsfysiolog fra The Lodge at Woodloch. "Hele havre inneholder mye antioksidanter og vitaminer, inkludert vitamin E, som er kjent for sine hjertebeskyttende fordeler.

Lisa R. Young PhD, RDN, og forfatteren av Endelig full, Til slutt Slank, påpeker hvordan havregryn også inneholder magnesium og kalium, som er to mineraler som er bra for hjertet ditt.

"Havregryn laget med hele havre og uten tilsatt sukker, redusere kolesterol og blodsukker, fremmer sunne tarmbakterier, og øker metthetsfølelsen, "sier Segal Fidler." Å spise havre vil få deg til å føle deg mett lenger, og som et resultat, vil hjelpe deg med å holde en sunn vekt som er avgjørende for et sunt hjerte. "

Segal Fidler maksimerer helsemessige fordeler av havregryn ved å tilsette blåbær, valnøtter, chiafrø, og kanel, til havre - som hun tilbereder enten i vann eller mandelmelk. Eller prøv å legge til en av disse 11 sunne havregrynstoppene som hjelper deg å gå ned i vekt.