Hjem >> ernæring >> 7 enkle måter å kaste bort mindre på kjøkkenet ditt

7 enkle måter å kaste bort mindre på kjøkkenet ditt

Våre kjøkken har en tendens til å være et av de mest sløsingene i hjemmene våre. Matavfall og plastoppbygging er lett de mest fremtredende avfallsformene på deponiene våre. Mellom plastemballasje for våre matvarer og avfallsvennlige produkter når vi bestiller takeaway som kopper, sugerør, servietter, og til og med plast, Å kaste søppel har blitt en annen natur for samfunnet vårt.

I følge United States Environmental Protection Agency (EPA), den gjennomsnittlige amerikaneren kaster ut 4,9 kilo avfall hver eneste dag, som er opp med nesten et halvt kilo siden 2017. 22% av det totale avfallet er mat alene. Det amerikanske landbruksdepartementet (USDA) opplyser at opptil 40% av maten som produseres faktisk blir kastet ut - noen ganger til og med før den kommer i dagligvarehyllene. De fleste dagligvarebutikker har kosmetiske standarder for sine produkter - som om en tomat ikke er helt rund, eller en potet ikke når en viss diameter, det er sannsynligvis kastet ut. Selv om et produkts emballasje er feilmerket, det er også en goner. Og det er alt avfall som skjer rett før du legger mat i handlekurven.

Problemet med sløsing i vår verden kan virke som en for stor oppgave å stå overfor, men i virkeligheten, de små livsstilsendringene vi kan forplikte oss til på kjøkkenene våre kan gjøre en stor forskjell på lang sikt. Så hvis du leter etter måter å kaste bort mindre på kjøkkenet, her er noen enkle tips som vil ha en betydelig innvirkning på planeten vår. Og når du får matlaging, sjekk ut vår liste over 100 enkleste oppskrifter du kan lage.

1

Velg løse produkter.

Shutterstock

Plast er ikke et biologisk nedbrytbart materiale, så hvis du kaster plast i en søppelsekk av plast, det søppelet vil sannsynligvis sitte på et deponi (eller verre, flyter i den store store søppelplassen midt i Stillehavet) i år og år.

En enkel måte å redusere plastavfallet på er å ta tak i produkter uten plastemballasje. Selv om plastemballasje kan hjelpe når det gjelder kjøp av ferdigskårne grønnsaker, å kjøpe råvarer uten den ekstra plastemballasjen og gi deg selv litt ekstra tid til å hugge grønnsakene selv, vil gjøre en stor forskjell på sikt.

Plus, ta dette som en unnskyldning for å slå opp det lokale bondens marked! Her er 15 ting du bør kjøpe på bondemarkedet.

2

Kjøp hyllestabile varer i bulk.

Shutterstock

Havre, pasta, ris, nøtter, selv frokostblandinger er alle matvarer som kan vare på hyllen i lang tid. I stedet for å kjøpe dem i små pakker hver uke eller så, ta en større eske eller pose med den, slik at du ikke trenger å bruke så mye søppel hver gang du vil kjøpe den.

Noen butikker - som Whole Foods - har store matvarer som lar deg fylle opp dine egne poser med disse varene når du er i butikken. Sørg for å kjøpe lette gjenbrukbare meshposer som kan holde disse elementene når du fyller opp.

Få enda flere tips om matlaging og dagligvarer direkte til innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

3

Sjekk om emballasjen er lett resirkulerbar.

Bokser til bønner og tunfisk er enkle å resirkulere. Chip -poser? Ikke så mye. Hvis du trenger å kjøpe stifter i matbutikken, prøv å finne favorittartiklene dine i materialer som du enkelt kan resirkulere - som esker, bokser, eller til og med kraftige plastbeholdere. De fleste plastgjenstander vil ha et resirkuleringsskilt og et nummer på det som gir deg beskjed om det vil resirkulere, og hvilken type materiale det er. Her er en guide du kan lese deg om før du kommer til butikken.

Sørg for å også rense disse materialene før du resirkulerer dem! Hvis du lar bokser og flasker skitne før du resirkulerer dem, de vil sannsynligvis ikke engang bli resirkulert - og kan til og med flekke eller ødelegge de andre materialene i resirkuleringsbeholderen. Sørg for å rense alt slik at du kan sikre at det blir resirkulert.

Her er 15 måter å redusere plast når du skal ut å spise og få kaffe.

4

Lagre på gjenbrukbare materialer.

Hilsen av Stojo

Se godt på søpla. Nei, egentlig! Søppelet ditt er den beste indikatoren på dine sløse vaner og kan hjelpe deg med å lage en liste over bytte du kan gjøre med gjenbrukbare ting på kjøkkenet ditt. Er det mye papirhåndklær og servietter? Få gjenbrukbare! Plastposer fra matrester? Invester i noen silikon! Hva med kaffekopper, vannflasker, og sugerør? Du skjønner ideen.

Prosessen med å erstatte elementene dine med gjenbrukbare kan i begynnelsen være treg, og det er greit. Vi kan ikke alle bli superhelter over natten! Derimot, et flott sted å begynne er å ta tak i noen gjenbrukbare ting som du kan kaste i sekken når du drar for dagen - som disse stabelbare kaffekoppene, boller, og vannflasker fra Stojo, dette bambusbestikksettet fra EcoRoots, eller til og med disse sammenleggbare, gjenbrukbare posene fra Baggu.

Selv rengjøringsmateriell kan være gjenbrukbart - som å kjøpe flasker eller bambus oppvaskbørster som enkelt kan komposteres.

5

Planlegg måltidene dine rundt maten du allerede har.

Shutterstock

Ikke vær den personen som kjøper en pose salat og lar den råtne bak i kjøleskapet. Bruk den før den går dårlig! Før du planlegger måltider og lager dagligvarelisten din for uken, ta en titt i kjøleskapet og pantryet ditt. Er det ting du må lage mat før de blir dårlige? Planlegg måltidene dine for uken rundt disse elementene. Hjelper ikke bare med mengden avfall du produserer i løpet av uken, men det vil også spare deg for penger.

Kutt ned på enda mer matsvinn på kjøkkenet ditt med disse 12 enkle måtene du kan kutte ned på matavfall nå, Ifølge eksperter.

6

Start en kompost.

Shutterstock

Selv om vi alle kan gjøre vårt beste for å bruke maten i kjøleskapet vårt, Det vil sannsynligvis være mat som blir bortkastet eller til og med matrester som må tas i søpla. I stedet for å kaste det i søppelet ditt og la maten råtne (forårsaker at søppeldunken din blir superluktende), invester i en kompostbinge! Matrester, kaffegrut, papirprodukter, og mye mer kan kastes i kompostbeholderen. Ta tak i et som har et kullfilter for å forhindre lukt, som denne fra Net Zero, som også kommer med et sett med komposterbare poser for enkel løfting og transport av matrester til kompostbunken eller samlingen i byen din.

Eller bruk opp varene dine med disse 17 hackene for matrester!

7

Spise ute.

Shutterstock

Selv om takeaway var navnet på spillet det siste året, verden begynner å åpne seg igjen - og restauranter venter spent på kunder. Vanligvis resulterer takeaway og levering i bruk av mer bortkastede produkter - som plastbeholdere til sushi eller esker til pizza. Pluss for ikke å snakke om alle de små sauspakkene nederst i din kinesiske takeaway -pose!

Derimot, når du er på en restaurant, sløsing med gjenstander brukes ikke. Avhengig av restauranten, du bruker ekte tallerkener, ekte briller, og ekte sølvtøy. Plus, du støtter fortsatt en lokal virksomhet, og det er en unnskyldning for å gå til et av dine favoritt spisesteder i byen.

Hvis du leter etter enda flere måter å redusere avfallet ditt hjemme, sjekk ut vår smarte liste over 23 genitips for å redusere matsvinn.