Hjem >> ernæring >> Å drikke dette i bare 12 uker kan forbedre hjertehelsen din,

Å drikke dette i bare 12 uker kan forbedre hjertehelsen din,

Sier New Study

Du hører ofte om at frukt og grønnsaker er kraftige for ditt kardiovaskulære velvære. Nå, en ny studie har nettopp avdekket hvordan en stadig mer populær meieridrikk kan gi overraskende fordeler for hjertehelsen din, med kolesterolsenkende og blodtrykksstabiliserende egenskaper også.

Journalen PharmaNæring har publisert en studie utført av farmasøytiske og fysiologiske forskere ved University Vila Velha og Federal University of Espirito Santo, begge i Brasil. Forskerne undersøkte data fra 48 pasienter som hadde blitt diagnostisert med metabolsk syndrom, som samtidig oppstår forhold som øker individets risiko for hjertesykdom. Disse kan inkludere kolesterol, blodsukker, overflødig fett rundt livet, høyt blodtrykk, eller andre plager.

Forskerne delte de 48 deltakerne i to grupper. I 12 uker, en gruppe drakk kefir (en flytende drink som ligner veldig på yoghurt og er kjent for sine probiotiske fordeler) med ostemasse daglig, mens kontrollgruppen fikk placebo. (Ingen av pasientene i noen av gruppene visste hvilken av de to drikkene de drakk.)

Resultatene var spennende. Studiens abstrakt sier at deltakerne som drakk kefir så redusert blodtrykk, lavere fastende blodsukker, redusert nivå av dårlig kolesterol, og, for kvinnelige deltakere, økte nivåer av godt kolesterol. Studieforfatterne skriver:"Kefir reduserte også risikoen for kardiovaskulære hendelser de neste ti årene."

Forskerne kan ha blitt bedt om å undersøke effekten av kefir på kardiovaskulær helse, kolesterol, og blodtrykk basert på en studie fra 2019, der forskere fant at administrering av kefir til rotter stabiliserte dyrenes blodstrøm, redusert forstørret hjertestørrelse, og forbedrede kalsiumhåndteringsproteiner-som alle er viktige mediatorer i styrken og effektiviteten til hjertets blodpumpefunksjon. Det er blitt teoretisert at disse studieresultatene var takket være melk gjæret av kefirkorn.

Det kan virke vanskelig å tro at bare 12 uker med å drikke kefir kan resultere i et helt tiår med bedre hjertehelse ... men for noen som tolererer meieri godt, Det kan være verdt å prøve kefir i matbutikken og bruke det i kostholdet ditt (for eksempel med denne smoothieoppskriften).

Også, Sjekk ut:

  • 6 grunner til å begynne å drikke kefir
  • Den overraskende effekten yoghurt har på immunitet
  • Å drikke dette i bare 10 dager kan forbedre helsen din, Ny studie sier
  • Matlaging med denne oljen reduserer risikoen for hjertesykdom og kolesterol, Ny studie sier