Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du drikker koffein

Hva skjer med kroppen din når du drikker koffein

Internett kan være fullt av mye feilinformasjon - spesielt når det gjelder helse, ernæring, og velvære. En av de største misforståelsene der ute er at å drikke koffein er dårlig for deg - men det er faktisk ikke sant! Det er studier som faktisk viser at koffein kan komme kroppen din til gode på flere måter. Så lenge du holder deg innenfor de anbefalte grensene for koffein på en dag, kroppen din vil se fordeler som du kanskje ikke engang visste om. Her er nøyaktig hva som skjer med kroppen din når du drikker koffein (og hva som skjer hvis du ender med å drikke for mye av det), og hvis du leter etter enda flere sunne tips, sørg for å sjekke ut vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Det kan forbedre energinivået ditt.

Shutterstock

Denne kommer ikke som en overraskelse, gjør det? Koffein hjelper deg med å vekke deg og holde deg energisk flere timer om gangen - noe som til og med kan være en stor fordel for kroppens generelle helse. Ifølge Queensland Health, koffein i kaffe kan forbedre energinivået sammen med hukommelsen, humør, og forskjellige hjernefunksjoner.

I slekt: Her er nøyaktig hvor mye koffein er for mye koffein

2

Du vil leve lenger.

Shutterstock

Drikke kaffe for et langt liv? Jepp, selv vitenskapen sier det! Journalen Lang levetid og helse sier at koffein faktisk kan bidra til å forlenge livet ditt, forbedre helsen din, og forsinke aldersrelaterte sykdommer inkludert Alzheimers. Det hjelper deg også med å holde orden på dine sunne diettmål og reduserer insulinsignalering, som journalen PLOS Biologi bevist kan beskytte kroppen din mot aldersrelatert nedgang.

3

Det kan øke stoffskiftet.

Brigitte Tohm/ Unsplash

En studie publisert av tidsskriftet Kritiske anmeldelser i matvitenskap og ernæring var i stand til å vise hvordan koffeininntak kan bidra til å "fremme vekt, BMI, og kroppsfettreduksjon. "Dette betyr at kaffe - så vel som te og andre koffeinholdige drikker - kan bidra til å øke stoffskiftet.

Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

4

Du får mer væskeinntak.

Shutterstock

Uansett om du ønsker å drikke en kopp kaffe eller en kopp te, du bidrar fortsatt til ditt totale væskeinntak på dagen.

Men tørker ikke kaffe deg? Forskere har faktisk klart å bevise hvordan koffeinholdige drikker ikke reduserer risikoen for dehydrering. Koffein regnes som et mildt vanndrivende middel, men væsken bidrar fortsatt til det totale vanninntaket, ifølge Mayo Clinic.

5

Du vil ikke føle deg så sulten.

Shutterstock

En studie publisert av International Journal of Food Sciences and Nutrition påpekte hvordan koffeinholdig kaffe faktisk kan påvirke appetitten. Studien viser hvordan å nippe til en kopp kaffe mellom 30 minutter til 4 timer før et måltid kan bidra til å undertrykke kaloriinntaket.

6

Du kan ha problemer med å sove.

Shutterstock

Avhengig av tidspunktet på dagen du nipper til koffeinholdige drikker, du kan oppleve problemer med å sovne om natten. Ifølge Mayo Clinic, å drikke kaffe om ettermiddagen kan forstyrre søvnen din. Selv en liten søvnmangel kan forårsake problemer med dine normale søvnsykluser, får deg til å føle deg sliten i løpet av dagen mens du gjør det vanskeligere å sovne om natten.

Her er den største bivirkningen koffein har på søvnen din, Sier Science.

7

Du kan oppleve bivirkninger hvis du drikker for mye.

Nathan Dumlao/ Unsplash

Selv om det er mange positive grunner til å ha litt koffein i kostholdet ditt, for mye koffein kan forårsake noen negative bivirkninger. Sammen med søvnløshet, å drikke for mye koffein kan forårsake hodepine, følelser av angst, Mageknip, samt fordøyelsesproblemer som magesmerter og kvalme.

For å unngå disse negative bivirkningene, sørg for å holde koffeininntaket til maksimum 400 milligram grense om dagen-noe som tilsvarer rundt fire 8 oz. kopper kaffe. Healthline sier å drikke mer enn 1, 000 milligram koffein om dagen kan utløse noen av disse symptomene.

Hvis du ikke er sikker på hvor mye koffein du bruker om dagen, her er ett triks som vil hjelpe deg å kutte ned på koffein for godt.