Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du spiser stekt kylling

Hva skjer med kroppen din når du spiser stekt kylling

Stekt kylling er elsket av mange amerikanere, derimot, det er ikke noe som bør nytes regelmessig. La oss gjøre en ting klar - å spise stekt kylling hver en gang i blant er ikke en stor avtale. Men, hvis du spiser det daglig, det er da noen komplikasjoner kan oppstå. Under, Vi skisserer noen få umiddelbare effekter du kan føle når du spiser stekt kylling regelmessig-i tillegg til en langsiktig helsefare du kan møte. Deretter, sørg for å lese vår liste over de 100 usunneste matvarene på planeten.

1

Du kan bli oppblåst.

Shutterstock

Fet mat som stekt kylling er treg å fordøye, betyr at de beveger seg sakte gjennom GI -kanalen og som et resultat, kan føre til at du blir oppblåst. Stekt mat er spesielt en skyldig, ettersom de skryter av mye mettet og transfett, som er kjent for å få deg til å føle at du ikke kan glidelås i buksene. Disse symptomene eskaleres hvis du har funksjonell dyspepsi (FD), en vanlig lidelse som beskriver tilbakevendende tegn og symptomer på fordøyelsesbesvær som ikke har noen åpenbar årsak.

2

Du kan gå opp i vekt.

Shutterstock

Hvis du alltid velger den stekte versjonen av din favoritt fastfood-kyllingsandwich, da kan du risikere å pakke på deg noen ekstra kilo. Dette er fordi stekt kylling ofte inneholder flere kalorier enn den ikke-stekte motparten. Ashley Kitchens forklarte det best i This Is What Happens to Your Body When You Eat Deep-Fried Foods.

"Når mat blir stekt, blir de mer kalorisk tette fordi den ytre delen av maten mister vann og absorberer fett [eller] olje, "sier hun." Oljene der maten stekes, kan inneholde transfett, som har vist seg å øke LDL. "

For kontekst, LDL er den skadelige typen kolesterol som kan tette blodårene og forårsake hjerte- og karsykdom. Vurder å redusere inntaket av stekt kylling og andre stekte matvarer for å unngå vektøkning og fremtidige hjertehelseproblemer!

3

Du kan føle deg treg.

Darryl Brooks/Shutterstock

Har du noen gang følt deg treg etter å ha spist et par stekte kyllingvinger med pommes frites? Som det viser seg, Omtrent 95% av kroppens tilførsel av serotonin (hormonet som lar deg føle deg bra) produseres av tarmbakteriene. For ikke å nevne, GI -kanalen din er belagt med millioner av nerveceller som kalles nevroner som hjelper deg med å fordøye maten din og til og med spille en rolle i å regulere humøret ditt.

Så, hvis du spiser mye stekt kylling, du gir i hovedsak tarmene dine med inflammatoriske ingredienser og får flere dårlige bakterier til å vokse. Dette kan hemme antall gode bakterier tarmen din produserer og derfor, påvirke energinivået og humøret.

4

Du kan øke risikoen for død.

Shutterstock

Vi vet at dette høres veldig dramatisk ut, men stol på oss, vitenskapen kan støtte det. En studie fra 2019 publisert i BMJ avslørte at kvinner som spiste en porsjon stekt kylling minst en gang daglig hadde en 13% høyere risiko for å dø av en hvilken som helst årsak, sammenlignet med de som ikke spiste stekt mat i det hele tatt.

For mer, Husk å lese We Tasted 10 Chicken Noodle Soups, og dette er det beste.