Hjem >> ernæring >> De 3 verste spisevanene for midjen din,

De 3 verste spisevanene for midjen din,

Ifølge New Study

Du laster opp tallerkenen din, ta store biter, og hastigheten gjennom måltidet som om det er en konkurranse. Selv om det kan virke effektivt, Det kan også sabotere målene dine for vekttap eller vektvedlikehold, ifølge forskning presentert på Nutrition 2021 Live online -konferansen.

Forskere serverte 44 deltakere makaroni og ost en gang i uken i fire uker og timet hastigheten deltakerne spiste og størrelsen på bittene. Porsjonsstørrelsene var forskjellige hver uke.

Gjennomsnittlig, de spiste 43% mer da porsjonsstørrelsen ble økt med 75%. Uansett porsjonsstørrelse, deltakere som spiste raskere og tok større biter hadde en tendens til å spise mer, forskere bemerket.

De antydet at dette sannsynligvis er et resultat av "redusert orosensorisk eksponering, "noen ganger kalt OSE, som betyr hvordan maten føles i munnen mens du spiser den. Selv om dette ikke har en tendens til å få mye anerkjennelse sammenlignet med kalorimengder og porsjonsstørrelser, OSE kan ha stor effekt på hvordan du spiser.

Shutterstock

Tidligere studier om OSE fant at hvis du har høyere nivåer av den stimuleringen - noe du kan oppnå ved å spise langsommere og mer bevisst - har det en tendens til å hjelpe deg til å føle deg mett før enn hvis du tar store biter og tygger mindre. Denne forskningen legger til at den svært lave OSE av sukkerholdige drikker, for eksempel, er en av grunnene til at de har en tendens til å bli fortært raskt og i større mengder, gjør dem problematiske for vekttap.

Bevissthet kan hjelpe med å endre det, så vel som de tre vanene som ble fremhevet i den nylige studien. Vanessa Rissetto, RD, bemerker at det kan føles rart å begynne å være mer oppmerksom når du spiser hvis du alltid har hatt en vane med å spise raskt og ta store biter, men det er verdt å gjøre en innsats.

"Den beste tilnærmingen er å se dette som et morsomt eksperiment i stedet for en skremmende oppgave å prøve å være fullt til stede for hver eneste bit, " hun sier.

Rissetto råder klienter til å begynne med en informasjonskapsel - en mat som mange ofte spiser raskt og deretter går videre til den neste. Hun foreslår at de ser nøye på det, legg merke til hvordan det lukter, og ta veldig små biter, spis den sakte ved å svelge hver bit før du tar en annen.

"Vanligvis, folk innser at de kan gjøre med bare en informasjonskapsel, og ikke en erme av dem, fra denne øvelsen, " hun sier.

Som enhver vane, det kan ta tid å implementere, og hun understreker at du ikke trenger å få hvert måltid til å vare i flere timer. I stedet, bygge mer bevissthet inn i måltidet, tar beskjedne porsjoner til å starte, og å sette pris på teksturen på maten din kan gå langt mot å forhindre overspising.

For flere tips, sørg for å sjekke ut 5 måter å stoppe overspising akkurat nå, Sier psykolog.