Hjem >> ernæring >> Alle staters signaturretter - rangert

Alle staters signaturretter - rangert

En del av moroa ved å reise er å nyte det lokale kjøkkenet. Og det er sant, selv om du bor i USA - hver stat har spesialmat, tross alt. Du vet, maten som tilfeldigvis smaker akkurat så mye bedre fordi du er i en bestemt tilstand. (Hvis du noen gang har hatt en bagel i New York, så forstår du hvorfor det bare ikke er det samme andre steder!)

Men når du tenker på hva du skal spise fra et ernæringssynspunkt, hvordan stabler klassiske statsretter?

Så om du skal på biltur i sommer eller bare utforske din egen tilstand, vi avdekket hvor sunn hver stats mest elskede mat er, takket være funn fra Optibacs ernæringsterapeuter. De fortsatte og gjorde en studie der de analyserte hver stats signaturrett og sammenlignet dem med hverandre, ser på noen viktige faktorer:

  • De mest ernæringsmessig balanserte rettene (basert på deres mikronæringsstoffer)
  • De mest kalorifulle rettene
  • De mest proteinrike rettene
  • Søte vs salte retter (Er de søte rettene generelt mer ernæringsmessig balansert enn de andre - eller omvendt?)
  • Sunne alternativer for noen av de mindre ernæringsmessige rettene

Lurer du på hvordan det gikk med maten i staten din? Her er Optibacs sammenbrudd av hver amerikanske stats signaturrett, rangert fra de minst næringsrike til de mest næringsrike. Og for mer, sjekk ut disse 15 klassiske amerikanske desserter som fortjener et comeback.

50

Arkansas:Stekte pickles

Shutterstock

Arkansas er hjemmet til retten som er stekte pickles. Mens velsmakende, den scoret den laveste av alle statens retter, siden den har svært få av de essensielle mikronæringsstoffene som trengs for å holde en sunn, godt balansert kosthold. Plus, frityrstekning av pickles øker mengden natrium og totale kalorier. Dette er definitivt en mat du bare vil spise en gang i en blå måne!

49

Iowa:Tørrherdet bacon

Shutterstock

Bacon gjør omtrent alt bedre, og i Iowa, de får det. Mens denne parabolen er pakket i protein, det gjør det ikke nødvendigvis til det sunneste alternativet.

48

Virginia:Røkt skinke

Shutterstock

Mens en røkt skinke kan gi tonnevis av smak, den er også full av natrium. Hvis du virkelig vil unne deg mens du er i Virginia, bare hold porsjonen liten.

47

Nebraska:Runza

Shutterstock

Er du ikke sikker på hva runza er? Vi vil, Det er en bolle som tilfeldigvis er fylt med kjøttdeig og kål. En ekte Nebraskan -stift, men en du ikke vil spise hele tiden.

46

Utah:Begravelsespoteter

Shutterstock

Vi vet, navnet på denne retten er litt dyster. Derimot, det er ment å være en rett som gir all komfort. Den består av frosne hasjbrune, ost, rømme, en boks fløte med kyllingsuppe, smør og hakket løk som er drysset med smørret, og knuste cornflakes. I Utah, det er en gryte som sies å være laget til middager etter begravelsen. Det er sant at klassisk komfortmat egentlig ikke pleier å være sunt, og denne retten er et godt eksempel.

45

Michigan:Coney Dog

Shutterstock

Åh, pølsen. En amerikansk stift. I Michigan, en Coney Dog er bestillingen, noe som betyr at pølsen er fylt med mer chili, løk, og sennep. Å tilsette mer kjøtt på et kjøttbasert måltid kan være litt problematisk for helsen din, selv om!

Leter du etter flere nyttige tips? Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

44

Oklahoma:Kyllingstekt biff

Shutterstock

Biff er panert som en kyllingkotelett og stekt til gylden perfeksjon? Nydelig, ja. Bra for din generelle helse? Ikke så mye!

43

Mississippi:Steinbit

Shutterstock

Når du er i Mississippi og du er i humør for steinbit, kanskje bestille en grillet versjon.

42

Tennessee Hot Chicken

Shutterstock

I Tennessee, du vil sannsynligvis finne tonnevis med varm kylling. Det betyr at du skal glede deg over stekt kylling som er fylt med krydder, så du vet at den gir et spark. Stekte retter er de du alltid vil spise med måte, og med tilsatte krydder, du ser på et natriumtungt måltid.

41

Alaska:Laks

Shutterstock

Laks er ofte et godt valg for deg, så bare vær sikker på at du holder øye med hvordan det er forberedt på å sikre at du får de maksimale helsemessige fordelene.

40

Colorado:Lam

Shutterstock

En gang til, alt kommer ned på hvordan lammet er tilberedt mens du spiser ute i Colorado!

39

Vermont:Maple Cream Pie

Shutterstock

Det er egentlig ikke så veldig overraskende at Vermonts signaturrett er sentrert rundt lønn. En lønnekrem er, som du sannsynligvis gjettet, en sukkerfylt godbit.

38

Massachusetts:Clam Chowder

Shutterstock

Massachusetts og muslingekjøttet går bare sammen, ikke sant? Når du besøker, å prøve noen muslinger i New England-stil er et must. Men husk at enhver krembasert suppe automatisk blir slått ned noen ulemper.

37

Idaho:Fingerbiff

Shutterstock

I Idaho, det er ikke kyllingfingrene som hersker, men fingerbiffene. Det er riktig, det er biff som er stekt og frityrstekt, som utgjør statens signaturrett. Prøv noen få og ring det en dag etter det!

36

Indiana:Sugar Cream Pie

Shutterstock

Hvis du aldri har hatt en sukkerpannepai før, da har du kanskje ikke kommet til Indiana ennå! Det er en regional favoritt laget av en smøraktig skorpe som er fylt med en fyldig vaniljesaus. Sukkeroverbelastning, ja, men noe du bør smake minst en gang i livet!

35

New Jersey:svinekjøtt

Shutterstock

Hvis du noen gang har spist en bagelsmørbrød i New Jersey, så vet du nøyaktig hva svinekjøttrulle er. For de som ikke er kjent med frokostkjøttet, det er egentlig Jersey's versjon av skinke. Og sammen med noen egg og ost, det gir bacon en sann run for pengene. Men, du vet, det er et bearbeidet kjøtt, så ikke det aller beste morgenmåltidet der ute.

34

Nord -Dakota:Jordbær -rabarbra -pai

Shutterstock

En fruktbasert kake kanter litt ut av andre paier på denne listen.

33

Ohio:Cincinnati Chili

Shutterstock

Cincinnati Chili er en av de viktigste amerikanske rettene som for alltid vil forbli en ting. Og ja, den spises ofte over en bolle med spaghetti eller serveres sammen med noen østerskjeks.

32

South Carolina:Reker og grits

Shutterstock

Kombinasjonen av reker og grus er en ekte sørlig stift. Du vil definitivt prøve noen når du er i South Carolina, men bare prøv å ikke spise dette hver en dag.

31

North Carolina:Pulled Pork

Shutterstock

Pulled pork er en velsmakende måte å nyte kjøttet på, men måten den er tilberedt på kan påvirke mengden natrium og til og med sukker du kan spise.

30

West Virginia:Pepperoni Rolls

Shutterstock

En brødrulle som er fylt med pepperoni og ost? Det er i utgangspunktet som en bærbar pizza! Pepperoni er nok et bearbeidet kjøtt, så dette er ikke nødvendigvis noe du vil spise ofte. Men når du er i West Virginia!

29

Wyoming:Bison Biff

Shutterstock

Bisonkjøtt er ikke lett å finne i alle deler av landet, men Wyoming er en av de delstatene hvor du enkelt kan prøve denne retten.

28

Texas:BBQ Brisket

Shutterstock

Denne brystet vil uten tvil være fylt med smak, det er sikkert!

27

Florida:Key Lime Pie

Shutterstock

Key lime juice, eggeplommer, og søtet kondensert melk kommer sammen for å lage Florida søte godbiter som er nøkkelen lime pie.

26

Hawaii:Loco Moco

Shutterstock

Loco Moco er en hawaiisk rett som består av hvit ris som er toppet med et stekt egg og en saus. Et måltid i livet hvis vi sier det selv, så prøv det når du besøker staten.

25

Louisiana:Gumbo

Shutterstock

I Louisiana, gumbo er et måltid som ingen kan motstå å prøve.

24

Nevada:Rekekocktail

Shutterstock

Reker er fylt med protein, som er et pluss. Du vil være forsiktig når det gjelder cocktailsausen, som restauranter kan ha en tendens til å fylle sitt med natrium. Litt går langt!

23

New Mexico:Tamales

Shutterstock

Denne tradisjonelle retten består av masa som er dampet i maisskall. En autentisk rett du vil prøve!

22

New York:Bagels

Shutterstock

Du har ikke hatt en skikkelig bagel før du har fått en fra New York. Enkelt og greit som det!

21

South Dakota:Fasan

Shutterstock

Fasan er et kjøtt som vanligvis finnes i South Dakota og gir deg en god porsjon protein.

20

Illinois:Deep Dish Pizza

Shutterstock

Det er en langvarig kamp mellom pizzaer i New York og Chicago-stil. Så det er ingen overraskelse at Illinois 'statsmat er pizzaen med dype retter. Prøv å holde deg til bare en skive!

19

Kentucky:Bourbon Balls

Shutterstock

Bourbonballer er en ekte sørlig godbit. De er bite-sized desserter laget med vanilje, pekannøtter, konditoresukker, og bourbon.

18

Oregon:Marionberry Pie

Shutterstock

Marionbær er en rekke bjørnebær som får en dyp lilla farge, som sett i et stykke marionbærpai. En ekte Oregon -stift.

17

Minnesota:Hot Dish

Shutterstock

Hotdish er en ganske unik oppskrift på en gryte som ofte inneholder tater tots. Bare i Minnesota!

16

Missouri:Ristet Ravioli

Shutterstock

En bakt, brødsmuldret ravioli-hvem kan noensinne si nei til det?

15

Maine:Hummerruller

Shutterstock

Hvis du aldri har hatt en hummerrulle før, det er noe du bare må prøve. Du kan vanligvis finne dem på to måter:I en delt topprulle som er fullpakket med kaldt hummerkjøtt kastet med majones, eller en sandwich fylt med varmt kjøtt som har blitt kastet med ferskt trukket smør.

14

Alabama:Pecan Pie

Shutterstock

Pekannøtte kan virkelig tilfredsstille det suget etter noe søtt, og har likevel litt knas. Når du er i Alabama, gå for en skive!

1. 3

Arizona:Chimichangas

Shutterstock

I den sørvestlige delen av USA, Du finner mange meksikansk-inspirerte retter. Arizona handler om chimichanga, som er en stekt burrito.

12

Montana:Bison kjøttboller

Shutterstock

I Montana, du kan nyte litt, og det er et proteinpakket og vitaminpakket alternativ til vanlig biff.

11

Rhode Island:Fylte muslinger

Shutterstock

Når du er ute etter sjømat i Rhode Island, fylte muslinger er et deilig valg.

10

Georgia:Peach Cobbler

Shutterstock

Georgia er en stat kjent for sine fersken, så, selvfølgelig, fersken skomaker er tallerkenen.

9

New Hampshire:Apple Cider Donuts

Shutterstock

Overrasket over å se en godbit på nr. 9 -stedet? Vi vil, disse eplecider donuts blir vanligvis bakt i stedet for fritert, så det gir dem den litt bedre for deg-kanten, sammen med kjerneingrediensene i eplecidereddik og en krydder laget av kanel, Kardemomme, og muskatnøtt.

8

Wisconsin:Cheese Curds

Shutterstock

Ostemasse er en av de rettene du kan få hvis du får sjansen, du må oppleve det selv.

7

Pennsylvania:Philly Cheesesteak

Shutterstock

Ta dette som ditt tegn for å prøve en Philly cheesesteak! Det er egentlig bare noe med smeltet ost, løk, paprika, og sopp som samles i en sandwich.

6

Kansas:Bierocks

Shutterstock

Hvis du aldri har hatt bierocks før, Du tror kanskje bare at du henter en standard brødrulle. En bit, og du vil raskt legge merke til at du faktisk spiser kål, kjøtt, og løkfylt deig.

5

Connecticut:White Clam Pizza

Shutterstock

Hvit musling pizza er en stift for matelskere i Connecticut. Det er alt takket være Frank Pepe, som grunnla Frank Pepe Pizzeria Napoletana. Han la muslinger, mozzarella, hvitløk, oregano, og olivenolje på en pizza, og det var denne oppskriften som katapulterte virksomheten hans til suksess. Et annet inntrykk av en typisk pizzaskive, det er sikkert.

4

Delaware:Scrapple

Shutterstock

Ikke helt sikker på hva du ser på her? Vi vil, scrapple er laget av svinekjøtt som er kokt, finhakket, og deretter kombinert med maismel, mel, og krydder til en slurry. Derfra, halvflytende blanding dannes i brød som avkjøles og setter seg. Og der går du!

3

California:Avokado Toast

Shutterstock

Det er ingen hemmelighet at nå du kan finne avokado toast omtrent overalt. Det er en stift på brunsjmenyer og har blitt synonymt med det helsebevisste valget for de som bor i Cali. Avokadoer er lastet opp med tonnevis av helsemessige fordeler, enkelt å gjøre dem til en mat som bør være en kostholdsstift for alle. Plus, avokado toast er veldig fotogen, hvis du handler om det Instagram -livet.

2

Maryland:Crab Cakes

Shutterstock

I Maryland, krabber er et must-prøve. Og hvorfor ikke gå for krabbekakene?

1

Washington:Østers

Shutterstock

Vi har endelig nådd den mest næringsrike av alle statlige retter. I Washington, østers er signaturretten som tilfeldigvis er en av de beste matvarene du kan nyte. Østers skryter av det høyeste antallet mikronæringsstoffer av alle statlige retter, ettersom de tilfeldigvis inneholder lite natrium, og likevel relativt høy i jern, vitamin A, og vitamin C.