Hjem >> ernæring >> Å spise denne dietten øker risikoen for kronisk smerte,

Å spise denne dietten øker risikoen for kronisk smerte,

Ny studie finner

Anslagsvis 20,4% av amerikanske voksne lever med kroniske smerter, med personer i alderen 65 år og eldre som mest sannsynlig vil rapportere at de lider av tilstanden. Selv om det er mange medisiner som tar sikte på å lette byrden av kronisk smerte når den allerede har utviklet seg, ny forskning tyder på at det kan være et middel for å redusere risikoen for kronisk smerte - og alt som trengs er noen få kosttilpasninger.

Ifølge en studie fra juni 2021 publisert i tidsskriftet Metabolisme i naturen , Dietter i vestlig stil, som vanligvis er rike på omega-6 flerumettede fettsyrer (PUFA) på grunn av deres inkludering av matvarer som spekemat, hurtigmat, og bearbeidede snacks, er knyttet til økt risiko for kroniske smerter, spesielt blant mennesker med komorbiditeter som diabetes og fedme.

I SLEKT: 10 smerter du aldri bør ignorere, Si leger

University of Texas Health Science Center i San Antonio forfattere som ledet studien fant at både betennelses- og nevropatirelaterte smerter kan forbedres gjennom diettendringer eller bruk av legemidler som kan blokkere frigjøring av PUFA i blodet.

Når studiefaget reduserte mengden PUFA de konsumerte og økte inntaket av omega-3 fettsyrer, smertene deres ble betydelig redusert. Forskerne fant at, blant pasienter med type 2 diabetesrelaterte nevropatiske smerter, høyere hudnivåer av omega-6 fettsyrer var signifikant forbundet med større smerter og bruk av smertelindrende medisiner.

Shutterstock

"Denne artikkelen er et høyt profilert bidrag for et stort uoppfylt oversettelsesbehov, siden det ikke er noen behandlinger som endrer arten av denne nevrologiske sykdommen, "sa José E. Cavazos, MD, PhD, professor i nevrologi, assisterende dekan og direktør for National Institutes of Health-utpekte South Texas Medical Scientist Training Program ved UT Health San Antonio, i en uttalelse.

Dette er ikke første gang forskere har funnet en signifikant sammenheng mellom et vestlig kosthold og kroniske smerter, derimot. I følge en metaanalyse fra 2020 publisert i Journal of Clinical Medicine , mens protein, fett, og sukkerinntak var forbundet med intensiteten av forsøkspersoners smerter, i syv av ni eksperimentelle studier undersøkt, diettendringer var nyttige for å redusere smerter. Nærmere bestemt, forskere fant at en plantebasert spisemåte kan være et spesielt effektivt middel for å redusere kroniske muskuloskeletale smerter.

Hvis du vil forbedre kostholdet ditt, start med å legge til de 7 sunneste matene du kan spise akkurat nå, og for flere sunne kostholdsnyheter levert i innboksen din, Meld deg på vårt nyhetsbrev!