Hjem >> ernæring >> En stor bivirkning av å drikke alkohol på nyrene,

En stor bivirkning av å drikke alkohol på nyrene,

Expert sier

Nyreskader er en av de tankene som virker litt viscerale:Bare tenkte å skade nyrene kan få deg til å føle et snev av smerte. En nyrespesialist i Cleveland Clinic forklarer hvordan en vane - det vil si drikking-kan forårsake langvarig skade på nyrene, i tillegg til det du kanskje allerede har hørt om effekten på leveren din.

Dr. Shane Bobart, MD, er en nefrolog ved et campus i Florida ved Cleveland Clinic. Bobart forklarer, via sykehussystemets blogg, at leveren din ikke er det eneste organet som blir påvirket når du drikker. Alkohol påvirker også nyrene, hvilken, ifølge klinikken, er ansvarlig for å filtrere avfall ut av blodet ditt, regulerer balansen mellom vann og mineraler i kroppen, og produserer hormoner.

De utfører noen alvorlig viktige oppgaver, Ikke sant? Vi vil, få dette:Cleveland Clinic forklarer at nedkastning av fem eller flere drinker på en kort periode kan føre til at giftstoffer fra alkohol "bygger seg opp i blodet ditt så raskt at nyrene ikke kan opprettholde riktig væskebalanse." Dette kan forårsake det som kalles "akutt nyreskade, "og det kan føre til kronisk nyresykdom.

Binge-drikking er ikke den eneste faren:En alkoholvane over tid kan doble risikoen for å utvikle nyresykdom, som Clinic krediterer National Kidney Foundation med å påpeke.

Shutterstock

Lengre, mens Bobart sa at bevisene har vært minimale for å demonstrere at alkohol er direkte ansvarlig for nyrestein og nyresmerter, det vi vet at alkohol kan dehydrere kroppen, hvilken, i virkeligheten, kan føre til disse problemene. (Au.)

Og sist, sier Cleveland Clinic, "kronisk alkoholbruk" kan være en årsak til leversykdom, som kan hindre riktig blodstrøm til nyrene.

Alt dette å si, mens leveren vår kan virke jernkledd, det er ikke - men nyrene gjør også massevis av viktig arbeid for å avgifte systemet når du drikker. Det er en god påminnelse om at selv om sommeren er tilbake i år, å holde kroppen sunn og balansert er en god grunn til ikke å miste tellingen av hvor mye du drikker.

Les en stor bivirkning av å drikke Hard Seltzer, Sier ekspert, og sjekk ut:

  • Den beste alkoholholdige drikken å drikke nr. 1, Sier diettist
  • Den første årsaken til diabetes, Ifølge leger
  • En av de viktigste effektene å drikke kaffe har på leverhelsen din, Sier New Study