Hjem >> ernæring >> Overraskende bivirkninger av å ta vitamin A -tilskudd,

Overraskende bivirkninger av å ta vitamin A -tilskudd,

Sier Science

Du har sannsynligvis hørt noen fortelle deg at å spise gulrøtter kan hjelpe deg med øynene, og sannheten sies, det er ikke noe falskt i det utsagnet. Gulrøtter - sammen med søte poteter, oransje paprika, butternut squash, og til og med spinat eller grønnkål-er alle matvarer som inneholder betakaroten, et fettløselig vitamin som omdannes til vitamin A når det inntas. Å ha tilstrekkelig mengde vitamin A er ikke bare bra for øyehelsen din, men også huden din og kan til og med bidra til å redusere risikoen for å utvikle kroniske sykdommer.

Men hva om du ikke spiser nok av denne typen mat i kostholdet ditt? Hvis legen din har anbefalt deg å legge til vitamin A -tilskudd i rutinen, Det er noen få bivirkninger - både gode og dårlige - som du kan oppleve mens du tar dem. Her er det du trenger å vite i henhold til den siste forskningen, og hvis du leter etter enda flere sunne spisetips etter, sjekk ut vår liste over de 7 sunneste matene du kan spise akkurat nå.

1

Risikoen for kreftdiagnose reduseres.

Shutterstock

Mange studier viser faktisk hvordan å ha tilstrekkelig mengde vitamin A kan hjelpe med å redusere risikoen for kreftdiagnose. Nærmere bestemt, vitamin A kan bidra til å redusere risikoen for lungekreft og hudkreft.

I slekt: Denne eksakte dietten reduserer risikoen for kreft og hjertesykdom, Expert sier

2

Huden din vil bli beskyttet.

Shutterstock

Ikke misforstå oss - du bør fortsatt bruke solkrem hvis du skal være ute lenge. Derimot, vitamin A er viktig for både de øvre og nedre hudlagene for å forhindre solskader fordi det kan avbryte prosessen med å bryte ned kollagen. Kollagen er et protein i kroppen din som bidrar til å holde leddene sunne og huden stram og glatt.

Her er de 12 beste vitamin A -matene for hud, Hår, og øyehelse.

3

Du kan føle deg kvalm hvis du har for mye.

Shutterstock / Taras Mikhailyuk

Ifølge National Institutes of Health, tar for mye vitamin A kan være skadelig for kroppen din og kan forårsake kvalme, samt svimmelhet, hodepine, og vondt i magen.

4

Du får bedre syn når du blir eldre.

Shutterstock

National Institutes of Health påpeker også hvordan å ta vitamin A-tilskudd (eller få tilstrekkelig mengde vitamin A i kostholdet ditt) kan hjelpe med aldersrelatert makuladegenerasjon-noe som fører til tap av syn når folk blir eldre.

5

Det beskytter deg mot frie radikaler.

Shutterstock

Ifølge Mayo Clinic, vitamin A har kraftige antioksidantegenskaper. Antioksidanter er viktige for å beskytte cellene dine mot frie radikaler, som senere kan forårsake utvikling av kroniske sykdommer som hjertesykdom og kreft.

Få enda flere sunne spisetips rett i innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev! Deretter, les disse neste:

  • De beste kosttilskuddene for fordøyelse, Ifølge diettister
  • Disse 14 populære vekttapstilskuddene virker ikke, Ny studie sier
  • En viktig effekt av å ta vitamin D -tilskudd, Sier New Study