Hjem >> ernæring >> Disse matvarene øker risikoen for hjertesykdom,

Disse matvarene øker risikoen for hjertesykdom,

Sier diettist

Vekttap er ikke den eneste grunnen til å spise sunt. Selv om det er vanlig at grunnen til å spise et sunt kosthold er vekttap alene, i virkeligheten, Det er mange andre grunner til å ta hensyn når det gjelder å spise sunnere. Lang levetid er en av de faktorene som er knyttet til et sunnere kosthold, spesielt på grunn av redusert risiko for kroniske sykdommer. Det er riktig, dietten din kan spille en rolle for kroppens helse og evne til å avverge visse sykdommer - inkludert hjertesykdom. Det er derfor det er viktig å kjenne maten som er god å spise for hjertets helse, så vel som maten som kan øke risikoen for hjertesykdom.

Toby Smithson, MS, RDN, CDCES, FAND, Diabetes livsstilsekspert, Diabetes hver dag, og forfatter av Diabetes måltidsplanlegging og ernæring for dummies , deler noen innsikt i maten som kan øke risikoen for hjertesykdom nedenfor. Deretter, sørg for å lese deg opp på vår liste over de 100 usunneste matvarene på planeten.

1

Kokosnøtt

"Mens kokosnøtt-inkludert kokosolje-er en plantebasert fettkilde, det er spesielt høyt i mettet fett, "sier Smithson." Faktisk, kokosolje har et høyere innhold av mettet fett enn smør. Mettet fett øker ditt elendige LDL -kolesterol. Bare 5 til 6% av de totale kaloriene dine skal komme fra mettet fett - og det øker veldig raskt. Basert på en 2, 000 kalorier per dag diett, Du bør holde mettet fett til mindre enn 5 gram per måltid. "

For å sette dette i perspektiv, en spiseskje kokosolje inneholder hele 12 gram mettet fett - som er 92% av din anbefalte daglige grense, ifølge American Heart Association (AHA).

Relatert:Er koblingen mellom mettet fett og hjertesykdom en myte?

2

Spekemat

Shutterstock

"Begrens porsjoner av spekemat og kjøttpålegg inkludert frokostpølse, "sier Smithson." Både innholdet av mettet fett og natrium er høyt i disse produktene. "

Ifølge en studie publisert av The American Journal of Nutrition , å spise en større mengde bearbeidet kjøtt (over 150 gram i uken) har vært knyttet til en 50% økt risiko for å utvikle kardiovaskulær sykdom.

3

Suppe

Shutterstock

Mens suppe pleier å ha fasaden av å være sunn, hvis du ikke er forsiktig med typen suppe du tar, du kan lett innta mer natrium enn kroppen din trenger - noe som er en nøkkelfaktor for å øke risikoen for hjertesykdom.

"Natriuminnholdet i bare en porsjon butikk eller restaurant kjøpt suppe kan være så høyt som tre fjerdedeler av de totale milligram natrium som kreves per dag, "sier Smithson.

I stedet, ta en av disse 14 beste lav-natrium hermetiserte suppene for hjertehelse, eller lag en av våre 20 beste oppskrifter på slow cooker suppe.

4

Sukkerholdig mat

Shutterstock

"Sukkerholdig mat som honning, søtet juice, søt te, sukkertøy, lønnesirup, syltetøy, og gelé er alle konsentrerte søtsaker som øker triglyseridnivået, "sier Smithson." Kombinasjonen av høye triglyserider, lavt HDL "godt" kolesterol, og høyt elendig LDL -kolesterol har vist seg å tette arteriene, noe som øker risikoen for hjerteinfarkt eller slag. "

Selv om disse matvarene kan øke risikoen for hjertesykdom, hvis du fortsatt liker dem, Det er viktig å dele dem ut og holde inntaket på et minimum.

Få enda flere sunne spisetips rett i innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev! Etter, les disse:

  • Den beste maten som kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom
  • Matlaging med denne oljen reduserer risikoen for hjertesykdom og kolesterol, Ny studie sier
  • Denne ene maten kan redusere risikoen for hjertesykdom, Ny studie sier