Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du spiser squash

Hva skjer med kroppen din når du spiser squash

Hvis du prøver å øke det daglige inntaket av grønnsaker, tenk utenfor salatskålen. Enten du fyller dem med dine favorittproteiner og krydder for å lage squashbåter eller spiralisere dem til zoodles, næringsrik courgette er et smart tillegg til enhver måltidsplan.

Fordelene med courgette strekker seg langt utover å gjøre din vanlige meny morsommere, selv om. Les videre for å finne ut hva som skjer med kroppen din når du spiser squash, ifølge vitenskapen. Og for flere flotte tillegg til kostholdet ditt, sjekk ut de 7 sunneste matene du kan spise akkurat nå.

1

Du kan redusere kreftrisikoen.

Shutterstock

Enten du har en familiehistorie med kreft eller andre risikofaktorer for tilstanden, å legge litt courgette til din vanlige måltidsplan kan hjelpe deg med å beskytte deg i det lange løp. En forskningsanalyse publisert i tidsskriftet Næringsstoffer i 2017 fastslått at courgette ikke bare viste kreftbekjempende egenskaper, men det økte også dødsraten for visse typer kreftceller. For flere måter å redusere sjansene for å utvikle denne sykdommen, sjekk ut de 50 beste matvarene som senker kreftrisikoen.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Du kan gå ned i vekt.

Shutterstock

Courgette er en rikelig kilde til karotenoider - inkludert lutein, betakaroten, og zeaxanthin - som er typer plantepigmenter som ofte finnes i frukt og grønnsaker med gult, rød, og oransje nyanser. For de som prøver å gå ned i vekt, Økende forbruk av karotenoider er et spesielt smart valg:en studie fra 2012 publisert i tidsskriftet Ernæring og diabetes fant at høyere nivåer av karotenoider i studienes blod var knyttet til høyere vekttap og fett tap. For flere enkle måter å slanke deg på, sjekk ut disse 15 undervurderte tipsene for vekttap som faktisk fungerer.

3

Du kan redusere risikoen for hjertesykdom.

Shutterstock

Å legge litt courgette til kostholdet ditt kan bare være den enkleste måten å forbedre hjertets helse. I en studie publisert i Sirkulasjonsforskning i 2018, 29, 103 var menn observert over en treårig studieperiode og 31-års oppfølgingsperiode. Det forskerne oppdaget var at de med høyere serum-beta-karotenivåer hadde lavere forekomst av både hjertesykdom og hjerneslag, samt lavere dødelighetsgrader av enhver årsak.

4

Du kan forbedre immunhelsen din.

Shutterstock

Du trenger ikke å henvende deg til sitrusfrukter for å øke diettinntaket av vitamin C - courgette er en rikelig kilde til det essensielle næringsstoffet. I en enkelt stor courgette, du får 57,8 milligram vitamin C, mer enn 60 prosent av RDA for menn og over 75 prosent av RDA for kvinner. Og med alt det vitamin C kommer en stor immunforsterkning - flere studier har vist at tilstrekkelige nivåer av vitamin C i serum kan ha en forebyggende effekt mot infeksjon og kan redusere alvorlighetsgraden og varigheten av sykdom blant dem som blir syke.

5

Du kan regulere fordøyelsen.

Shutterstock

Hvis fordøyelsen din har vært treg så sent, å legge litt courgette til måltidsplanen din kan hjelpe. I tillegg til å være en rik vannkilde, som kan hjelpe til med å flytte mat gjennom fordøyelseskanalen, en enkelt medium courgette pakker to gram fiber - åtte prosent av din daglige RDA - som kan gjøre fordøyelsen mer regelmessig på kort tid. Og for flere måter å gjøre tarmen gladere og sunnere, sjekk ut disse 20 matvarene som lindrer tarmproblemene dine, Ifølge diettister.

Les disse neste:

  • En stor bivirkning av å spise kirsebær, Si dietister
  • Overraskende bivirkninger av å ikke spise nok grønnsaker, Sier Science
  • Den beste grønnsaken å spise, Ifølge en diettist