Hjem >> ernæring >> Populære matvarer som sakte eldes etter 50,

Populære matvarer som sakte eldes etter 50,

Si dietister

Dessverre er det ingen ungdomskilde. Derimot, selv om vi ikke kan stoppe aldringsprosessen, vi kan fortsatt være klar over hvordan vi behandler kroppen vår i prosessen. Maten og næringsstoffene vi gir kroppen vår når vi blir eldre, vil være en av de beste måtene vi kan ta vare på oss selv på.

Men hvordan vet vi hvilke matvarer som er mest nyttige når det gjelder å skru ned aldringsskiven? Heldigvis, vi snakket med flere dietister, leger, og ernæringseksperter for å finne svarene. Les videre for å lære om populære matvarer som senker aldring etter 50 år, og sørg for å også sjekke ut populære matvarer du aldri bør spise etter 50.

1

Avokado

For de som ønsker å bli eldre, avokado kan være et nyttig tillegg. Laura Burak, MS, RD , grunnlegger av GetNaked® Nutrition og forfatter av Slanking med Smoothies , sier at avokado er en nødvendig del av hennes daglige liv. "Rik på hjertesunt fett og fiber, B -vitaminer, kalium og vitamin A, C, E og K, avokado er ikke bare nyttig for å beskytte oss mot den uunngåelige aldringsprosessen, men de er også tilfredsstillende og deilige. Plus, de gjør måltidene dine glade, som igjen gjør deg glad, og sier de ikke at lykkeligere mennesker lever lenger? "

Når det gjelder å opprettholde den glødende huden, Melissa Mitri, RD sier avokado er en pålitelig kilde. "Avokado er en rik kilde til betennelsesbekjempende fett som fremmer glatt, glødende hud, "sier Mitri, "og de er rike på vitamin A, som kan hjelpe kroppen til å kaste døde hudceller. "

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Fet fisk

Visse fisketyper med rikelig med omega-3 fettsyrer, som laks, torsk, og sild, har vist seg å hjelpe mot betennelse i aldrende hud, i tillegg til å redusere risikoen for Alzheimers sykdom. Forskning viser at fet fisk har evnen til å bremse og noen ganger forhindre symptomene på Alzheimers sykdom hos aldrende pasienter. I følge en PLEFA Journal artikkel, tatt i betraktning at noen tilfeller av AD er genetiske, det har blitt bevist at et fast kosthold av omega-3 fettsyrer faktisk kan redusere risikoen for å utvikle Alzheimers.

3

Blåbær

Vi vet nå at vitamin A, som også finnes i avokado, kan hjelpe huden vår med å beholde elastisiteten og bekjempe betennelse. "Blåbær er en rik kilde til vitamin A og C, som kan redusere betennelse som kan føre til hudskader og aldring, "sier Mitri.

Blåbær, sammen med jordbær, bjørnebær, og bringebær, har tonnevis av antioksidanter og bioaktive forbindelser, gjør dem til en utrolig kraftig supermat for å bekjempe aldring. "Blåbær inneholder også en spesifikk antioksidant kalt antocyaniner, som kan beskytte huden ved å redusere generell betennelse i kroppen, "sier Mitri.

Relatert:Hva skjer når du spiser blåbær daglig

4

Bladgrønne

Bladrike grønnsaker som grønnkål eller spinat er også kjent for å hjelpe sakte aldring hos mennesker over 50 år. I følge Marie Ruggles, MS, RD, CN, CDE , skaperen av The Whole Foods Quick Start Guide with Tracker, "matvarer som gir høye nivåer av næringsstoffer og antiinflammatoriske forbindelser, er anti-aldring fordi disse forbindelsene beskytter cellene våre og DNA."

Selv om det er massevis av forskjellige matvarer vi kan gå til for å få disse næringsstoffene og forbindelsene, Ruggles mener bladgrønne er noe av det beste. "Fullpakket med vitaminer, mineraler, fiber, og andre bioaktive forbindelser, grønne grønnsaker gir en robust tilførsel av antialdringsforbindelser som er nødvendige daglig, "sier Ruggles." Kokte greener, som sautert baby grønnkål eller en salat med rå mørke grønnsaker fungerer begge veldig bra. "

5

Oliven olje

Olivenolje består hovedsakelig av en enumettet fettsyre som kalles oljesyre, som er en av mange grunner til at det er en så viktig del av et sunt kosthold når vi blir eldre. "Olivenolje har blitt grundig studert som en vanlig sentral ingrediens i kostholdet til Blue Zones, som er områdene i verden der mennesker lever lengst, "sier Burack.

Det er en grunn til at olivenolje er et så populært tillegg til mange folks hudpleierutiner. I følge Ruggles, en grunn til at olivenolje er så bra for aldrende hud, er at forbindelsene etterligner noen av dem i vår egen hud. "Cellemembranene våre består av fettsyrer akkurat som de som tilføres av olivenolje, "sier Ruggles." Celler fornyes stadig og trenger regelmessig tilførsel av fettsyrer fra olivenolje for å produsere nye friske celler. "(Les mer:Hva å spise olivenolje gjør med kroppen din.)

6

Nøtter og frø

Når vi snakker om sunt fett, nøtter er også gode tillegg til et aldringsvennlig kosthold. "Nøtter og frø er plantefôr rik på hjertesunne omega-3-fettsyrer og vitamin E, som kan være gunstig for å reparere huden mot skader når vi blir eldre, "sier Burack.

Vitamin E hjelper ikke bare med å reparere huden vår og opprettholde elastisiteten, men det hjelper også vår generelle helse når vi blir eldre. Det er bevist at når vi blir eldre, vi opplever mer betennelse i kroppen vår. Og ifølge en fransk studie fra 2009 om vitamin E og eldre befolkninger, vitamin E har vist seg å redusere denne betennelsen, forbedre immunsystemets funksjon, og forbedre stoffskiftet når vi blir eldre.

Les dette neste:

  • Enkle vaner som sakte aldring, I følge Science
  • Beste kosttilskudd for personer over 50 år, Si ernæringseksperter
  • Populære matvarer som eldes raskere, Si dietister