Hjem >> ernæring >> 9 beste matvarer du kan legge til i smoothien din for en flat mage

9 beste matvarer du kan legge til i smoothien din for en flat mage

Hvem elsker ikke en smoothie? Det er en av de beste måtene å lage en fargerik (og superenkel) kulinarisk skapelse. På den andre siden, Det kan også være den perfekte unnskyldningen for å bruke opp en pose med spinat, den siste skålen med peanøttsmør i glasset, og resten av kartongen med mandelmelk i kjøleskapet.

Når det gjelder smoothies og shakes, det er ingen mangel på kombinasjoner. Enten du har en til frokost, lunsj, eller som drivstoff etter trening, smoothies kan tilby et stort ernæringsmessig løft - det vil si hvis du fyller dem med næringsrike ingredienser. Bruk mat som nøttesmør, plantebasert melk, frø, grønnsaker, og pulver kan bidra til å forbedre kostholdet ditt og sikre at du får i deg alle næringsstoffene du trenger.

Best av alt, Disse næringstette matvarene inneholder også fiber som kan hjelpe til med fordøyelsen og redusere oppblåsthet i magen. Bortsett fra smoothies, du kan blande disse ingrediensene til sauser, supper, og ikke-meieriprodukter, eller til og med legge dem til havregryn.

Under, du vil se bare ni plantebaserte matvarer som våre venner på Meatless Monday anbefaler deg å legge til i din neste smoothie. Etter, sørg for å lese den #1 usunneste måten å lage en smoothie, Ifølge en diettist.

1

Frø

Shutterstock

Frø som hamp, chia, og lin er ernæringsmessig tett og kan enkelt tilsettes i smoothies for å gi ekstra fiber, sunt fett, og protein. Tre spiseskjeer hampefrø inneholder nesten 10 gram protein, mens chiafrø er en utmerket kilde til omega-3 fettsyrer. For litt ekstra tekstur, Prøv å strø forskjellige typer frø på toppen av denne grønne smoothie -bollen.

Ikke gå glipp av en stor effekt av å spise linfrø, Sier Science.

2

Avokado

Louis Hansel/ Unsplash

Skjær dem opp og legg dem på toast eller terning og mos dem for en enkel guacamoleoppskrift. Avokado er en utmerket kilde til sunt fett som kan hjelpe deg med å bli mett og mett. Frukten er full av sunt fett og inneholder en mengde andre næringsstoffer, inkludert vitamin C, E, K, B6, folat, og kalium. Plus, de er kremete og deilige, som gjør dem til et ideelt tillegg til smoothies. Ta en titt på 40+ beste smoothies noensinne for vekttap.

3

Blomkålsris

Shutterstock

Frossen blomkålris er en fin måte å tilsette litt fiber, vitamin C, folat, og kolin (et essensielt næringsstoff som regulerer humøret, hukommelse, og andre funksjoner) i kostholdet ditt. Blomkålsris er tørt i seg selv, så du vil ikke engang legge merke til det i smoothien din. Prøv denne Berry Blomkålssmoothien fra Tone It Up -jentene!

4

Bladgrønne

Shutterstock

En smoothie er en fin måte å få din daglige dose med grønne grønnsaker. Ved å slippe noen håndfuller spinat eller grønnkål i morgenblandingen, du tilfører effektivt et bredt spekter av næringsstoffer, inkludert vitamin C, EN, og E, folsyre, jern, kalium, magnesium, og kalsium. For å maskere smaken av rå greener, tilsett en rekke frosne frukter og nøttesmør. For ideer, sjekk ut de 25 beste vekttapssmoothiene noensinne! Og apropos nøttesmør ...

5

Nøttesmør

Shutterstock

En skje med peanøtt, cashew, solsikke, eller mandelsmør kan få en smoothie til å smake som en nøtteaktig, ristet dessert. Men et par spiseskjeer nøttesmør kan også forbedre drikken din med protein, antioksidanter, sunt fett, og essensielle mineraler som magnesium og selen. Nøttsmør er energitett, gjør dem til et flott tillegg til frokosten din.

6

Plant melk

Shutterstock

I dag, mest kommersielle plantemelk alternativer som mandel, ert, soya, og havre, er forsterket med vitaminer og mineraler som vitamin B12 og kalsium. Av denne grunn, de gir en utmerket smoothie -ingrediens, spesielt hvis du ønsker å erstatte animalske produkter i kostholdet ditt mens du fortsatt oppnår den kremete teksturen.

Hver variant av plantemelk er litt forskjellig i smak og tekstur, men de fleste av dem gir en behagelig kremhet når de blandes med andre frukter og grønnsaker. Denne banan date-smoothien med fire ingredienser er enkel å lage og smaker som en godbit.

7

Plantebasert proteinpulver

Shutterstock

Selv om et plantebasert kosthold gir den anbefalte daglige mengden protein, å legge en skje proteinpulver til en smoothie eller shake er en god måte å holde seg mett på eller hjelpe kroppen din til å komme seg etter treningen. Proteinet i disse pulverene kommer ofte fra en kombinasjon av erter, frø, ris, eller soya.

Men før du går ut og fyller på proteinpulvertilførselen din, sørg for å sjekke The One Protein Powder You Never Never Buy, Si eksperter.

8

Spirulina

Shutterstock

Sikker, en skje tørket alger i frokostsmoothien din høres kanskje ikke appetittvekkende ut, men ernæringsmessige fordeler med denne supermat gjør det verdt det. Spirulina-også kjent som blågrønne alger-er en god proteinkilde og en rik kilde til B-vitaminer. Forskning viser at spirulina også kan ha smertelindring og antiinflammatoriske egenskaper. Og det smaker virkelig ikke dårlig i det hele tatt når det blandes i en søt drink som denne blå spirulina -smoothien med vanilje og kokos fra Veggiekins.

9

Tofu

Shutterstock

Den myke konsistensen og den relativt nøytrale smaken av tofu gjør den til en flott ingrediens å tilsette i smoothies. For ikke å nevne, det soyabaserte produktet er billig, holder seg i kjøleskapet i noen uker, og tilbyr en god kilde til plantebasert protein, kalsium, og jern. For inspirasjon, sjekk oppskriften på denne plantebaserte sjokolade-tofu-smoothien med Reishi-sopp.

For mer, sørg for å melde deg på vårt nyhetsbrev.