Hjem >> ernæring >> Beste matvarer som øker hukommelsen etter 40,

Beste matvarer som øker hukommelsen etter 40,

Si dietister

Det er lett å tenke på at vi ikke begynner å miste hukommelsen før vi er godt opp i 70- og 80 -årene, men dette er rett og slett ikke sant. En studie fra 2012 fant at vår erkjennelse kan begynne å synke så tidlig som 45, og en annen studie fant at den kan begynne så tidlig som i 20- eller 30 -årene!

Det er ikke nødvendig å få panikk, selv om, fordi mye av vår kognitive helse bestemmes av våre spisevaner og livsstilsvaner. For eksempel, vi kan øke hukommelsen i alle aldre ved å trene regelmessig, får nok søvn, redusere stress, og spise et sunt kosthold.

Men hvordan vet vi hvilken mat vi skal spise når det gjelder omsorg for hjernens helse? Vi snakket med noen få ekspertdiettister for å få innspill om beste matvarer som øker hukommelsen etter 40 år , sammen med noen vanlige måter å spise dem på. Les videre for å lære mer, og for flere sunne spisetips, sørg for å sjekke ut de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Rødbeter

Shutterstock

I følge Nicole Stefanow, MS, RDN , rødbeter er en god mat å spise for et enkelt hukommelsesløft over 40 år.

"Rødbeter er rike på pigmenter som kalles betalains, som bidrar til å forhindre for tidlig hjernealdring og hukommelsestap ved å beskytte mot oksidativt stress og betennelse, "sier Stefanow.

Hvis du ikke er sikker på rødbeter og trenger en kreativ måte å lage dem på, Prøv å lage denne deilige stekte betesalaten med bygg!

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Fet fisk

Shutterstock

"Hjernen bruker omega-3 fett for å bygge hjerne og nerveceller, som er avgjørende for læring og minne, " sier Amy Goodson, MS, RD, CSSD, LD forfatter av Sports Nutrition Playbook "På grunn av det, fet fisk full av omega-3 som laks, ørret, og tunfisk fra albacore er øverst på listen for hjernens helse. "

I følge Rima Kleiner, MS, RD registrert diettist og blogger hos Dish on Fish, laks er en av de beste kildene til omega-3 fettsyrer DHA og EPA. Kleiner sier at "Omega-3 bidrar til å forbedre kardiovaskulær, hjernens helse og kognitive funksjon, og EPA bidrar spesielt til å redusere betennelse i hjernecellene. "

3

Linfrø

Shutterstock

Linfrø er ikke bare en god kilde til protein og fiber, men de er tilsynelatende gode for å øke hukommelsen din også!

"Linfrø er rike på en type omega-3 fettsyrer:alfa-linolensyre (ALA), "sier registrert diettist Rachel Fine, RD , eier av To The Pointe Nutrition. "ALA-fettsyrer omdannes i kroppen til EPA og DHA:to veldig viktige omega-3-er for hjernens helse, "Fine legger til.

Fine nevner også at du må male hele linfrø for å fordøye dem og få de fulle helsemessige fordelene. Den gode nyheten er at du kan lage omtrent alt med linfrø, som disse sunne kjernemelkpannekakene eller denne kremete gulrotkake -smoothien.

4

Mandler

Shutterstock

Registrert diettist ernæringsfysiolog Ashley Larsen, RDN mener at sunt fett fra nøtter og frø er nøkkelen til å holde en skarp hjerne og øke hukommelsen.

"Mandler inneholder mye enumettet fett, sier Larsen, "som ikke bare hjelper til med å senke kolesterolet, men også kan forbedre kognitiv funksjon." Larsen siterte også en studie av 480 eldre kvinner, som viste at "de som spiste mer enumettet fett i kostholdet over 3 år hadde mindre kognitiv tilbakegang."

5

Brokkoli og andre korsblomstret grønnsaker

Shutterstock

I følge Lee Jackson, LDN, RDN , brokkoli og andre cruciferous grønnsaker som blomkål, kål, kål, og rosenkål er knyttet til bedre hukommelse og forbedret kognitiv funksjon.

"Brokkoli er høy i sulforaphane , som er en antioksidant som bidrar til å bekjempe betennelse, "sier Jackson, "og kronisk betennelse har vist seg å føre til hukommelsestap og redusert hjernens helse."

En bonus med brokkoli, ifølge Jackson, er at den er "lastet med fiber, som er viktig for å redusere risikoen for visse kreftformer, i tillegg til å hjelpe kroppen med å opprettholde en sunn vekt. "

6

Oliven olje

Shutterstock

"Bytt ut smør eller margarin for å styrke olivenolje, sier Larsen, "fordi olivenolje er rik på sunne fettstoffer og antioksidanter som kalles polyfenoler, som bidrar til å beskytte hjernecellene våre mot oksidativt stress og skade. "

Larsen foreslår å bruke olivenolje når du tilbereder grønnsaker eller kjøtt, eller drypp det på salater eller brød.

Overraskende, Du kan også bruke olivenolje når du lager din favorittdessert! Du kan prøve noe som denne hjemmelagde sjokoladepuddingen med olivenolje og havsalt, eller denne oppskriften på iskrem med olivenolje for noe søtt og salt!

Les disse neste:

  • Det beste supplementet for hjernen din, Ifølge en lege
  • En effekt av å spise yoghurt kan ha på hjernen din, Ny studie sier
  • Det beste dietten for hjernen din, Sier diettist