Hjem >> ernæring >> En stor effekt av vitamin D på blæren din,

En stor effekt av vitamin D på blæren din,

Ny studie sier

En overaktiv blære kan føles både pinlig og som en stor plage - men hvis du lider av denne tilstanden, du er ikke alene. American Urological Association sier at 33 millioner amerikanere opplever en overaktiv blære. For tiden, Det er mange banebrytende medisiner for å behandle dette ... men hvis du foretrekker å prøve å gjøre et lite skifte til din daglige rutine i stedet for å begynne på resept, en imponerende ny studie antyder et supplement som allerede har skapt overskrifter i det siste.

For en metaanalyse som nettopp ble publisert denne uken, fire forskere i Israel som spesialiserer seg på folkehelse og obstetrik/gynekologi utførte en gjennomgang av tidligere studier, som alle skjedde så sent som i august 2020. For gjennomgangen deres, forskerne søkte forskning som hadde blitt utført relatert til overaktiv blære, urininkontinens, bekkenbunnsforstyrrelser, og symptomer på nedre urinveier.

Av studiene de gjennomgikk, seks av syv hadde konkludert med at begynnelsen og alvorlighetsgraden av urininkontinens var signifikant knyttet til vitamin D -mangel eller mangel.

I tillegg to andre randomiserte kontrollerte studier hadde funnet ut at vitamin D kan være effektivt for behandling av urininkontinens.

Alt i alt, Dette betyr at to tredjedeler av studiene forskerne så tilbake på, viste en sammenheng mellom tilstrekkelig vitamin D-inntak og god urinhelse.

Shutterstock

Du er kanskje allerede klar over at vitamin D har vist seg å gi en rekke fordeler, som å styrke bein, støtter immunitet, og til og med øke humøret. Så hvordan kan det påvirke blæren?

Forskerne forklarer at blærens detrusormuskulatur, som trekker seg sammen for å slippe urin ut av blæren, inneholder vitamin D -reseptorer. I hovedsak, Vitamin D kan bidra til å styrke noen muskler i og rundt bekkenbunnen, inkludert blæren.

Men vitamin D kan gjøre mer enn bare å ta opp irriterende symptomer, liker å løpe på do oftere enn du vil. Faktisk, en studie fra 2019 fant at lave D -nivåer faktisk var forbundet med økt risiko for blærekreft.

Hvis du har det D -vitaminet for hånden, Dette kan være en god påminnelse om at du tar det.

Registrer deg for Spis dette, Ikke det! nyhetsbrev for daglige helsenyheter.

Også, ikke gå glipp av:

  • En stor effekt pickle juice har på tarmen din, Sier Science
  • Denne populære juicen kan kutte betennelse, Vitenskapen sier
  • Den beste maten å spise for vitamin D, Sier diettist
  • Det beste supplementet for kvinner, Sier diettist