Hjem >> ernæring >> Disse 5 drinkene forårsaker de verste tennene

Disse 5 drinkene forårsaker de verste tennene

Sier tannlege

Spesielt i tiden med pandemien, kanskje du har funnet det en lettelse å ikke bry deg om utseendet ditt så mye som du hadde for sannsynligvis så lenge du kan huske. Fortsatt, fine tenner kan tjene som et underbevisst symbol for verden på at du generelt har god helse. En tannlege sier at hvis du finner ut at favorittdrinkene dine har satt sine preg på smilet ditt, det er noen tips proffene vet, slik at du ikke trenger å gi dem helt opp.

Dr. Ryan Chaliff, MD, DDS, er lege for tannkirurgi i Nashville, TN, og skaperen av BrideBRITE, et tannsystem som bruker emaljesikkert, dobbel LED -lysteknologi for å bleke tennene, ifølge en merkerepresentant.

Denne whitening whiz chattet med Spis dette, Ikke det! for å avsløre en liste over drikkene som han sier er mest sannsynlig å endre pigmentet i tennene dine. Fortsett å lese for å lære den kliniske forklaringen bak hver - pluss, smarte løsninger for neste gang du heller dem.

Også, hvis du er i vitenskapen bak å holde deg bra, ikke gå glipp av One Major Effect Pickle Juice Has on the Tarm, Sier Science.

1

Kaffe

Shutterstock

Du gjettet det:Hvis du er en av 80% av menneskene som regelmessig nipper til kaffe, det kan gjøre et tall på de skinnende hvite. Chaliff forklarer at kaffe er "rik på kromogener, som er sterkt pigmenterte molekyler som kan flekke tannoverflaten. "

Han sier at kaffe også inneholder tanniner, som forbedrer de pigmenterte molekylenes evne til å feste seg til tannoverflaten. Dette, deretter, kan føre til flekker.

Registrer deg for Eat This, Ikke det! nyhetsbrev for praktisk mat og velvære nyheter.

2

Te

Shutterstock

Te inneholder også kromogener og tanniner, Chaliff sier - men teens farge har enda mer potensial til å binde seg til tennene enn kaffe. "Te er spesielt rik på tanniner, som gjør det til en enda mer sannsynlig synder å forårsake flekker enn kaffe, "Forklarer Chaliff.

Han tilbyr også en interessant måte å kutte ned på teens fargekraft:"Tilsetning av litt melk til teen kan bidra til å begrense fargekapasiteten, som kasein i melk forhindrer tanniner i å feste seg til tannen! "

(En annen nøkkel til å drikke te? En bestemt type kan forhindre nyrestein, ifølge en ny studie.)

3

Hvitvin

Shutterstock

Du trodde helt at vi skulle si rødvin, ikke du! Chaliff sier at ja, både rødt og hvitt er "veldig surt, som bryter ned emaljen slik at flekker kan trenge inn i tannoverflaten. "

Men her er det som er vilt med hvitt, som han forklarer:"Selv om vi kanskje ikke forbinder hvitvin med tann flekker, den er enda surere enn rødvin og kan gjøre tennene sårbare for flekker. "

Chaliff tilbyr dette profftipset:"Vent minst 30 minutter til munnen din buffrer seg selv etter å ha drukket en sur drikke før du pusser tennene. Ellers, du vil slite ned emaljen som er blitt mykere allerede av surheten i drikken din. "

Sett inn "sinnsblåst" emoji her.

4

Juice fra bær

Shutterstock

Chaliff påpeker at bær er en "god sunn matbit, "men de er også sterkt pigmenterte og kan føre til de frustrerende flekkene." De er også sure, dermed gjør tannoverflaten mer utsatt for flekker, " han sier.

For å bekjempe fruktflekker, Chaliff foreslår at du spiser knasende grønne grønnsaker, som selleri og salat, for å hjelpe naturlig å skrubbe bort flekker av bær eller fruktjuice på tennene mens du tygger.

(Vi bør merke oss at en nylig studie oppdaget at en bestemt bærjuice faktisk kan komme tennene til gode på en annen spennende måte - sjekk den.)

5

Soda, Energidrikker, og sportsdrikker

Shutterstock

"Meget sur og mange ganger fylt med sukker, "er hvordan Chaliff beskriver alle disse tre valgene. Han legger til at de vil bryte ned emaljen din, som ikke bare lar flekker trenge inn mer effektivt, men vil til slutt tillate at den indre delen (dentin) av tannen din blir mer synlig. "

Hva er det store med eksponert dentin? "Dessverre, dentin er naturlig mørkere enn emalje og vil føre til at tennene ser gule ut. "

Hvis du ikke vil gi opp energidrikken, Chaliff sier at du kan prøve å nippe dem gjennom et sugerør for å begrense mengden kontakt med tannoverflatene.

For mer som dette, Fortsett å lese:

  • Denne ene ingrediensen bleker naturligvis kaffe-beisede tenner, Ny studie sier
  • Dette er den verste maten for barnas tenner, Tannlegen sier
  • Denne populære juicen kan redusere risikoen for hjertesykdom, Ny studie sier
  • Denne populære asiatiske stekte kyllingkjeden åpner 23 nye steder i 5 stater
  • De verste spisevaner amerikanerne må unngå nå, Si dietister