Hjem >> ernæring >> Hemmelige bivirkninger av å spise hermetisk laks,

Hemmelige bivirkninger av å spise hermetisk laks,

Si eksperter

Når du trenger en rask lunsj eller middag, det er lett å få tak i hermetikk, rask løsning. I stedet for å bake eller grille fisken du ønsker, du kan vurdere å kjøpe hermetisk laks som et alternativ. Men er det sunt? Har det å spise hermetisk laks de samme fordelene som den tradisjonelle metoden?

Her, vi snakket med eksperter om de hemmelige bivirkningene av å spise hermetisert laks, inkludert de gode nyhetene-og de ikke så store ulempene å vurdere. Tenk på denne din 101 guide til denne hermetiske godbiten, og for enda flere sunne tips, sørg for å sjekke ut vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Du vil øke omega-3-inntaket.

Shutterstock

Omega-3 fettsyrer regnes som hjertesunt fett og er kjent for sine antiinflammatoriske egenskaper. Når vi bruker dem regelmessig, de bidrar til normale kolesterolnivåer, og de kan redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom, ifølge Dr. Josh Ax, DNM., CNS, DC, grunnleggeren av Ancient Nutrition. Dette gjør dem viktige i ethvert balansert kosthold, og heldigvis, laks er en utmerket kilde.

"Fet fisk som villfanget laks er en av de beste kildene til omega-3, som noen ganger kan være vanskelig å få nok av fra det totale kostholdet ditt, " han sier.

Sammen med å spise hermetisk laks, her er 26 beste omega-3-matvarer for å bekjempe betennelse og støtte hjertehelse.

2

Du får massevis av proteiner.

Shutterstock

Hvis du sliter med å få i deg nok protein i kostholdet ditt, hermetisert laks kan være en utmerket løsning. Faktisk, en bokse på 6 gram hermetisk laks inneholder omtrent 34 gram protein, som er omtrent 68% av anbefalt daglig verdi, ifølge kjendiskokk og sertifisert ernæringsfysiolog Serena Poon.

"Protein er et viktig makronæringsstoff som bør utgjøre omtrent 10 til 35 prosent av det totale kostholdet ditt, "sier Poon." Plantebasert protein og protein fra fisk og fjærfe er det beste for helsen din og for miljøet. "

I SLEKT: Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

3

Du spiser en god mengde natrium.

Shutterstock

En ulempe ved å spise hermetikk er at de er salte, som bidrar til å bevare dem siden de allerede er kokt, advarer Dr. Axe. For å si det i fordøyelige tall, en lakseboks kan inneholde omtrent 30% av ditt daglige natriumbehov - mer enn 650 milligram.

"Dette er kanskje ikke så farlig hvis du ellers er frisk og spiser for det meste ubehandlet, fersk mat - men hvis du har høyt blodtrykk eller nyreproblemer, da er det kanskje ikke lurt å spise hermetisk fisk, " han sier.

4

Du kan få mye kalsium.

Shutterstock

Selv om du absolutt bør passe på ditt natriuminntak, det er en fordel med å spise hermetisk laks:den er full av mineral og elektrolytt, kalsium. Dr. Axe sier at en 3,5 unse porsjon hermetisk laks gir nesten like mye kalsium som et glass skummet melk. Grunnen? Tro det eller ei, det er små beinstykker i laksen på boks, som bidrar til kalsium!

Sammen med å spise hermetisk laks, her er mer populære matvarer med mer kalsium enn et glass melk!

5

Hvis du ikke er forsiktig, den kan inneholde utvaskede kjemikalier.

Shutterstock

Dessverre, Poon sier hermetikk kan risikere å inneholde bisfenol A, en kjent hormonforstyrrende stoff som har vært knyttet til kreft. Før vi visste om disse farene, mange hermetikkfirmaer brukte BPA for å forsegle varene sine, men de fleste har byttet til et annet alternativ. Selv om, Poon sier at det fortsatt er mulig å kjøpe laks i en boks som inneholder BPA.

"Når du kjøper hermetikk, inkludert hermetisert laks, det er viktig å se etter BPA-fri emballasje, "anbefaler hun.

6

Avhengig av opprinnelsen, hermetisert laks kan inneholde giftige kjemikalier.

Shutterstock

Som med alt du spiser, Det er viktig å undersøke og sjekke kildene. Poon sier at hvis du skal gå den hermetiske ruten, sørg for at laksen er viltfanget og produsert av et anerkjent merke.

"Mange merkevarer på hermetisk laks inneholder oppdrettslaks, som kan være problematisk, "sier hun." Oppdrettslaks har også en høyere risiko for å inneholde polyklorerte bifenyler (PCB), som er industrielle giftstoffer som kan ha negative helseeffekter på immunsystemet ditt, nervøse og endokrine systemer og kan være knyttet til kreft. "

Derimot, for at disse toksinene skal gjøre en vesentlig forskjell i helsen din, du må konsumere en stor mengde av dem samtidig. PCB er også utbredt i matvarer som meieriprodukter og til og med grønnsaker. For mer informasjon om fordeler og risiko, her er de hemmelige effektene av å spise oppdrettslaks.