Hjem >> ernæring >> En stor bivirkning rødt kjøtt har på leddene dine,

En stor bivirkning rødt kjøtt har på leddene dine,

Studier foreslår

Visste du at leddsmerter kan oppstå fra det du spiser daglig? Det amerikanske kostholdet er mettet med ultraforedlede matvarer, som kan gi en inflammatorisk effekt på kroppen. Blant disse matvarene er pakket, sukkerholdige snacks, og visse typer rødt kjøtt - alt dette kan være årsaken til at leddene dine verker.

Det er sant, å spise en diett som stort sett er tom for bearbeidede matvarer, kan bidra til å redusere kroniske leddsmerter. Mye ny forskning antyder at å spise et hovedsakelig plantebasert kosthold kan bidra til å lindre symptomer på leddsmerter. For eksempel, en studie fra 2015 fant at folk som spiste en diett rik på helhet, plantebaserte matvarer opplevde en betydelig nedgang i smerter i slitasjegikt etter bare to uker. Deltakerne rapporterte også at de hadde mer energi og bedre fysisk funksjon ved slutten av den seks uker lange studien.

I tillegg, funnene fra en studie fra 2017 indikerer at fiberinntak også kan spille en rolle for å forhindre symptomer på leddgikt. De som spiste en fiberrik diett hadde redusert sjansen for å oppleve symptomatisk kneleddgikt med hele 61%. Og mens det er flere risikofaktorer forbundet med leddgikt, din tarmhelse kan være en nøkkel.

Matvarer med mye fett og svært bearbeidet kan endre tarmmikrobiota, som kan være årsaken til en rekke helseproblemer. I motsetning, plantebasert mat-som er rik på både prebiotika og probiotika-kan bidra til å spre sunne tarmbakterier og redusere betennelse.

Nå, ny forskning fra Mayo Clinics senter for individualisert medisin viser at tarmmikrobiomet ditt kan være en prediktor for klinisk forbedring hos personer med revmatoid artritt.

Shutterstock

Studien, som ble publisert i tidsskriftet Genemedisin , oppdaget flere egenskaper i tarmmikrobiomet som var knyttet til fremtidig prognose for personer med revmatoid artritt (RA). For kontekst, RA er en kronisk, inflammatorisk lidelse som oppstår når immunsystemet begynner å angripe sitt eget vev, ledd inkludert. Noen symptomer på RA inkluderer stivhet, smerte, og hevelse i mer enn ett ledd, i henhold til sentrene for sykdomskontroll og forebygging.

Forskere foreslår at undersøkelse av folks tarmmikrobiomprofiler kan hjelpe dem med å oppdage om noen med revmatoid artritt kan oppnå klinisk forbedring eller ikke. Hvis noen viser visse biomarkører, håpet er at de deretter kan gjøre endringer for å forbedre deres kliniske utfall.

"Med videre utvikling, slike prognostiske biomarkører kan identifisere pasienter som vil oppnå tidlig klinisk forbedring med en gitt terapi, og dermed spare dem for bekostning og risiko for andre behandlinger som er mindre sannsynlig å være effektive, "John M. Davis III, MD, co-senior studie forfatter, og klinisk revmatolog ved Mayo Clinic sa i en uttalelse.

"Omvendt, slike verktøy kan oppdage pasienter hvis sykdomssymptomer er mindre sannsynlig å bli bedre, og kanskje la klinikere målrette og overvåke dem nærmere. Mye gjenstår å gjøre, men vi er på rett vei mot å øke vår forståelse av denne sykdommen for å individualisere medisin for pasienter med revmatoid artritt, " han sa.

I mellomtiden, Det kan ikke skade å innlemme mer plantebasert mat i kostholdet ditt for å støtte tarmmikrobiomet og generell helse. Sørg for å sjekke ut #1 beste diett for å redusere betennelse, Sier diettist for tips!