Hjem >> ernæring >> En bivirkning av en sunn tarm,

En bivirkning av en sunn tarm,

Ny studie sier

Kanskje du har lutet tungt mot sunnere, plantebasert mat som inneholder mye fiber-som grønnsaker, bønner, og fullkorn - og du ser fordeler som mer energi og endring av kroppssammensetning. Men det er en bivirkning du kanskje ikke setter pris på: økt flatulens.

Viser seg, det kan faktisk være et tegn på at tarmbakteriene dine er fornøyd med diettendringene dine, ifølge en ny studie publisert i tidsskriftet Næringsstoffer .

Forskere rekrutterte 18 friske, voksne mannlige frivillige og fikk dem til å spise et kosthold i vestlig stil med mye bearbeidede karbohydrater og lite fiber i to uker. Deretter, de byttet til et plantebasert middelhavskost for de neste to ukene.

Ved vurdering av effekter på avføring og gass, endringen til en fiberrik, plantebasert kosthold ga betydelige indikasjoner på at tarmhelsen hadde endret seg. Deltakerne hadde dobbel avføring og omtrent 50% mer gass , og forskere konkluderte med at dette skyldtes en enorm økning i massen av gunstig bakterievekst i fordøyelsessystemet.

Shutterstock

Med mer plantemateriale i tarmen, bakteriene satte i gang mer gjæring, og at gassoppbyggingen ble til flatulens.

En annen studie, i journalen mSystemer , bekrefter at det ikke tar lang tid å se endringer i tarmbakteriesammensetningen når man bytter til et fiberrik kost. I den forskningen, som hovedsakelig brukte ubehandlet, fiberrik mat, deltakerne hadde betydelige og fordelaktige bakterieforskyvninger på bare omtrent to uker, ligner på den siste studien.

Men, som forskningen på gasseffekter antyder, kroppen kan gå gjennom en overgangsperiode mens den prøver å tilpasse seg. Dette er veldig vanlig, ifølge Tamara Duker Freuman, RD, og forfatter av "The Bloated Belly Whisperer."

"Når du legger til mange sunne alternativer i kostholdet ditt, spesielt med fiber, det kan forårsake fordøyelsesproblemer hvis du prøver å gjøre for mye, for tidlig, " hun sier. Det kan føre til gass, oppblåsthet, ubehag, og noen ganger til og med magekramper og diaré. Kroppen din vil tilpasse seg over tid, legger hun til, men det er bedre å øke sakte for å forhindre disse problemene.

Når du svinger mot sunn mat, Freuman sier det er nyttig å fokusere hovedsakelig på hele matvarer og integrere bearbeidede matvarer saktere. Det er fordi valg som nøttemel, bønnepasta, og blomkålpizzaskorper kan øke fiberinntaket betydelig.

Når du begynner å få problemer som flatulens, Det kan være et tegn på at tarmhelsen din går på skinner - men det er også en indikasjon på at du kanskje må ringe tilbake fiberen litt, slik at kroppen din får tid til å justere seg.

For mer, ikke gå glipp av 19 matvarer som forårsaker oppblåsthet og ubehag i magen. Ikke glem å melde deg på vårt nyhetsbrev!